Szczególnie ciekawa jest podstrona z polskimi butelkami. Zwróćcie uwagę na Colta 45 w butelce szklanej lub 10,5, aż miło popatrzeć i sobie przypomnieć...
a jak ktos nie moze pic piwka? ja np przez rok mam zakaz picia alkoholu (dluga historia) wiec tez sobie odkladam pelne browarki, na razie mam zamiar wypic je jak juz sie "kara" skonczy, ale kto wie , moze to przerodzi sie w kolejna moja pasje
"Budzę się rano jakaś pustka dookoła
Nie wiem co robić wstaje zwykły dzień
Najlepiej wstać ubrać buciory
Na miasto wyjść i komuś dać w ryj"
browar z bardzo ciekawą historią z Saksonii-Anhalt, która niestety zmierza do smutnego końca.
Jego historia 1871 r. Został i działał przez długie lata jako słodownia. W 1995 właściciele słodowni uruchomili równolegle browar.
Między innymi dla pewnego popularnego zespołu...
Žižkův Vrch, to restauracja należąca do sieci (myślę, że można tak napisać) lokali browaru Turnov. Lokal gdzie głównymi klientami są miejscowi, a turysta dociera sporadycznie. W środku jest przyjemnie, sale duże, a na kranach piwa z browaru Turnov.
Czynni codziennie od 11-21/22,...
Piana - na dłużej pełna warstewka.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Lacing - było trochę plus krążki.
Aromat - lekko żołędziowy słód.
Smak - start to ciekawa słodycz, czuć moc, nie za bardzo przykre, lekko łodygowe, trawiaste,...
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Browarek restauracyjny w najstarszej historycznej części Lubeki jaką jest wyspa Innenstadt. Płynąca przez miasto rzeka Trave dzieli się tu na aż 3 nurty, przez co na starówkę z każdej strony można się dostać tylko mostami. Od dworca kolejowego jest 1 km, więc dojście zajmie 15 minut....
Comment