Przed chwileczką otrzymałem informację od znajomego kolekcjonera z Włoch, że w najnowszym numerze magazynu wydawanego przez włoski klub "Il Barattolo" znajduje sie artykuł na temat ręczników barmańskich oraz krótka wzmianka o pewnym kolekcjonerze ręczników barmańskich z Polski
PS. Niestety na tą chwilę nie posiadam skanu tego artykułu.
w sumie wcale nie takie drogie za nowy okaz do swojej kolekcji 5,50$ to nie taka wygórowana cena,a dużo z tych ręczników nie masz w zbiorze?
Dolicz transfer pieniężny, dolicz opłatę pocztową to wyjdzie ci minimum 10$ za sztukę. O wiele ciekawsze i przede wszystkim tańsze ręczniki mogę kupić na angielskim ebay'u.
W najbliższym numerze gazety wydawanej przez angielską organizację CAMRA ukaże się krótka notka poświęcona ręcznikom barmańskim oraz o pewnym kolekcjonerze z Polski
No wiec, jak w tytule. Poza tym krotko, mieszkam w Norwegii, w Polsce bywam rzadko, czas cos zrobic z tymi birofiliami co sie tu nazbieraly.
Mam mozliwosc co 6 tygodni podeslac co nieco do Polski, i wtedy moglbym to wystawic tutaj jako aukcja charytatywna na rzecz Kotelkowej Druzyny. NIe chcial...
Jak podał Heckler w wątku (https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-pivovar-nomad), browar od marca 2023 roku funkcjonuje pod nazwą Pivovar Sever, a jego właścicielem jest Jiri Moravec. Wcześniej w tej lokalizacji mieścił...
Comment