Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.
Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.
Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.
* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)
Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
- Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
- Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.
Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.
BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.
W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.
Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less
2012.11.24/25 - Gdańsk, VI Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke
Collapse
X
-
Decyzją współorganizatorów wyniki ogłaszamy dzisiaj, symultanicznie
A oto jedyny zwycięzca konkursu
Agnieszka Łopata
Poziom wszystkich ocenianych piw był bardzo wysoki, jednakże tylko Agnieszka uzyskała punktację powyżej 40 pkt., czyli 42,5 pkt.* - gratulacje!
Metryczki wraz z wynikami badań laboratoryjnych wszyscy piwowarzy otrzymają emailem w nieprzekraczalnym terminie 15.12.2012 r.
*Max. to 50 pkt.Last edited by Marusia; 27-11-2012, 12:05.
Comment
-
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Comment
-
-
Trochę czasu się zeszło, bo czekaliśmy na wyniki badań z laboratorium i konferowaliśmy z jurorami na temat "co z tym fantem zrobić". Decyzja zapadła taka, jak następuje:
3 piwa przestawione jurorom do degustacji zostały zdyskwalifikowane ze względu na znaczne przekroczenie maksymalnej gęstości ekstraktu. Zdajemy sobie sprawę, że mógł to być błąd pomiaru i/lub niedofermentowane resztki z dodatku do refermentacji, ale biorąc pod uwagę, że od przyszłego roku będzie trzeba oscylować wokół 18 blg - proszę się bardziej przykładać.
Z drugiej strony zdajemy sobie również sprawę, że niektórzy mogli wysłać bardziej ekstraktywne portery w celu przetestowania jurorów Egzamin zdali, bo właśnie na podstawie degustacji powstała wątpliwość co do niektórych próbek i zdecydowaliśmy się poprosić Browar Amber o wykonanie badań laboratoryjnych.
Wszyscy uczestnicy otrzymają metryczki, wraz z wynikami badań z labu i drobnymi upominkami od Browaru Amber. Na metryczkach jest uwzględniony numer miejsca zajętego przez danego piwowara - piwowarzy zdyskwalifikowani otrzymają metryczki bez tej kategorii, a ilość piw "zamiejscowanych" tym samym zmniejszyła się do 7.
Wszystkim dziękujemy za udział w konkursie - piwa naprawdę, bez wyjątku i bez względu na blg były, że tak powiem, wciągające - gratulacje!Last edited by Marusia; 28-11-2012, 13:29.
Comment
-
-
Ciekawe jak duże były to rozbieżności.
Bo jakoś nie wyobrażam sobie w domowej praktyce dokładności lepszej niż błąd popularnych przyrządów pomiarowych plus błąd odczytu. A przyjęcie że oba te błędy nie przekroczą 1 BLG już jest i tak moim zdaniem całkiem dobrym założeniem.
Dodatkowo np. niektórzy dofermentowują "suchymi" składnikami, i nie przeliczają ekstraktywności.
Ciekawe czy inni organizatorzy konkursów też zaczną współpracować z laboratoriami...
Comment
-
-
Jeśli te różnice nie były by wyczuwalne dla podniebień jurorów, to nie zawracalibyśmy sobie głowy badaniami. Jednakże porter powyżej 20 blg zdecydowanie inaczej smakuje, o czym mieliśmy się okazję przekonać właśnie na tej degustacji w ciemno A że jedym z organizatorów był Browar Amber - trudno było nie skorzystać z nadarzającej się sposobności.
P.S. Różnice:
limit do 20 blg
piwa: 21,46 blg, 21,51 blg, 22,4 blg
Zatem, jak widać - powyżej 1 blg.Last edited by Marusia; 28-11-2012, 15:06.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi... to czym tu się oburzać?
Po to się na to forum zapisałem coby się czegoś nauczyć, nie coby się oburzać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJeśli w regulaminie była zawarta górna granica i skala błędu
Żadne z tych piw nie było ocenione na tyle wysoko, żeby zagrozić zwyciężczyni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Comment
-
-
A widzisz gdzieś listę nazwisk z wyznaczoną datą chłosty i komu ile batów?
Comment
-
-
Część metryczek rozesłana, reszta jeszcze w robocie
Najlepszych 5 lokat (ilość punktów możliwa do uzyskania:50):
1. Agnieszka Łopata - 42,5 pkt.
2. Adam Stawowyczyk - 37,75 pkt.
3. Tomasz Witt - 37,5 pkt.
4. Jacek Stachowski - 35 pkt.
5. Andrzej Smyk - 34,25 pkt.
Gratulacje
Comment
-
Comment