Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
30 IV - 1 V - dkrasnodebski we Wrocławiu
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Quero to niewielka miejscowość na północy Włoch w prowincji Belluno, położona u podnóża pasma górskiego Monte Schiara.
Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
Pociągi regionalne kursują...-
Channel: Włochy
2025-09-30, 10:01 -
-
Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.
Właściwie to stout imperialny...-
Channel: Czechy
2025-07-11, 23:50 -
-
Po wizycie na 5-leciu pivovaru Ovipistán https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...88#post2348988 drugą część dnia 21. 06.2025 (i już do oporu
) spędziliśmy w dużo większym i znacznie starszym (1872)...
-
-
-
Hej,
Postanowiłem napisać pierwszy post gdyż dziś uwarzyłem pierwsze piwo od początku do końca samemu, od zacierania słodu po chmielenie. Wcześniej uwarzyłem trzy warki z brewkitu i postanowiłem pójść krok dalej.
Warka: 22l
Goryczka: około 29 IBU
Ekstrakt:...-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Světlé výčepní 10°Blg. Czyli dolna fermentacja.
Barwa ładna, jasnożółta, piwo prawie całkiem klarowne, jedynie leciutka opalizacja.
Piana mocna, 5-6 cm z "czapeczką", dość równomierna, lepiąca szkło nierównomiernymi plamami, utrzymywał się solidny kożuch....-
2022-01-02, 21:40 -
- Loading...
- Koniec listy.

Comment