Przekroczylem w ostatnia niedziele - wedlug ratebeer.com - granice 5.500 piw "Made in Germany". Wedlug innych kryteriow przetestowalem miedzy 5.100 i 5.900 roznych piw, ale to inna sprawa. 75% mojego zbioru to piwa niemieckie - sprawe mam tutaj ulatwiona, gdyz przebywam w Niemczech juz od dluzszego czasu. Cheers & Prost!
Niemieckie wypite piwa
Collapse
X
-
Piwo do zobaczenia w moim kwietniowym albumie na picasie.
Ale do 6000 raczej nie dociągnę.Ostatnia zmiana dokonana przez sibarh; 2015-05-17, 11:04.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
-
1000 nowych piw niemieckich w 8 miesięcy.
Masz czas pić inne ( nie niemieckie) piwaComment
-
Comment
-
U mnie z kolei na dzień 24 stycznia miałem wypitych 660 różnych niemieckich piw (nie licząc tych z innymi/nowymi wariantami etykiet) ze 190 browarów.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025Comment
-
Ja aktualnie 330 piw ze 146 browarówale to nie jest moje ostatnie słowo
Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Miejscowość Klobouky u Brna, a tam kolejny nowy browarek
. W sumie za wiele nie ma tu co pisać, bo wizyta krótka, browar zobaczony, piwa zakupione i wypite
Kolejka chętnych spora, a że browar i sklep sprzedaży materiałów budowlanych znajdują się koło siebie , to jedni...
-
-
-
Pił ktoś Niemieckie piwo Oettinger i może coś o nim powiedzieć? Jeśli tak to które lepsze pils czy eksport?
Albo może polecić jakieś piwo w Niemczech do 10 euro za 20 sztuk?
W Polsce pijam Perłę chmielowa, Tyskie, Żywiec, Żubr, Heineken jeśli...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Týn nad Vltavou to historyczne miasto w Kraju Południowoczeskim, położone po obu brzegach Wełtawy niedaleko ujścia Lužnicy.
Pomimo, że Vltavotýnský pivovar Týn nad Vltavou działa już parę lat, bo od grudnia 2019 roku, jakoś tak nie było okazji go odwiedzić.
Pierwsza pisemna...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment