Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

VII WWP - Regulamin Konkursu piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Senior
    • 03-2006
    • 9875

    #16
    Będzie rzeźnia
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

    (1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

    Comment

    • macas
      Senior
      • 02-2008
      • 680

      #17
      Dla komisji
      Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
      Beniamin Franklin

      Comment

      • Marusia
        Senior
        • 02-2001
        • 20211

        #18
        Ostateczna lista piw zgłoszonych do KPD przy VII WWP 8 maja 2010

        Kategoria PILS

        1. Aleksandrowicz Janusz (Alex666)
        2. Bareła Robert (piworobi)
        3. Brożyna Arkadiusz
        4. Chrapek Dorota (dori)
        5. Domagalski Jacek (jacer)
        6. Domagalski Przemysław Domagalski Maciej (maaciej6, przemo 70)
        7. Grzeliński Andrzej (Admiro)
        8. Janaczyk Bartek (Brloin)
        9. Jankowski Andrzej Adam (Adanjan)
        10. Kierszniowski Szymon (sziszi)
        11. Kozak Andrzej (brainwreck)
        12. Krysiak Jan (wena)
        13. Kulec Krzysztof (kentaki)
        14. Lewandowski Maciej (macas)
        15. Maciejewski Michał (ion)
        16. Materski Jacek (hasintus)
        17. Olender Artur (artur2)
        18. Piasecki-Wieliczko Wojciech (Woyteck)
        19. Pieciuń Tomasz (piecyk13)
        20. Sikorski Marek (mareks)
        21. Smyk Andrzej (anteks)
        22. Szała Wojciech (wogosz)
        23. Szweda Waldemar (waldi_sz)
        24. Turek Piotr (pioturek)
        25. Wilk Anna
        26. Wypych Piotr coder

        KATEGORIA WITBIER

        1. Aleksandrowicz Janusz (Alex666)
        2. Bareła Robert (piworobi)
        3. Błażewicz Paweł (muzealnik)
        4. Domagalski Jacek (jacer)
        5. Grzęda Bartosz (flood)
        6. Grzeliński Andrzej (Admiro)
        7. Janaczyk Bartek (Brloin)
        8. Jankowski Andrzej Adam (Adanjan)
        9. Juszczak Krzysztof (Josefik)
        10. Kierszniowski Szymon (sziszi)
        11. Kula Krzysztof (KULI)
        12. Lewandowski Maciej (macas)
        13. Materski Jacek (hasintus)
        14. Olender Artur (artur2)
        15. Piasecki-Wieliczko Wojciech (Woyteck)
        16. Piotr Wypych (coder)
        17. Sikorski Marek (mareks)
        18. Szała Jan (ecc81)
        19. Szała Wojciech (wogosz)
        20. Szweda Waldemar (waldi_sz)

        Jednocześnie informuję, że zgodnie z punktem 8 Regulaminu dokonano preeliminacji i do ostatecznej "rozgrywki" zakwalifikowano po 15 piw z każdej kategorii, żeby ułatwić pracę jury
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • jacer
          Senior
          • 03-2006
          • 9875

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Jednocześnie informuję, że zgodnie z punktem 8 Regulaminu dokonano preeliminacji i do ostatecznej "rozgrywki" zakwalifikowano po 15 piw z każdej kategorii, żeby ułatwić pracę jury
          Czyli już wiadomo kto?
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • sziszi
            Member
            • 02-2007
            • 37

            #20
            Kiedy można spodziewa się wyników w internecie??

            Comment

            • jacer
              Senior
              • 03-2006
              • 9875

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sziszi Wyświetlenie odpowiedzi
              Kiedy można spodziewa się wyników w internecie??
              Jak się obudzą
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • kopyr
                Senior
                • 06-2004
                • 9475

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Jak się obudzą
                No kurde, do środy mamy czekać.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • Seta
                  Piję piwo
                  • 10-2002
                  • 6964

                  #23
                  Flood gratulacje! (ups )
                  Miałem okazję spróbować łyka Twojego wita - był prawie idealny...
                  Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                  Comment

                  • anteks
                    maruda
                    • 08-2003
                    • 10738

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                    No kurde, do środy mamy czekać.
                    ale się po moim wyjeździe impreza rozkręciła
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • flood
                      Senior
                      • 06-2008
                      • 182

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                      Flood gratulacje! (ups )
                      Miałem okazję spróbować łyka Twojego wita - był prawie idealny...

                      uuups....

                      Comment

                      • Browarzyciel
                        www.browarzyciel.pl
                        • 08-2005
                        • 357

                        #26
                        Konkursowe Witbiery

                        Witam,

                        Zapewne lada chwila będą opublikowane wyniki, sam jestem ciekawy kto zbliżył się najbardziej do wzorca. Korzystając z okazji chciałbym napisać słowo komentarza do ocenianych piw. Generalnie grupa Wit była mocniejsza od Pilsa. W tym drugim królowały często siarkowodór (zgniłe jajka) i SO2 (zapach zapałek) ... nie we wszystkich oczywiście. Witbier był całkiem ok, a kilka naprawdę udanych. Jeden mankament, który wielu piwowarów może zapisać sobie na koncie to przesadzona ilość kolendry i skórki cytrynowej. O ile cytrynowy smak jest całkiem przyjemny o tyle kolendra mocno narzucała się swoją obecnością. Oba te smaki mają być wyczuwalne ale nie mogą dominować innych w tym tych, które zawdzięczmy specjalnym szczepom drożdży.

                        Jeżeli miałbym sugerować ilości tych specyfików, to poradziłbym zastosować nie więcej niż: 7-8g kolendry i 8-10 szt. cytryn / 30 litrów piwa. Kolendrę można lekko potraktować moździeżem a cytrynę wycisnąć (sok do zacieru) a skórkę na drobnych oczkach zetrzeć i dozować do gotującej brzeczki (50% w połowie, i 50% 15 min przed końcem).

                        Wszystkim piwowarom gratuluję!

                        Pozdrawiam
                        Raf.
                        BROWARZYCIEL
                        Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                        eventy dla firm

                        Comment

                        • Browarzyciel
                          www.browarzyciel.pl
                          • 08-2005
                          • 357

                          #27
                          ... moździerzem ...
                          sorry.
                          R.


                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel Wyświetlenie odpowiedzi
                          Witam,

                          Zapewne lada chwila będą opublikowane wyniki, sam jestem ciekawy kto zbliżył się najbardziej do wzorca. Korzystając z okazji chciałbym napisać słowo komentarza do ocenianych piw. Generalnie grupa Wit była mocniejsza od Pilsa. W tym drugim królowały często siarkowodór (zgniłe jajka) i SO2 (zapach zapałek) ... nie we wszystkich oczywiście. Witbier był całkiem ok, a kilka naprawdę udanych. Jeden mankament, który wielu piwowarów może zapisać sobie na koncie to przesadzona ilość kolendry i skórki cytrynowej. O ile cytrynowy smak jest całkiem przyjemny o tyle kolendra mocno narzucała się swoją obecnością. Oba te smaki mają być wyczuwalne ale nie mogą dominować innych w tym tych, które zawdzięczmy specjalnym szczepom drożdży.

                          Jeżeli miałbym sugerować ilości tych specyfików, to poradziłbym zastosować nie więcej niż: 7-8g kolendry i 8-10 szt. cytryn / 30 litrów piwa. Kolendrę można lekko potraktować moździeżem a cytrynę wycisnąć (sok do zacieru) a skórkę na drobnych oczkach zetrzeć i dozować do gotującej brzeczki (50% w połowie, i 50% 15 min przed końcem).

                          Wszystkim piwowarom gratuluję!

                          Pozdrawiam
                          Raf.
                          BROWARZYCIEL
                          Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                          eventy dla firm

                          Comment

                          • anteks
                            maruda
                            • 08-2003
                            • 10738

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarzyciel Wyświetlenie odpowiedzi
                            Witam,
                            W tym drugim królowały często siarkowodór (zgniłe jajka) i SO2 (zapach zapałek) ... nie we wszystkich oczywiście.
                            Raf.
                            Myślałem że SO2 ( zapałki ) w pilsach nie jest wadą
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • Browarzyciel
                              www.browarzyciel.pl
                              • 08-2005
                              • 357

                              #29
                              Jeżeli jest to pierwszoplanowy zapach, to ...
                              Raf

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              Myślałem że SO2 ( zapałki ) w pilsach nie jest wadą
                              BROWARZYCIEL
                              Profesjonalnie o piwie na: http://www.browarzyciel.pl
                              eventy dla firm

                              Comment

                              • Marusia
                                Senior
                                • 02-2001
                                • 20211

                                #30
                                Witajcie, nasza ekipa dopiero przybyła do siedziby - wyprowadzanie się z Zamku trochę trwało

                                Poniżej szybciutko podaję wyniki, żeby nie trzymać Was w niepewności, a szersza relacja może jutro

                                Kategoria Pils:

                                1 miejsce z wynikiem 119 pkt. - Piotr Turek (pioturek)
                                2 miejsce z wynikiem 107 pkt. - Szymon Kierszniowski (sziszi)
                                3 miejsce z wynikiem 106 pkt. - Jacek Domagalski (jacer)

                                Kategoria Witbier:

                                Dwa piwa uzyskały identyczną ilość punktów, zatem została zrobiona dogrywka - już nie przez jury, które rozjechało się do domów, ale przez degustację zbiorową w trakcie Festiwalu w niedzielę. Udział w głosowaniu brali m.in. Seta, Makaron i jego szkocki kolega, Ark, Fteo, Maggyk, Jackson, ja - wynik był jednogłośny mimo tak dużej ilości degustujących, zatem z czystym sumieniem spokojnie mogę napisać, że:

                                1 miejsce z wynikiem 124 pkt. - Bartosz Grzęda (flood)
                                2 miejsce z wynikiem 124 pkt. - Krzysztof Juszczak (josefik)
                                3 miejsce z wynikiem 109 pkt. - Waldemar Szweda (waldi_sz)


                                W związku z identyczną ilością punktów proponuję podział nagród dodatkowych, które idą za pierwszym miejscem i za Grand Prix - czyli kartę kolorów EBC przyznaję Josefikowi, a talon dla 2 osób do łaźni piwnej Floodowi. No, chyba, że chłopaki chcą razem ten karnet wykorzystać

                                W przypadku odmiennych zapotrzebowań proszę o kontakt na PW

                                Acha - szanowne jury wzięło na siebie w tym roku obie kategorie w trójkę - wyrazy współczucia - a byli to:

                                Maciej Chołdrych (sensor)
                                Rafał Kowalczyk (Browarzyciel)
                                Michał Kopik (Maidenowiec)


                                Kierownikiem zamieszania czyli rozlewającym piwa jurorom był Antoś, któremu niniejszym bardzo dziękuję za poświęcenie swego czasu i pracy. No i wielkie podziękowania dla Macasa, który tak jak w zeszłym roku w wielce profesjonalny sposób przygotował piwa do konkursu wraz z wzorcową dokumentacją.

                                Reszta podziękowań i wiwatów jutro - zdrówko wszystkich uczestników Konkursu i gratulacje dla zwycięzców
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎