Skoro mogą być sklepy to niech będzie i GEANT.
Ostatnio pojawiły się tam nowe ciekawe i niestety troszeczkę drogie piwa z Niemiec, Belgii, Włoch i Wielkiej Brytanii. W katowickim Geant znajdują się one na specjalnym stoisku - piramidce, niestety umieszczonym nie tam gdzie tradycyjnie są piwa, tylko wśród win. Wybór duży - sam ostatnio zakupiłem kilka z nich, m.in Monchshof Premium Lager, Grimbergen Blonde, Bishops Finger i inne.
Temat stary więc pozwolę sobie nie otwierać nowego.
Katowicki Geant zszedł na psy. W tej chwili zero wyboru. O sytuacji niech świadczy fakt iż jedną trzecią rejonu zajętego wcześniej przez piwo zajęła Coca-cola
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2002-01-03, 09:53.
adam16 napisal/a
Temat stary więc pozwolę sobie nie otwierać nowego.
Katowicki Geant zszedł na psy. W tej chwili zero wyboru. O sytuacji niech świadczy fakt iż jedną trzecią rejonu zajętego wcześniej przez piwo zajęła Coca-cola
Nic sie nie martw tak jest wszedzie
u nas zamykaja Interspary czy Reale a otwieraja w ich miejsce Wohlmarkt to siec z Usa i dominacja ich jest wszystko z USA a wiec COLA,Mc Donalds itp itd
to objaw niestety spotykany na calym swiecie ze siec z USA zalewa rynek Europejski i wiele produktöw dotychczas oferowanych poprostu znika z pulek.
A wiec jeszcze raz potwierdzenie tezy ze pieniadz zadzi a klient musi sie dostosowac -ale czy to jest sluszne-moze by tak wprowadzic bojkot tych duzych-
ja na przyklad kupuje piwo tylko w specjalnych "Getränktemarktach"-jest wiele taniej i wybör olbrzymi
Żabka - Świdnica
Jest tych sklepów kilka, a po nich porozrzucane różne browary. Oto, co udało mi się znależć:
Budweisser Buder, Tyskie Książęce, Grolsch, Goolman, Bud - chyba tyle z tych trudniej dostępnych.
Eko - Żarów (mała ojczyzna ;P)
Krusovice Cerne, Budweisser Samson (nie wiem, czy jeszcze jest), Kramer Mild, Miller, Royal (wie ktos może, co to takiego? jeszcze nie kupiłem), Steffi. Poza tym można było kupić Tyskie w 5 - litrowej beczułce - to tyle, ile pamiętam
Matuss
Kłamstwo zdąży obiec pół świata, zanim prawda włoży buty - James Callaghan
Pierwsze co mnie tknęło po zobaczeniu tego piwa to ciekawość czy w Kruśovicach o tym wiedzą A piwo całkiem przyjemne i podobne do sugerowanego oryginału.
Schiedam to miejscowość przylegająca od północnego zachodu do Rdamu. Są dobrze ze sobą skomunikowane, jest metro, tramwaje, busy. Centrum to kanały, niska zabudowa, wiatraki (przynajmniej jeden działający, jeśli dobrze pomnę z 1795r. Można go zwedzić. ) oczywiście najważniejszy temat...
Duży browar z wyszynkiem w industrialnym otoczeniu na dawnych poprzemysłowych terenach z dala od centrum Belgradu.
Modne miejsce, idealne na odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku i atrakcji turystycznych.
Z centrum najlepiej dojechać tramwajem 12 do przystanku Hipodrom i przejść...
Comment