Znalazłem porcelankę z nazwą miejscowości GROSS-DUBENSKO. W niemieckim katalogu przy tej nazwie jest znak zapytania. Czy ktoś coś wie na ten temat?
Co to za miasto?
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Na tej stronie w spisie podano, że miasto to nazywa się po prostu Dębińsko Wielkie. Odkrywcze... nie ma coDziku
Comment
-
dziku napisał(a)
że miasto to nazywa się po prostu Dębińsko Wielkie. Odkrywcze... nie ma co
zapewne jest to porcelanka rozlewni piwa z pobliskiego browaru w RybnikuComment
Related Topics
Collapse
-
Gdy z Markiem Putą z Piwoteki widziałem się na ostatnim jesiennym Warszawskim Festiwalu Piwa zapytałem czy w tygodniu mógłbym wpaść do nowego browaru w Nowym Mieście Lubawskim. Nie było problemu - "zadzwoń jak będziesz jechał a uprzedzę chłopaków to ci pokażą oba" - powiedział...
-
Channel: Warmińsko-Mazurskie
-
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 02:56 -
-
Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
Pierwsza pisemna...-
Channel: Czechy
-
-
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
-
Channel: Niemcy
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment