Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
decio - Kraków - polskie podstawki piwne przede wszystkim, okazjonalnie pudełka z zapałkami z motywami piwnymi, od czasu do czasu przygarniam otwieracz i szklanki (kufle, pokale). za spóźnienie przepraszam ale ostatnio cienko z dostępem do internetu
Stamar z Krakowa!Zbieram podstawki, głownie polskie, ale nie gardzę też zagranicznymi (choć ostatnio z mniejszym naciskiem). Witam przy okazji wszystkich Forumowiczów, bo to moje pierwsze słowa na "łamach" Forum. Kolekcjonuję od niedawna, toteż moja kolekcja nie wygląda zbyt imponująco. Pozdrawiam serdecznie.
Witajcie obżrtuchy.
Jako że pogoda jest nie tylko pod psem, ale pod całym stadem zdechłych kundli, postanowiłem zapodać Wam przepis na danie znakomicie poprawiające samopoczucie w takie dni. Oryginalny przepis nazywa się jak w temacie, ale moja praktyka pokazuje że wcale nie musi to...
Ciekawi mnie kwestia jakie alkohole najczęściej piją użytkownicy portalu poza piwem.
Zazwyczaj jak była potrzeba walnąć coś mocniejszego to sięgałem po "zimną rzadką". Lecz od pewnego czasu wódkę omijam, bo bardzo posmakował mi gin z tonikiem. Człowieka przynajmniej...
Tak sobie pomyslalem, ze sie nie przedstawilem ogolowi browaru. Jestem piwoszem z zamilowania i kolekcjonerem okolo piwnym. Moje najulubiensze piwko to te z Dojlid (ach ten sentyment za Magnatem Kosherem...) i wlasnie wspomniane piwko bylo pierwsza wychylona niegdys warka piwa. Lubie grzebac na ciekawych...
tak czytałem i czytałem forum aż zdecydowałem się na pierwszą swoją warkę. Co prawda ciężko nazwać to "warką" bo wykorzystałem gotowy zestaw Browamatora (Prawdziwe Ale - ekstrakt + chmiel + drożdże górnej fermentacji) ale przynajmniej...
Comment