Cieszyn, Zamkowe spotkania z historią, 3-5 sierpnia 2007
W ramach II edycji spotkań z historią w niedzielę 5 sierpnia na wzgórzu zamkowym w Cieszynie odbędzie się "Pokaz rzemiosł dawnych", w tym warzenie piwa.
Czas rozpoczęcia: godz. 12.00
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauer
W ramach II edycji spotkań z historią w niedzielę 5 sierpnia na wzgórzu zamkowym w Cieszynie odbędzie się "Pokaz rzemiosł dawnych", w tym warzenie piwa.
Czas rozpoczęcia: godz. 12.00
To poderwij proszę browarnianą spoleczność, czuj - czuwaj !
Ja będę w sobotę bo w niedziele mam rodzinne spotkanie chyba ,że ....
Tak czy owak proponuje od Zduna na Brackim zacząć, później " U Huberta " i Paparazzi ... na obiad do Brandysa, by skonczyc gdzies pod zamkiem na pokazach !?
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2025! CJP to nie tylko święto piwa, ale również spotkanie pasjonatów, okazja do wymiany...
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony bursztyn.
Aromat - zioła i cięższe cytrusy.
Smak - dość...
Comment