Dlaczego w moim"miasteczku"brak ciekawego sklepu z piwczakami.A może sie mylę???
Trudno w poszukiwaniu ciekawszych"przeżyć piwnych" przemieszczać się do W-wia czy W-wy...
W Nysie jest super sklepik z alkoholem, "Biały domek".
Znalazłem tam troche piwa z różnych małych browarów: Lwówek, Krajan, poza tym przegląd całego kraju...
Na jakiej ulicy jest"Bialy Domek"???Sprzedawca w moim sklepie twierdzi,że zamawia tylko to co schodzi najszybciej.Co schodzi najszybciej,każdy wie...Pomimo iż jest tam około 50 gatunków piwa,nigdy nie ma tego o ktore się w danej chwili rozchodzi...
celt_birofil napisal/a
Pewnie nikt z Dolnego Śląska nie pojedzie tam specjalnie na zakupy, ale przy okazji zajrzeć warto.
Sklep (nazwy nie pomnę) mieści się w bezpośrednim sąsiedztwie ratusza (stojąc do niego - ratusza - twarzą, jakieś sto metrów w prawo).
Już witryna mogłaby przyprawić piwosza o żywsze bicie serca.
Cztery półeczki, na każdej mniej więcej 10 butelek, łatwo policzyć. Gatunków nie spisałem, ale gdyby ktoś był tym zainteresowany, przy najbliższej okazji stanę przed szybą i zrobię inwentaryzację. Aha, byłbym zapomniał, pod tymi półeczkami istny dywan z kapsli
Zaglądnąłem tydzień temu do tego sklepu i policzyłem - 50 gatunków, wyłącznie czeskich
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Doczekaliśmy się i u nas tych kombinatów i to od razu dwóch - Auchan i Hipernova (ma być jeszcze TESCO). O ile Hipernova ofertę ma powiedzmy taką sobie, o tyle to, co zobaczyłem w AUCHAN faktycznie mnie oszołomiło - na jednej ścianie regały z piwami krajowymi, na przeciwko piwa zagraniczne. Nawet nie próbowałem spisywać, bo spędziłbym tam parę godzin. Najważniejsze chyba, że będzie można od czasu do czasu zaopatrzyć się w "nowości". Jedyne co mnie zdegustowało to piwa czeskie w półtoralitrowych "petach "
Dla zainteresowanych AUCHAN - ul. Boh. Monte Cassino 451 (2 linie autobusowe spod dworca PKP) - przy drodze krajowej nr 1, za MAKRO
HIPERNOVA - ul. Warszawska 152 - dwupasmówka ze Śląska w kierunku na Szczyrk
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
W Bomi (KLIF, ul. Okopowa, Warszawa) pojawiły się opisywane i zapowiadane także w Browarze.pl piwa z browaru Klasztornego Neuzelle (?) z Niemiec. Cena około 6.5 PLN.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Pierwsze co mnie tknęło po zobaczeniu tego piwa to ciekawość czy w Kruśovicach o tym wiedzą A piwo całkiem przyjemne i podobne do sugerowanego oryginału.
Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...
Duży browar z wyszynkiem w industrialnym otoczeniu na dawnych poprzemysłowych terenach z dala od centrum Belgradu.
Modne miejsce, idealne na odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku i atrakcji turystycznych.
Z centrum najlepiej dojechać tramwajem 12 do przystanku Hipodrom i przejść...
Comment