Matryca drukarska ?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomaszko1973
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.08
    • 1

Matryca drukarska ?

Witam!
    Parę dni temu znalazłem coś, co w moim przekonaniu jest matrycą drukarską do drukowania podstawek po kufel. Ale oczywiście pewny nie jestem więc proszę o ewentualne uwagi i propozycje innego zastosowania przedmiotu.
    Matryca jest wykonana z czegoś co na "oko" przypomina ołów lub jakiś jego stop. Niestety jest w marnym stanie (rozbita) i do całości brakuje trzech kawałków.
    Udało mi się ustalić, że dotyczy Brauerei F. Daum Bischofsburg (Biskupiec). Na dwóch z załączonych zdjęć przedstawiłem rzeczowy przedmiot, na trzecim zaś podstawkę z identycznym (w lustrzanym odbiciu) wzorem.
    Co ciekawe: Bischofsburg leży na Mazurach, a przedmiot znalazłem na Dolnym Śląsku. Być może przypadek, a być może były w tym regionie produkowane.
    Pozdrawiam

Tomek
    Attached Files
  • Piwowar
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 2580

Podstawki były produkowane na Dolnym Sląsku, więc prawdopodobieństwo jest duże.
    Archiwum piwne

Poznaj
    http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
    Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

Related Topics

Collapse

• budal
      do sprzedania, po 5pln / 10pln każdy przedmiot
      budal
      odbiór osobisty, Wrocław Popowice, telefon: 607 228 403
      2021-01-08, 12:01
    • darekd
      Łażany, Strzegomski Lager
      darekd
      Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
      2025-03-27, 23:59
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 12:17
    • darekd
      Cido Grupa, Meistrite Gildi Kuldne
      darekd
      Piwo kupione w naszym Aldi. Na naklejce na puszce podali, że jest uwarzone w Estonii i że w składzie m.in. słód pszeniczny. Puszka owszem jest to estońsku, ale napisali że to imprort i że 100% słodu jęczmiennego... Kuldne to po estońsku złote. Co ciekawe Cido Grupa (łotewski producent napojów)...
      2024-06-04, 02:53
    • dadek
      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
      dadek
      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
      2023-11-22, 06:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...