IX Wielki Zlot Forumowiczów, plotki i pogłoski
Collapse
X
-
-
Rychu, nie bój żaby, tradycje trzeba podtrzymywać
To już będzie 4 raz! (reaz PKSem).
A tak dla wszystkich planujących podróż komunikacją publiczną. Z Gryfowa do Złotego Potoku może i daleko nie jest, ale wszystko wskazuje na to, że nie ma tam żadnego transportu! Przynajmniej nie znalazłem takowego. Chyba jedynie taxi, lub umówienie się na z kimś ze zlotu, że podjedzie do Gryfowa i zabierze.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Rycho_128, opcja krótsza czasowo wiąże się z przesiadką na PKS we Wrocławiu.
Pendragon, coś tam jeździ... i nie jeździ
O ile w piątek coś by się znalazło (ale nie do samego Złotego Potoku), to w niedzielę raczej pieszo lub podwózką do Gryfowa. Jak już pisałem wstrzymajcie się niezmotoryzowani. Szukam jakiegoś rozwiązania i może coś wykombinuję po znajomości w przyszłym tygodniu. Na razie najgorsza opcja to dreptanie 5 km z Gryfowa na piechotę
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Lista Taxi - może ktoś z zainteresowanych zadzwoni i się dowie jaki byłby koszt, bo może nie warto szukać innej alternatywy
Reszko A. Usługi transportowe Targowa, Gryfów Śląski75 781 41 51 transport osobowy
Białecki M. Taksówka osobowa- więcej informacji » Partyzantów, Gryfów Śląski - 75 781 35 02 Kategoria: Taxi
Zwierzański P. Taxi Stefana Żeromskiego, Gryfów Śląski75 781 28 50 Kategoria: Taksówki
A tu info o postojach
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
A jak piwo będzie smakować
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Taaa... Znam, niestety, paru takich mistrzów, co to piwko szybko do gardła, a potem - chyc za kierownicę szybciutko, żeby we krwi jeszcze promili nie wykazało.
A jeden mój kolega ma rozplanowaną drogę z roboty do domu tak, że wyjeżdżając zabiera dwa piwa do auta i je po drodze stopniowo rozpija...

Żeby nie było OT: już mnie stopy swędzą na zlot, a jeśli będzie całkiem blisko terminu zlotu, to się dogadamy i jeśli dotrzecie do Gryfowa w miarę wcześnie (tzn. zanim zacznę degustację
), to ze dwa kursy mogę zrobić... Pierwszeństwo mają posiadacze ciekawych piw domowych, no, i - ewentualnie - kobiety w widocznej ciąży
.
Comment
-
Hehe, kalendarium wydarzeń w ośrodku w Złotym Potoku podaje, że 11 września organizują tam... dyskotekę z DJ-em
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Logiki w tym żadnej! Przecież zaraz po skonsumowaniu piwa alkomat wariuje i pokazuje zawyżone pomiary.Comment
-
Znając nasze trzy wygodnickie tyłki (ja + Pendragon + Tomek35) zapakujemy je w auto (nie bacząc, że ciasnawe i nienajnowsze, ale co tam) i dojedziemy
Poza tym można conieco po drodze, tak jak np. dwa lata temu o Zodiaka i Złoty Róg zahaczyliśmy. W zeszłym roku nie dało się, bo za blisko było
A teraz to nawet i możemy z tego Gryfowa kogoś podwieść, byle przed trzynastą...
Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2010-06-16, 11:04.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-