BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
20 lutego kolejna rocznica śmierci Huntera S. Thompsona
Dzień wcześniej odwiedziliśmy stary browar Sulewski, a 18.04.2026 dzięki uprzejmości jednego z piwowarów Krzyśka (rodem z Sosnowca) mieliśmy możliwość zwiedzić i ten nowy, uruchomiony w 2020 roku. Znajduje się on w południowej części miasta w odległości 800 m od dworca PKP i został...
Piwo z Piemontu, browar występuje też pod nazwą Boia Brewing Co.
Kolejna włoska interpretacja Czech zasygnalizowana nazwą Bohemian Pilsner.
Piwo jasnożółte, klarowne.
Wysycenie średnie, piana początkowo średnio gęsta, dość wysoka, osadza się niergularnie na ściankach....
Wczoraj Tomek Kopyra przypomniał jak 10 lat temu publikował film "Jestem piwowarem domowym", a z tej okazji rzuciłem okiem do swoich notatek i znalazłem wpis, że 6 lutego 2001 r. Artur założył portal i forum Browar.pl, który od 2003 przemianowany został na Browar.biz. Zapewne Art...
Na przemysłowych przedmieściach miasteczka Wanaka, browar z taproomem. 14 kranów w tym 2 gościnne, 10-14 lokalnych dolarów za kufel. Hala sympatyczna, w tle cos się warzy. Można kupić też jedzenie. Są burgery oraz bao. Cenowo podobnie jak na głównym deptaku tego turystycznego miasteczka....