Lokale w Warszawie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 980

darekd!!!
    Przedstawiłeś rewelacyjny obraz smutnej, (nie)piwnej Warszawy. Ja już dawno stwierdziłem, że gdyby nie zainteresowania kolejowe, żeby napić się dobrego piwa z beczki, musiałbym się ze Stolycy wyprowadzić. A tak, to co i raz wycieczka do Wrocławia (jak np. w najbliższą niedzielę - znowu do Wrocławia... nuda, pewnie jak na ostatnim browarbizowym Zlocie )

Kiedyś przy okazji spotkania z dawno niewidzianymi znajomymi ciągałem ich po całej Warszawie, bo co knajpa znana mi z jakkolwiek niekoncernowego piwa, to albo zamkniętę, albo rezerwacja całkowita, albo zadymienie równe braku możliwości oddychania, albo już knajpa zlikwidowana, albo... albo...
    I wreszcie wylądowaliśmy na Polu Mokotowskim z zakupionymi piwami butelkowymi i kulturalnie gawędziliśmy przy nich na jednej z ławek zlokalizowanych przy zbiorniku wodnym z fontannami.
    A wiecie co było z tego najprzyjemniejsze? Że grupa zgodnie wyraziła zdanie:
    - Co prawda wieczory już nie są najcieplejsze, ale jak byśmy wiedzieli o tym miejscu, to od razu chcielibyśmy tu przyjechać na piwkowanie. A Ty nas po szarej Warszawie ciągasz i jakieś knajpy pokazujesz!
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Włochy, Trento, Via Paolo Oss-Mazzurana 38, Forsterbräu Trento
      pebejot
      Minibrowar w Trento, zlokalizowany w samym centrum miasta, 700 metrów od dworca kolejowego.
      Lokal w stylu bawarskim, z ciężką kuchnią i asortymentem piwnym, z tym, że są też akcenty włoskie.
      Wnętrze tworzy jedna główna sala z reprezentacyjnym owalnym barem, obłożonym marmurem...
      2025-09-29, 16:51
    • ART
      Chęciny, ul. Ogrodowa 1A, Resursa Chęcina Restauracja & Browar & Noclegi
      ART
      Świeżo otwarty (2025.08.01) browarek restauracyjny.

Lokal mieści się w malowniczym miasteczku Chęciny, u podnóża słynnego Zamku Królewskiego, będącego główną atrakcją regionu. Okolicę charakteryzuje historyczne centrum z zabytkową zabudową, klasztorem franciszkanów, synagogą...
      2025-08-12, 16:23
    • pebejot
      Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
      pebejot
      Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
      Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
      2023-12-27, 00:28
    • ART
      Ostrava, Vítkovice 3044, BEER BOX
      ART
      BEER BOX znajduje się w dzielnicy Vítkovice, dokładniej na pozostałościach trupa huty i kopalni dalej górujących nad miastem - terenie obecnie zrewitalizowanym i przyciągającym mieszkańców jak i turystów. Zlokalizowany na tyłach budynku Futureum - na przeciwko Národní zemědělské muzeum...
      wczoraj, 23:15
    • pebejot
      Finlandia, Helsinki, Sofiankatu 2, Helsinki Bryggeri Brewhouse
      pebejot
      Sporych rozmiarów browar restauracyjny w samym centrum Helsinek kilka kroków od zatoki, schowany w jednej z wybrukowanych uliczek.
      Wejście prowadzi przez małe pomieszczenie z barem, dalej przejście na duży dziedziniec ze sporym ogródkiem i osobnym barem letnim w drewnianej budzie. Tuż...
      2025-07-07, 10:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...