Żywiec, ......0.6. 2003

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

    #76
    Odp: Co ze sobą zabrać

    marcopolok napisał(a)
    W niedzielę kucharzy kolega Żą więc trzeba mu załatwić półprodukty.
    W takim razie:

    kotlety z proteiny sojowej (do namoczenia, może być w piwie. ): pół paczki na osobę
    czosnek: 5 zabków na osobę
    ryż: 400 g na osobę
    pomidor: 1,5 sztuki na osobę
    ser feta: 1/3 opakowania na osobę
    cebula: pół sztuki na osobę
    sałata: 4 liście na osobę (tylko mi się nie śmiać, obliczam na podstawie mojej racji)

    Do mnożenia przez liczbę osób... przystąp!

    Poza tym: słój oliwek, butla oliwy lub oleju, jajka i tarta bułka do panierki, sól, pieprz.

    Comment

    • maryhh
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.02
      • 1895

      #77
      Żą! ja mimo, że padlinożerca, bardzo chętnie podegustuję Twoich potraw
      Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
      "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
      do lekkiej pracy jestem za ciężki"

      Comment

      • Ahumba
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 9346

        #78
        człowiek nasiąknięty piwem i tę soję przełknie
        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

        Comment

        • marcopolok
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 2339

          #79
          Odp: Odp: Co ze sobą zabrać

          żąleną napisał(a)
          W takim razie:

          kotlety z proteiny sojowej (do namoczenia, może być w piwie. ): pół paczki na osobę
          czosnek: 5 zabków na osobę
          ryż: 400 g na osobę
          pomidor: 1,5 sztuki na osobę
          ser feta: 1/3 opakowania na osobę
          cebula: pół sztuki na osobę
          sałata: 4 liście na osobę (tylko mi się nie śmiać, obliczam na podstawie mojej racji)

          Do mnożenia przez liczbę osób... przystąp!

          Poza tym: słój oliwek, butla oliwy lub oleju, jajka i tarta bułka do panierki, sól, pieprz.

          nie było by prościej kupić worek kartofli??
          bez brody...

          Comment

          • may
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.01
            • 1509

            #80
            Proszę podać mi dokładny adres "siedziby tymczasowej" forumowiczów w Żywcu w dn.13-15.06.- mam ogromna ochotę odwiedzić to zacne towarzystwo.

            Comment

            • marcopolok
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 2339

              #81
              May a opróżnij se kszynkę PW to może wpadnie do niej coś interesującego
              bez brody...

              Comment

              • may
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.01
                • 1509

                #82
                To dziwne.W skrzynce posiadam tylko dwie wiadomości

                Comment

                • breslauer
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.05
                  • 2690

                  #83
                  Nawiązując do tematu w czerwcowej prasówce apeluję do organizatorów giełdy o zapewnienie zaopatrzenia w Brackie (lane). Wprawdzie będąc na weekend 13-15.06 u teścia w Mesznej będę pił Brackie butelkowe, ale z rozkoszą napiłbym się tego zacnego piwka z kija podczas pobytu na giełdzie.

                  Comment

                  • ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 24290

                    #84
                    may napisał(a)
                    To dziwne.W skrzynce posiadam tylko dwie wiadomości
                    sprawdź wszystkie katalogi, z całego dostępnego okresu czasu. masz obecnie 98 wiadmości
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                    Comment

                    • may
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.01
                      • 1509

                      #85
                      ART napisał(a)
                      sprawdź wszystkie katalogi, z całego dostępnego okresu czasu. masz obecnie 98 wiadmości
                      Nie może być.Ale jestem śmieciarz.Obiecuję poprawę.

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        #86
                        Odp: Odp: Odp: Co ze sobą zabrać

                        marcopolok napisał(a)
                        nie było by prościej kupić worek kartofli??
                        No to lu. Jak znajdzie się szpecjalista od smażenia frytek na patelni (mi zawsze wychodzą mokre i tłuste), to mogie zrobić pastę czosnkową. W sumie do piwa nawet lepsze.

                        Comment

                        • marcopolok
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 2339

                          #87
                          ty sie kurde pastczosnkową nie chwal tylko ja gotową przywieź ze sobą - natomiast na miejscu będziesz siedział i smażył
                          bez brody...

                          Comment

                          • marcopolok
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 2339

                            #88
                            Na sobotnią imprezę dołączą "młodzi" kolekcjonerzy z Białej pod wodzą naszgo kolegi Maya oraz Grupa Szczecińsko-Szczecińska czyli Pivaria i Zbyszek Spunda (ci ostatni jeszcze o tym nie wiedzą )
                            Zapowiada sie ciekawie.........
                            bez brody...

                            Comment

                            • żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

                              #89
                              marcopolok napisał(a)
                              ty sie kurde pastczosnkową nie chwal tylko ja gotową przywieź ze sobą - natomiast na miejscu będziesz siedział i smażył
                              Najlepsza świeża! Zresztą do niej też trzeba trochę składników:

                              ser: 250 g na osobę
                              śmietana: 3/4 na osobę (najlepiej 22% Danone'a)
                              czosnek: 4 ząbki na osobę
                              oliwa/olej: łyżeczka na osobę

                              Przyprawy przywiozę.

                              No i powtarzam - nie potrafię smażyć dobrych frytek na patelni, fachowiec potrzebny!
                              Ostatnia zmiana dokonana przez żąleną; 2003-06-05, 16:32.

                              Comment

                              • slavoy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.10
                                • 5056

                                #90
                                żąleną napisał(a)

                                śmietana: 3/4 na osobę (najlepiej 22% Danone'a)

                                Na Heinekena psioczysz, a śmietanę wsuwasz Danona. Ciekawe


                                nie potrafię smażyć dobrych frytek na patelni
                                Od kiedy frytki smaży się na patelni???
                                Dick Laurent is dead.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • Serokomlak
                                  Szwecja, Kalmar, Polhemsgatan 30, Ängöl AB
                                  Serokomlak
                                  Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
                                  2025-09-28, 21:34
                                • dadek
                                  Szkaradowo 115, Browar Nepomucen
                                  dadek
                                  Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
                                  2025-11-09, 01:19
                                • dadek
                                  Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
                                  dadek
                                  Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
                                  2024-09-19, 02:44
                                • dadek
                                  Neißstraße 8, Bierblume Hausbrauerei
                                  dadek
                                  Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
                                  2023-04-27, 02:48
                                • darekd
                                  Domowe kupażowanie piw
                                  darekd
                                  Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

                                  Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
                                  2023-03-06, 22:54
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...