Witam Wszystkich  Od dwóch lat kolekcjonuję butelki.Nie mam ich wiele,jednak staram się o nich wiedzieć jak najwięcej.Niedawno zakupiłem na giełdzie nieznaną mi butelkę o poj.0.7l wykonaną z ciemnego,brązowego szkła. Butelka z wyglądu jest lekko "pękata",ma wytłoczony napis PATENT PORTER. Na górze napisu widnieje korona z krzyżykiem,natomiast na mocno wklęsłym dnie butelki widnieją jakby podwójne (odwrócone do siebie tyłem) litery "B". Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji.  Z piwnym pozdrowieniem, bywajcie!
  Od dwóch lat kolekcjonuję butelki.Nie mam ich wiele,jednak staram się o nich wiedzieć jak najwięcej.Niedawno zakupiłem na giełdzie nieznaną mi butelkę o poj.0.7l wykonaną z ciemnego,brązowego szkła. Butelka z wyglądu jest lekko "pękata",ma wytłoczony napis PATENT PORTER. Na górze napisu widnieje korona z krzyżykiem,natomiast na mocno wklęsłym dnie butelki widnieją jakby podwójne (odwrócone do siebie tyłem) litery "B". Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji.  Z piwnym pozdrowieniem, bywajcie!   

Od dwóch lat kolekcjonuję butelki.Nie mam ich wiele,jednak staram się o nich wiedzieć jak najwięcej.Niedawno zakupiłem na giełdzie nieznaną mi butelkę o poj.0.7l wykonaną z ciemnego,brązowego szkła. Butelka z wyglądu jest lekko "pękata",ma wytłoczony napis PATENT PORTER. Na górze napisu widnieje korona z krzyżykiem,natomiast na mocno wklęsłym dnie butelki widnieją jakby podwójne (odwrócone do siebie tyłem) litery "B". Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji.  Z piwnym pozdrowieniem, bywajcie!

Tajemnicza (jak dla mnie) butelka..czyżby to Żywiec?

Tajemnicza (jak dla mnie) butelka..czyżby to Żywiec?

.
.

Comment