Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

VII WWP - Regulamin Konkursu piw Domowych

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioturek
    Member
    • 04-2008
    • 88

    #61
    Mój pils choć wygrał to nie był jednak idealny

    "Najczęstsze komentarze Jury:
    słaby aromat chmielowy, dwuacetyl"
    ------------------------------
    Bractwo Piwne

    Comment

    • przemo70
      † 1970-2019 Piwosz w Raju
      • 05-2007
      • 1501

      #62
      A u nas: Witka nie wystawialiśmy bo wydawało się że za młody , natomiast pils sklasyfikowany na 8 miejscu, 81 pkt., jury stwierdziło, że: goryczka pozostająca, piołunowa i zbyt duże nasycenie. Jak dla mnie ta goryczka jest ok, bo lubię mocno goryczkowe. Z wyniku jestem zadowolony i nawet trochę zdziwiony, bo myślałem że ten pils to żadna rewelacja
      Save water, drink beer ...

      http://www.parowozy.com.pl/
      http://www.kamery.wolsztyn.pl/
      https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

      Comment

      • Marusia
        Senior
        • 02-2001
        • 20211

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedzi
        Ps. Nie wiem czy jury widziało formularze zgłoszeniowe przy ocenie, jak nie to czapki z głów za wychwycenie części zasypu Pale w Pilsie (jak to przy czyszczeniu magazynku) i dość wysoką temp. fermentacji
        .
        Zapewniam Cię, że Jury nie widziało niczego, po za numerkiem na butelce
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • admiro
          Senior
          • 05-2005
          • 248

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Zapewniam Cię, że Jury nie widziało niczego, po za numerkiem na butelce
          No właśnie, ja też bym tak chciał umieć bo wszystko z metryczki pilsa się potwierdziło
          Moje piwo jest bezcenne.

          Schizma miodowa.

          Comment

          • jacer
            Senior
            • 03-2006
            • 9875

            #65
            A u mnie łobuzy wyczuły siarkowodór i siarkę (witek) nie wyczuli za to zapachów typowo dla Witbiera, bo nie mogli. Pijaki przyszły gdy warzyłem i zapomniałem dodać przypraw

            Tym bardziej cieszy 5 miejsce
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • sziszi
              Member
              • 02-2007
              • 37

              #66
              komentarze do moich piw:
              1) Pils - 2 miejsce 107pkt.: alkohole wyższe, słodkie, estrowe
              2) Wit - 9 miejsce 90 pkt.: nie w stylu, siarkowe, zbyt chmielowe
              Last edited by sziszi; 21-05-2010, 20:59. Powód: ort.

              Comment

              • anteks
                maruda
                • 08-2003
                • 10738

                #67
                Kategoria Pils:
                5 miejsce 93 pkt. -brak goryczki, płaski smak
                brak goryczki , bo ja oszczędny jestem - z WLKP
                Kategoria Witbier:
                nie startowałem
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • Infam
                  Senior
                  • 05-2005
                  • 715

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sziszi Wyświetlenie odpowiedzi
                  komentarze do moich piw:
                  1) Pils - 2 miejsce 107pkt.: alkohole wyższe, słodkie, estrowe [...]
                  Sziszi, czy to był czeski, czy niemiecki pils?
                  (raczej czeski?)
                  "Dużo to nie znaczy Dobrze
                  Dobrze znaczy dużo"

                  Comment

                  • Marusia
                    Senior
                    • 02-2001
                    • 20211

                    #69
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
                    Sziszi, czy to był czeski, czy niemiecki pils?
                    (raczej czeski?)
                    Z podwójną dekokcją, czyli dobrze raczujesz
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • Marusia
                      Senior
                      • 02-2001
                      • 20211

                      #70
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pils:
                      13 miejsce, 53 punkty. Uwagi Jury: skunks, siarkowodór
                      Kurcze, przy butelkowaniu pils był idealny, w butelkach coś się zaczęło dziać i pojawił się ten siarkowodór...
                      Może pozostawienie lubelskiego od chłodzenia na cichą daje takie efekty? Trza się podciągnąć w następnym roku
                      Czy mógłbyś napisać, co miałeś na myśli? Od chłodzenia na cichą z pominięciem burzliwej - nie kumam

                      W każdym razie - domyślam się, ze chodzi o chmielenie na zimno - może jury jednak błędnie tego skunksa zdiagnozowało, bo ja właśnie (zresztą nie tylko ja) uznałam to za ciekawy aromat chmielowy
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • sziszi
                        Member
                        • 02-2007
                        • 37

                        #71
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedzi
                        Sziszi, czy to był czeski, czy niemiecki pils?
                        (raczej czeski?)
                        w ogóle to miało być monachijskie jasne
                        www.piwo.org/forum/p34134-29-12-2009-21-18-16.html#p34134
                        na korzyść niemieckiego przemawiało chyba raczej chmielenie, na korzyść czeskiego skład
                        no niemiecki pils to może i mógłby być, czeski moim zdaniem na pewno nie
                        a tak naprawdę kto to wie,

                        Comment

                        • macas
                          Senior
                          • 02-2008
                          • 680

                          #72
                          A czy ja też jakąś metryczkę dostanę
                          Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
                          Beniamin Franklin

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            #73
                            Metryczki poszły do wszystkich. Jeśli ktoś jeszcze nie dostał - proszę o przejrzenie zakładki spam Jeśli i tam nie będzie - proszę o info na PW i wtedy wyślę tą drogą
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • Infam
                              Senior
                              • 05-2005
                              • 715

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sziszi Wyświetlenie odpowiedzi
                              w ogóle to miało być monachijskie jasne
                              www.piwo.org/forum/p34134-29-12-2009-21-18-16.html#p34134
                              na korzyść niemieckiego przemawiało chyba raczej chmielenie, na korzyść czeskiego skład
                              no niemiecki pils to może i mógłby być, czeski moim zdaniem na pewno nie
                              a tak naprawdę kto to wie,
                              Spróbuję z podobnym zasypem. Może dodatkowo wrzucę minimalną ilość dekstrynującego (albo zrobię poprostu bursztynowego lagera).
                              A do jakiego ballingu Ci odfermentowało?
                              To może będzie wiążące w stwierdzeniu stylu.
                              "Dużo to nie znaczy Dobrze
                              Dobrze znaczy dużo"

                              Comment

                              • sziszi
                                Member
                                • 02-2007
                                • 37

                                #75
                                ot i zgryz, nie zapisałem
                                ale na pewno nie więcej niż 3 stopnie ballinga
                                niestety tego piwo już nie ma i nawet nie mogę go przekazać jakiemuś specjaliście co by go zakwalifikował

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎