BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
napisalem z 2 miesiace temu do Hook Norton Brewery o przyslanie mi jakis gadzetow - dostalem standardowa paczke (komplet etykiet, podkladek, pozdrowienia, itd)
dzisiaj zapukal do mnie listonosz z bardzo duza paczka + tuba na plakaty. Nadawca bym Hook Norton Brewery
W paczce dostalem: 2 reczniki barowe, tea towel, okolo 100 podstawek, komplet etykiet, itd
w Tubie znajdowalo sie 8 plakatow formatu A3 i jeden plakat formatu A4 (plakaty na papierze kredowym, grubym, etc)
Jest to dotychczas najwieksza i najbardziej wartosciowa paczka jaka dostalem z wysp
I znowu miłe zaskoczenie.
Po napisaniu paru maili dostałem przesyłkę z browaru HANUŚOVICE oraz KRONENBOURG. Jest parenaście podstawek i 10 kpl. etykiet z HANUŚOVIC, którymi się mogę podzielić. Etykiety wrzucam na skan.
W ogóle do lipca zbierałem tylko to co sam wypiłem ale czytając ten temat na forum dałem się wciągnąć i powysyłałem trochę meili no i od połowy lipca do dziś dostałem 46 przesyłek. Nie powiem można szybko powiększyć kolekcję tym sposobem. Dzięki za pomysł!!!
jakoś trudno mi w to uwierzyć! czy jest to tańszy sposób niż zdejmowanie etykiet? czy browary odpisują i dostajesz wszystkie które produkują? jaką melodię trzeba zagrać by to zrobili?
e-prezes napisal/a jakoś trudno mi w to uwierzyć! czy jest to tańszy sposób niż zdejmowanie etykiet? czy browary odpisują i dostajesz wszystkie które produkują? jaką melodię trzeba zagrać by to zrobili?
Wysyłaja z reguły wszystkie etykiety z bieżącej produkcji i to po kilka egz.
Napisać trzeba coś od siebie, aby nie dostawali po np. 100 takich samych maili od różnych osób.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Niebywałe. Czyżby jesienią polskie browary się budziły do życia? Dziś dostałem przesyłkę z Browarów Królewskich (8 różnych wafli,18 kompletnych różnych etykiet + ~ 20 samych etykiet).A meila do nich wysłałem 25 czerwca.Czekam na następne!
Cześć Forumowicze.
Przeczytałem wszystkie wasze posty w tym dziele, a jako że zbieram podstawki (narazie tylko w pubach i poprzez znajomych) chciałbym się dowiedzieć do kogo wysyłacie maile z prośbami. Czy wysyłacie do konkretnych osób czy może na standardowe adresy browarów? Jeżeli możecie to poradźcie jak się to robi!!!
Z piwnym pozdrowieniem
Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie www.beercoasters.glt.pl
Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.
E tam, najwięcej nazbierasz podczas spotkań z forumowiczami, bo tu każdy powoli zaczyna zbierać wszystko na zasadzie "ja tego nie zbieram, ale zbiera ten i ten, to mu dam". Ja np. nie zbieram podstawek, ale mam ich całkiem sporo
A tak w ogóle - powitanie dla nowego kolegi, w dodatku z pięknego miasta
danoc napisal/a Cześć Forumowicze.
Przeczytałem wszystkie wasze posty w tym dziele, a jako że zbieram podstawki (narazie tylko w pubach i poprzez znajomych) chciałbym się dowiedzieć do kogo wysyłacie maile z prośbami. Czy wysyłacie do konkretnych osób czy może na standardowe adresy browarów? Jeżeli możecie to poradźcie jak się to robi!!!
Z piwnym pozdrowieniem
Prześledź ten temat od początku, są tu odpowiedzi na Twoje pytania oraz sporo adresów.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
Comment