Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
http://www.browar.biz/c.php?do=re
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.

Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2010 - Ciekawe festiwale piwne wg. mnie ;)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• 2010 - Ciekawe festiwale piwne wg. mnie ;)

Praha: Český pivní festival Český pivní festival
    od 14.5. do 30.5.2009
    podrobnosti o akci: http://www.pivnifestivalpraha.cz/
    Ciekawy szczególnie namiot nr 6:
    Stan č. 6: Konrad, Žatec, Kout, 11 minipivovarů (Chýně u Prahy, Kocour Varnsdorf, Staročeský pivovárek Dobruška, Pivovarský dvůr Zvíkov, Malostránský pivovar Velké Meziříčí, Rodinný pivovar Purkmistr Černice, Kanec Žamberk, Pivovarský dům Praha, Pivovarský dům Lipan Dražíč, Minipivovar Permon, Rodinný pivovar U rybiček)
    Jak wiadomo do Pragi łatwo dojechać, miasto jest piękne, noclegi są - tylko jechać

Zythos 2010
    7.3.2010 | Sint-Niklaas (Belgie) 6-7.marca
    http://www.zbf.be
    ok. 125 PLN za nocleg (w Ibisie, pokój dwuosobowy wychodzi po 250 PLn za noc jak się wcześniej zarezerwuje) oraz jakieś 16 godzin jazdy (ile bilet?). Kuszą piwa których dostępność w Polsce jest żadna ale na pewno nie jest to tania opcja a także jest daleko. Ale gdyby ktoś się chciał zdecydować to niech szybko daje mi znać

Zoiglfest Eslarn
    25.6.2010 | Eslarn
    http://www.zoigl.eu
    Różne terminy, różne miasta. Można zobaczyć, że istnieją browary inne niż nastawione wyłącznie na prywatny zysk w których można się dogadać, że teraz sprzedajesz ty, jutro sprzedaję ja - wszyscy zarobimy i wcale nie musimy konkurować i się wyniszczać. A przy okazji smaczne piwo.

Bier festival Berlin
    8.8.2010 | Berlín 6-8. sierpnia.
    http://www.bierfestival-berlin.de/
    Kto był wie, że naprawdę warto. Mnóstwo piw i typowa ludowa zabawa wzdłuż Aleji Karola Marksa. Ja mam ogromną chęć wybrać się w tym roku. Mam już znalezione tanie noclegi ale najlepiej byłoby jechać w kilka osób. Może ktoś jest chętny?

Slunce ve skle
    18.9.2010 | Plzeň - Černice | druh akce: Pivní degustace
    Ochutnávka mnoha druhů piv z malých českých restauračních pivovarů spojená s laickou degustací , se koná v plzeňském
    http://www.purkmistr.cz/
    Pozycja w moim dzienniku wyjazdowymj obowiązkowa. Moim największym rozczarowaniem w zeszłym roku była nieobecność na tym festiwalu. Szkoda, że to tylko jeden dzień. Ja planuje spędzić przynajmniej 4 - może w Marianskich Lazniach?

Ogólnie - obowiązkowo wybieram sie do Pragi, Pilzna i Berlina. Chętnie pojechałbym do Belgii ale tu finanse mogą być barierą.
    Czekam jeszcze na termin festiwalu w Zepsutych Zegarkach w Pradze.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Festiwal

Czytałem na forum w zeszłym roku (nie mogę się teraz do tego dokopać) o festiwalu w Pradze, gdzie serwowane jest kilkadziesiąt piw z różnych browarów, często restauracyjnych. Nalewaków jest mniej, a jak skończy się beczka to podłączają inną nową.
    Proszę bardzo o przypomnienie jaka to impreza i kiedy się ona odbywa. Albo linka do tego tematu...
    Z góry wielkie dzięki.

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedzi
      Czytałem na forum w zeszłym roku (nie mogę się teraz do tego dokopać) o festiwalu w Pradze, gdzie serwowane jest kilkadziesiąt piw z różnych browarów, często restauracyjnych. Nalewaków jest mniej, a jak skończy się beczka to podłączają inną nową.
      Proszę bardzo o przypomnienie jaka to impreza i kiedy się ona odbywa. Albo linka do tego tematu...
      Z góry wielkie dzięki.
      Chyba chodzi o imprezę w lokalu "Zle czasy", która w tamtym roku chyba odbywała się w tym samym czasie co Český pivní festival Český pivní festival i mam nadzieje, ze w tym roku też tak będzie, ale ja pisał wyżej VanPurRz nie ma terminu jeszcze.

Comment

Co prawda jest to kawałek drogi od Polski ale wizy zostały zniesione a i loty nie są zbyt drogie, to może ktoś z was miałby ochotę się tam wybrać:
        Nando's Canada Cup of Beer, w dniach 9/10 lipca w Vancuver. W programie ponad 200 piw do skosztowania.
        The Great Canadian Beer Festival, w dniach 10/11 sierpnia w Royal Athletic Park
        Victoria (Kolumbia Brytyjska).
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Festiwal piwa Berlin

A w jakiej cenie są noclegi, bo się wybieramy w tym roku na festiwal Berliński

Comment

Wyszukiwarki internetowe ci wszystko powiedzą. Noclegi są pewnie od 20 euro za łóżko w wieloosobowym pokoju w hostelu ...w górę.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Pomijany a niesłusznie

18-22.08.2010 Belgrade Beer Fest - festiwal piwny w Belgradzie.
              Jakoś się wybieram i nie mogę się wybrać od kilku lat, może w tym roku się uda, chciałbym ale nie wiem co jeszcze będzie w tym roku. Na festiwalu obecne wszytskie serbskie browary + inne z zagranicy
              Strona festiwalu
              http://www.belgradebeerfest.com/acti...atin/home.html
              Last edited by becik; 08-02-2010, 14:34.
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                Co prawda jest to kawałek drogi od Polski ale wizy zostały zniesione a i loty nie są zbyt drogie, to może ktoś z was miałby ochotę się tam wybrać:
                Nando's Canada Cup of Beer, w dniach 9/10 lipca w Vancuver. W programie ponad 200 piw do skosztowania.
                The Great Canadian Beer Festival, w dniach 10/11 sierpnia w Royal Athletic Park
                Victoria (Kolumbia Brytyjska).
                Bez wizy jak masz paszport biometryczny.

Comment

Noc wielkiego pragnienia.

Internationaal Geuze- & Kriekfestival van het Pajottenland

piątek 5 marca 2010 od 19.00

na placu kościoła Eizeringen (Lennik)

Lista browarów:

Brouwerij Boon, Lembeek
                  Brouwerij Cantillon, Anderlecht
                  Geuzestekerij De Cam, Gooik
                  Brouwerij Cantillon, Anderlecht
                  Brouwerij De Troch, Wambeek
                  Brouwerij 3 Fonteinen, Beersel
                  Brouwerij Girardin, Sint-Ulriks-Kapelle
                  Geuzestekerij Hanssens Artisanaal, Dworp
                  Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek
                  Brouwerij Mort Subite, Kobbegem
                  Brouwerij Oud Beersel, Beersel
                  Brouwerij Timmermans, Itterbeek

http://www.dorst.be/ngd/nl/index.asp
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

W maju są trzy wolne dni, może wykorzystać je na :
                    http://www.gurmanfestival.cz/index.p...ry?layout=item
                    Hradec Králové: Gurmán - festival jídla a pivní slavnosti

Naprawdę fajny zestaw browarów.

Comment

29.04 - 02.05 Reading, Anglia (pół godziny pociągiem z Londynu)
                      http://www.readingbeerfestival.org.uk/

jeśli dobrze wyczytałem to ~550 piw...

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzychuN Wyświetlenie odpowiedzi
                        29.04 - 02.05 Reading, Anglia (pół godziny pociągiem z Londynu)
                        http://www.readingbeerfestival.org.uk/

jeśli dobrze wyczytałem to ~550 piw...
                        Ludziska, zakładajcie dedykowane wątki jeśli to ma mieć ręce i nogi.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

chciałbym ale nie wiem co jeszcze będzie w tym roku. Na festiwalu obecne wszytskie serbskie browary + inne z zagranicy
                          Strona festiwalu
                          Pass4sure
                          Braindumps
                          Testking
                          gmat

Comment

Przyda się jednak więcej informacji - nie wiadomo o czym piszesz.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Podane jest to, że jedzenie jest do kupienia. Czy mogę założyć, że piwo jest zatem wliczone w cenę biletu? Masz wieczór kawalerski Chciałbym doprowadzić do festiwalu i umysły do poszukiwania proszą się o pytanie. Dziękujemy wszystkim, którzy mogą wypełnić mi w.

Comment

Przetwarzanie...
                              X