Jako, że w piątek będę nieco uziemiona, zapytuję Państwa, co w sobotę - gdzie się spotykamy? CarlBerg wspominał coś o Bartku lanym przy Rynku w "Deja vu", ktos wie, co to za lokal, bo ja pierwsze słyszę
W sobotę nie powinienem być niczym uziemiony i odrobinę dobrego piwa chętnie się napiję.
O "Deja vu" nawet nie słyszałem, ale zagoogliłem i znalazłem takie informacje.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Zajrzałem tam wczoraj.
Bartek jest po 4 pln za 0,5 l ale był jakiś kwaśnawy. Panienka za barem zapewniała, że beczka została otwarta dzień wcześniej. Niestety nie dało się go pić.
mareks napisał(a) Zajrzałem tam wczoraj.
Bartek jest po 4 pln za 0,5 l ale był jakiś kwaśnawy. Panienka za barem zapewniała, że beczka została otwarta dzień wcześniej. Niestety nie dało się go pić.
Mam małą propozycję. Może powrócimy do dobrej tradycji i zorganizujemy połączenie TELE na linii: Wrocław, Poznań + Warszawa o godzinie np. 20.00. Co wy na to?
abernacka napisał(a) Mam małą propozycję. Może powrócimy do dobrej tradycji i zorganizujemy połączenie TELE na linii: Wrocław, Poznań + Warszawa o godzinie np. 20.00. Co wy na to?
Tylko o ile dobrze umiem czytać to kombinowane jest spotkanie u Teresy na piątek
Brouwerij Noordt znajduje się w dzielnicy Rotterdam-Noord, nad rzeką Rotte, w budynku dawnej remizy strażackiej. Okolica ma industrialny charakter z historią, a dziś przyciąga nowymi inicjatywami gastronomicznymi i kulturalnymi. Z Reijngoud jest jakiś kilometr, można przejść się deptakiem bez balustrad...
Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
BEER BOX znajduje się w dzielnicy Vítkovice, dokładniej na pozostałościach trupa huty i kopalni dalej górujących nad miastem - terenie obecnie zrewitalizowanym i przyciągającym mieszkańców jak i turystów. Zlokalizowany na tyłach budynku Futureum - na przeciwko Národní zemědělské muzeum...
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
Comment