Szczególnie ciekawa jest podstrona z polskimi butelkami. Zwróćcie uwagę na Colta 45 w butelce szklanej lub 10,5, aż miło popatrzeć i sobie przypomnieć...
a jak ktos nie moze pic piwka? ja np przez rok mam zakaz picia alkoholu (dluga historia) wiec tez sobie odkladam pelne browarki, na razie mam zamiar wypic je jak juz sie "kara" skonczy, ale kto wie , moze to przerodzi sie w kolejna moja pasje
"Budzę się rano jakaś pustka dookoła
Nie wiem co robić wstaje zwykły dzień
Najlepiej wstać ubrać buciory
Na miasto wyjść i komuś dać w ryj"
Niezwykle klimatyczny browar restauracyjny w centrum Porto, znajdujący się niedaleko słynnego starego marketu.
Do lokalu prowadzi niepozorne, wąskie wejście z małym logotypem. Można nie zauważyć i ominąć to miejsce.
Wewnątrz jest bar, dalej przejście prowadzi do sali z kilkoma...
Piana - więcej na początku potem grubsza puchata warstwa.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - opalizujące, jasny pomarańczowy.
Aromat - ciekawa egzotyka...
Otwarty w 2016 r. w stolicy Laponii, Rovaniemi browar Lanin Panimo jest chyba najdalej na północ wysuniętym browarem w Finlandii.
Browar z wyszynkiem znajduje się daleko (4 km) od centrum miasteczka. Nieco bliżej (2,3 km) jest do dworca kolejowego.
Na miejscu wszystko razem w jednej...
Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
Comment