Czyżby po ostatnim spotkaniu w Lamusie wszyscy mieli tak dość, że dzisiaj postanowili siedzieć w domu? Ja rozumiem, że konkurencyjna impreza mocno dawała się we znaki, zwłaszcza siedzącym wewnątrz, ale przecież można spotkać się w spokojniejszym miejscu. Na przykład w Armine.
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Ja i JAQBA dziś wybywamy na grzyby do Sułowa, na Antosiową hacjendę, dlatego siedzę cicho Numery telefonów do knajp są zamieszczone w tym temacie, zresztą, w internetku też je można łatwo znaleźć, więc proszę o zwolnienie mnie z obowiązku czynienia rezerwacji
Ja i JAQBA dziś wybywamy na grzyby do Sułowa, na Antosiową hacjendę
Jakby ktoś był zainteresowany, to Antoś zaprasza, a mam jeszcze dwa miejsca w aucie wolne. Tylko karimata i śpiwór do zabrania. Wyjazd ok. 16.00 z Kłokoczyc (oczywiście mogę odebrać kogoś wcześniej z jakiejś rozsądnej strony miasta). Jestem pod telefonem jakby co.
kurcze przechodziłem tamtędy ok 20-21 i nikogo nie widziałem
szkoda ze nie czytałem wczesniej co gdzie i jak ....
ps. to pisałem ja - piotry (bom u basik jest )
Dziwne... Akuratnie o tej porze było nas tam najwięcej (6 duszyczek). "Okupowaliśmy" zewnętrzny stolik na prawo od wejścia do Kuźni. A może byłeś zapatrzony w deczko "zmęczoną" angolską watahę biesiadującą w sąsiedniej Celi
Kto chce świeżutką gęstwę THG ręka do góry - przyniesem
Ręka w górze? Może taka gęstwa zmusiła by mnie do rozpoczęcia sezony warzelniczego?
Ale jeszcze nie wiem czy przyjdę i na pewno nie będę wiedział aż do piątkowego popołudnia.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
W piątek Lamusujemy? Czy chcecie do Bramy Oławskiej na portera i paulanera za 7 zł
1. My mamy małe firmowe spotkanie, planowane do max 21.00.
2. W Oławskiej byliśmy w sobotę, właśnie na porterze. To nie dla mnie
3. Nie mogę przebywać w zadymionych pomieszczeniach
4. Tak więc jeżeli zajdziemy do któregoś z ww. przybytków to bardzo przypadkiem
Brouwerij Noordt znajduje się w dzielnicy Rotterdam-Noord, nad rzeką Rotte, w budynku dawnej remizy strażackiej. Okolica ma industrialny charakter z historią, a dziś przyciąga nowymi inicjatywami gastronomicznymi i kulturalnymi. Z Reijngoud jest jakiś kilometr, można przejść się deptakiem bez balustrad...
Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...
Lokal znajduje się w części Rotterdam Noord, blisko Rotterdam Centraal (około 550 m).
Mieliśmy w planie odwiedzić Hoevebrugsche Bierbrouwerij ale tak na dobrą sprawę nie ustaliłem czy ten browarek to kontraktowiec czy też warzy (już, jeszcze, w ogóle?) na własnym sprzęcie,...
Comment