Nakrętki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzeber
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 2902

Był już podobny temat: http://www.browar.biz/forum/showthre...threadid=24980
    pozdrawiam
    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• zgrredek
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 315

W kolekcji kapsli zagranicznych zbieram tylko kapsle koronowe. Powyrzucałem (oczywiście nie do śmietnika) wszystkie zawleczki i zakrętki. Ale w kolekcji kapsli polskich zbieram wszystkie możliwe zamknięcia. Poza Jabłonowem mam jeszcze z Koszalina z napisem ,,Colt45". Dużo różnych przemyślnych zamknięć wrzuciłem do browarowej giełdy obnośnej, o której losach można się dowiedzieć w temacie ,,zmyślny plan".
      www.collections.pl
      Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Browar Zakładowy, Czarna Robota
        darekd
        Żytnio - owsiany stout. (płatki żytnie i owsiane)

Ekstr. 16%
        Alk. 6,6%

Aromat - słodowy, palony, kola, miękkie tony prawdopodobnie od płatków owsianych
        Piana - średnia, nietrwała, nieco dłużej znikoma koronka
        Barwa - smolista z bardzo ciemno rubinowymi...
        2025-11-29, 02:04
      • tfur
        Jabłonowo, Manufaktura piwna, świeże niefiltrowane niepasteryzowane prosto z tanka
        tfur
        chciałbym coś skrócić z tej nazwy, ale wychodzi na to, że takie jest pełne brzmienie
        piwo też jest pełne, dość krągłe i gładkie, moc znamionowa to 5,3 obrotu (tak piszą)
        litrowa petka i gazetowa etykieta przywodzą na myśl najgorsze tradycje piwowarskie
        zakupił ten...
        2025-03-28, 23:41
      • wirdar1
        Brewkit Czech Pils
        wirdar1
        Witam
        To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
        Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
        13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
        2023-03-21, 15:51
      • Cooper
        Belfast z Jabłonowa - irlandzkie korzenie. Jest pytanie
        Cooper
        Na jednym ze starszych kartonów jabłonowskiego Belfasta jest historyjka o genezie i inspiracji dla stworzenia tego piwa w jabłonowskim browarze. Mam nadzieje że załączone foto jest czytelne i nie będę musiał tego przepisywać.
        Generalnie właściciele podstołecznego browaru podobno...
        2017-02-03, 13:16
      • e-prezes
        Hajnówka, Piłsudskiego 53, Groszek
        e-prezes
        Sklep czynny do 21, w niedziele handlowe 10-18.
        Dość spory wybór piw, w tym w dużej części w lodówkach. Przede wszystkim miejscowych - Przełom, Markowy oraz Browars, sporo Kościerzyny, wynalazki Jabłonowa, Staropolskiego, pojedyncze Peruna, Kormorana, litewskie, w małych i dużych...
        2019-09-15, 19:36
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...