Cukier z browaru

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

    #1

    Cukier z browaru

    To, że ludzie zbierają torebki z cukrem to wiem. Tylko zastanawiam się czy na forum jest ktoś kto zbiera torebki z cukrem z browarów. Mam na razie takie dwie....i się zastanawiam czy nie powiększać tego cukrowego interesu.
    Czy w browarach restauracyjnych w Polsce takie torebki ktoś widział? Ja się nie spotkałem.

    Na skanie 2 torebki z browarów praskich, U Fleku i Novomestsky
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

    #2
    Widziałem 2 różne torebki z cukrem z minibrowaru Plzen z Azerbejdżanu.

    Comment

    • dryx
      † 1966-2017 Piwosz w Raju
      • 2002.04
      • 1735

      #3
      Nawet znalazłem zdjęcia na kompie. Zdjęcie sprzed 4 lat.
      Możesz zacząć zbierać, zobaczymy jak bardzo kolekcja się rozwinie.Jak coś mi wpadnie, odłożę dla Ciebie.
      Attached Files

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 15003

        #4
        A masz jeszcze ten Azerbejdżan?
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • dryx
          † 1966-2017 Piwosz w Raju
          • 2002.04
          • 1735

          #5
          Nie mam, ale można chyba załatwić. Pogadamy na najbliższej giełdzie.

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2002.07
            • 15003

            #6
            W podziękowaniu dla Abernacki za załączony cukier
            Attached Files
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • becik
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2002.07
              • 15003

              #7
              kolejne dwa cukry z browarów restauracyjnnych:

              1. Czastnaja Pivovarnia Spiridonova, Czelabińsk
              2. 16 Ton, Moskwa
              Attached Files
              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

              Comment

              • otvirak
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                🍼
                • 2005.04
                • 794

                #8
                Ostatnio widziałem w knajpie 'Melduję posłusznie' w Przemyślu. Jest oczywiście ze Szwejkiem, więc dołączyłem do swojej 'szwejkowej' kolekcji. Mam jeszcze jeden gdybyś reflektował
                niepoprawny czechofil


                Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
                WISŁA MISTRZ!

                Comment

                • becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2002.07
                  • 15003

                  #9
                  ciężko z tymi cukrami ale pomalutku przybywa
                  Attached Files
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                  Comment

                  • becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.07
                    • 15003

                    #10
                    Nie wiedziałem, że to taki ciężki temat, mało co przychodzi

                    Pozostałości po browarze w Zenicy, Bośnia I hercegowina, jeszcze z logiem browaru (Pivara Gatto, Zenica)
                    Attached Files
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                    Comment

                    • e-prezes
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19317

                      #11
                      Osjann z Białej Podlaskiej też ma.

                      Comment

                      • dryx
                        † 1966-2017 Piwosz w Raju
                        • 2002.04
                        • 1735

                        #12
                        Pamiętałem o Tobie i mam cukier z browarku BoMar w Bośni. Do odbiory w Martinie.
                        Attached Files

                        Comment

                        Related Topics

                        Collapse

                        • darekd
                          Nepomucen, Nepo No Title
                          darekd
                          Mam problem z wpisaniem tytułu, bo browar najwyraźniej chciałby zapomnieć o nazwie Nepomucen, ale firma tak jest zarejestrowana...

                          Quadrupel w półlitrowej puszce, hm...

                          24,5% ekstr.
                          10,5% alk.

                          Po otwarciu puchy poczułem galaretkę malinową z odrobiną...
                          2024-11-29, 01:44
                        • ART
                          Midtfyns Bryghus, Rough 2 Snuf
                          ART
                          9,5ABV / 20,1 P
                          7 różnych słodów, syrop rodzynkowy, cukier kandyzowany i morszczyn pęcherzykowaty


                          pierwsze wrażenie - przegazowany domowiec

                          Trochę przekombinowane, ale są suszone owoce, podpiekane nuty i nieco alkoholowości. No i dużo mocy w nim tkwi....
                          2025-05-19, 07:52
                        • ART
                          Humleland, Granvoksen
                          ART
                          9ABV / ? P
                          Imperial Saison z pędami świerku, pszenicą, owsem i cukrem trzcinowym.
                          33IBU, chmiele Motueka i Hallertauer Mittelfrüh


                          Tym razem wschodnia strona półwyspu jutlandzkiego i mikrobrowar Humleland w Aarhus, tuż przy porcie.

                          Pędy wyczuwalne,...
                          2025-05-18, 10:31
                        • darekd
                          ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
                          darekd
                          Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

                          Ekstr. 15%
                          Alk. 6,0%

                          Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
                          Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
                          2025-01-22, 23:57
                        • darekd
                          Opillia, Rizdwiane
                          darekd
                          Bożonarodzeniowe ciemne piwo z dodatkiem cynamonu, dosładzane m.in. ekstraktem stewii

                          12% ekstr.
                          4,8 % alk.
                          12 IBU

                          Aromat - jest dość słodko, czuć ciemne słody, ciut chleba razowego, po przelaniu wyraźny karmel i trochę cynamonu
                          Piana - wysoka, trwała,...
                          2025-01-03, 00:50
                        • Loading...
                        • Koniec listy.
                        Przetwarzanie...