3 czerwca będę w raju piwnym. Zatrzymuje się u moich rodziców właśnie w Garfield.
Jakieś spotkanie, wyjazd na piwko do browaru w NJ lub NY?
Pozdrawiam, Piotr
Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.
Collapse
X
-
Kapsel nr 100 w tym roku
Statystycznie najczesciej w maju, osiagam swoja pierwsza setke kapsli w danym roku.
W tym roku podobnie, a setnym kapslem zostal kapsel z Magic Hat, browaru ktory od wielu lat nie zmienial swojego jedynego wzoru.
Wreszcie i u nich cos drgnelo.Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2014-05-22, 16:37.Leave a comment:
-
Amerykanski browar Stone umieszcza na swoich kapslach rozne napisy.
Jest ich juz kilkadziesiat, glownie sa to cytaty z gazet i internetu.
Jakis czas temu chcialem sobie zrobic ich alfabetyczna liste, ktora ulatwialaby mi wyszukiwanie nowych sztuk, ale jak widac ponizej nie zdalaby egzaminu.
Ten sam napis a kapsle rozneLeave a comment:
-
-
-
Bylem dzis na zakupach w Biedronce.
Dla milionow Polakow nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale ja bylem w sklepie, ktory jest w niewielkiej miejscowosci w stanie New Jersey, USA.
Sklep powstal w okolicy, w ktorej mieszka duzo Polonii i wlasciciel pewnie liczy na pozytywne skojarzenia okolicznych mieszkancow.
Ciekawe co na to Jeronimo Martins, czyli wlasciciel polskiej Biedronki, bo co prawda w logo tego sklepu znajduje sie inaczej narysowana biedronka,
to jednak nazwa jest taka sama. Sam sklep jest spory, zaopatrzenie ma niezle, ale z piw to tylko Karmi i Podpiwki.
Nowy kapsel z Biedronki:Leave a comment:
-
Bylem dzis na zakupach w Biedronce.
Dla milionow Polakow nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale ja bylem w sklepie, ktory jest w niewielkiej miejscowosci w stanie New Jersey, USA.
Sklep powstal w okolicy, w ktorej mieszka duzo Polonii i wlasciciel pewnie liczy na pozytywne skojarzenia okolicznych mieszkancow.
Ciekawe co na to Jeronimo Martins, czyli wlasciciel polskiej Biedronki, bo co prawda w logo tego sklepu znajduje sie inaczej narysowana biedronka,
to jednak nazwa jest taka sama. Sam sklep jest spory, zaopatrzenie ma niezle, ale z piw to tylko Karmi i Podpiwki.
Nowy kapsel z Biedronki:Leave a comment:
-
USA 1000
"Nadejszla wiekopomna chwila"
Liczba moich kapsli z wypitych piw ze Stanow Zjednoczonych, doszla do okraglego tysiaca.
Przez wiele najblizszych lat bedzie to jedyny kraj z taka iloscia kapsli w mojej kolekcji, bo nastepna w kolejce Polska moze osiagnac ten pulap za 7 do 10 lat.
Szczesliwym tysiecznikiem jest nowy dla mnie browar z Detroit w stanie Michigan:Leave a comment:
-
Wybor jest naprawde spory
Z Founders sa: All Day IPA, Centennial IPA, Curmudgeon Old Ale, Dirty Bastard, Dry Hopped Pale Ale i Porter.
Wszystkie informacje na ich stronie internetowej sa dosc aktualne.Leave a comment:
-
Mimo tego, ze Half Time otworzyl swoja filie dwa razy blizej mojego domu (Mamaroneck), to mam tak duzy sentyment do sklepu w Poughkeepsie,
ze bede tam jezdzil przynajmnie trzy razy do roku.
Poza tym charakterystyczny ceglany mur, za kazdym razem gdy robie jej przy nim zdjecie, odmierza ile urosla moja corka
Dzis znalazlem tam 15 nowych kapsli, ktore wlasnie organoleptycznie opracowujei wkrotce dolacze je do galerii.
15 nowych kapsli oznacza, ze osiagnalem kolejna setke w kolekcji, czyli w sumie 3400.
P.S.
W Poughkeepsie kupuje sie piwa pojedynczo, wiec dubli nie bedzie.
Podaj proszę dokładny adres sklepu w Mamaroneck. Duży i jest wybór?Leave a comment:
-
Dzis dotarlo do mnie kolejne piwo od kolegi centona, ktory jest odpowiedzialny za 100% kapsli z Luksemburga jakie mam
Ciagle szukam dla Ciebie etykiet z ciezarowkami, bo wyslac jedna to tak troche glupio.
Masz wybitnie niszowa dziedzine kolekcjonerstwa
A piwo, mimo ze po terminie bylo calkiem smaczne:Leave a comment:
-
3400
Mimo tego, ze Half Time otworzyl swoja filie dwa razy blizej mojego domu (Mamaroneck), to mam tak duzy sentyment do sklepu w Poughkeepsie,
ze bede tam jezdzil przynajmnie trzy razy do roku.
Poza tym charakterystyczny ceglany mur, za kazdym razem gdy robie jej przy nim zdjecie, odmierza ile urosla moja corka
Dzis znalazlem tam 15 nowych kapsli, ktore wlasnie organoleptycznie opracowujei wkrotce dolacze je do galerii.
15 nowych kapsli oznacza, ze osiagnalem kolejna setke w kolekcji, czyli w sumie 3400.
P.S.
W Poughkeepsie kupuje sie piwa pojedynczo, wiec dubli nie bedzie.Leave a comment:
-
902 Oak Tree Ave, South Plainfield, NJ
Niestety to juz historia.
Zamiast piw rzemieslniczych na polkach stoja wina w kartonach.
Nie warto na ten sklep tracic czasu, bo oferte ma juz tylko przecietna.
Szkoda.Leave a comment: