No i ta rzeka piwa! Naprawdę, fajny pomysł Mihai będzie dziś na Szkółce, Basik z Piotrym tez wpadną, będzie też oczywiście Antoś, to może jeszcze coś ciekawego dziś wymyślimy
Moglibyśmy zrobić sobie na Warsztaty identyfikatory z logo warsztatowym i takim podpisem. Albo jakiś logos zupełnie inny, wymyślony specjalnie dla takiego grona, z którego moglibyśmy korzystać przy okazji innych imprez.
Wg. mnie logo ogólnie identyfikujące grupę wrocławską (ew. dolnośląską) byłoby bardziej praktyczne. Logo warsztatowe i podpis zapewne będziecie mieli na koszulkach warsztatowych (jeśli w tym roku takie są planowane).
Pomysł z ikoną Mostu Grunwaldzkiego jest dobry, ten symbol nie jest tak powszechny jak piastowskie orzełki, czy herb miasta.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Albo czapki w kształcie szyszek chmielowych jakie mieli na filmie Beer Wars, nadszyszkownik Marusia, sekcja goryczkowa
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
No właśnie, Piotry proszony o obróbkę wstępnego projektu na koszulkę. Co do logo nie ma konsensusu, ale koszulki można by dziabnąć sobie, żeby na Warsztatach poszpanować
No właśnie, Piotry proszony o obróbkę wstępnego projektu na koszulkę. Co do logo nie ma konsensusu, ale koszulki można by dziabnąć sobie, żeby na Warsztatach poszpanować
Jak to nie ma konsensusu? Ma koleżanka na myśli logo Warsztatów czy logo na koszulkę dla wrocławiaków?
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Giełdę wspólnie organizują Wrocławscy Birofile i Browar Prost .Giełda odbędzie się 9 czerwca 2018 w godzinach 8-13 na terenie Browaru Prost we Wrocławiu przy ulicy Paprotnej 4 . Koszt stolika ( kwadrat 80 cm ) 5 zł . Pakiet powitalny 20 zł ( piwo ,kapsel, otwieracz i podstawka giełdowa...
Comment