Warszawa, Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• olie
    replied
    Mnie się wydaje, że nawet lagery są zbyt zimne. Spojrzałam na aktualną rozpiskę nalewaków z fb: "Black Hope, Rowing Jack, Pacific Ale Artezana, Stare Ale Jare Pinty, Koniec Swiata, Korzenne Wileńskie, Ciechan Wyborny i Pszeniczny, Fizz Cydr Gruszkowy". Myślę, że przy takim zestawie spokojnie można by ustawić temperaturę w okolicach 8 stopni, z korzyścią dla wszystkich. Dopóki jest zima nie sądzę żeby dla kogoś była to zbyt wysoka temperatura, a na wiosnę ewentualnie można ponownie zwiększyć chłodzenie.

Leave a comment:

• Antylop
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie
    Ja czekam na informację, że w lokalu wyhamowali z chłodzeniem podawanych piw. Tak dobre piwa sporo tracą przy piciu w zbyt niskich temperaturach, to nie jest koncernówka, gdy niska temperatura pomaga ukryć smak.
    Świeżo po rozmowie z szefem PDSL spieszę ze świeżą informacją - niestety nie wyhamują z chłodzeniem podawanych piw.
    Wszystkie beczki podłączone są do jednej schładzarki, więc nie można ustawić temperatury dla konkretnego piwa. Kolejnym parametrem jest częstość nalewania piwa (jak wiadomo, im częściej piwo jest lane, tym ma wyższą temperaturę). Mogłoby dojść do sytuacji, w której (przy częstym laniu) np. lager byłby podawany w zbyt wysokiej temperaturze.
    Reasumując: mają dobre piwo ale często trzeba je ogrzewać w dłoniach...
    Ps.Ciekawostką jest fakt, że np. Specjal kosztuje tyle samo co np.Ale Browar i 2 zł mniej niż Artezan

Leave a comment:

• olie
    replied
    Ja czekam na informację, że w lokalu wyhamowali z chłodzeniem podawanych piw. Tak dobre piwa sporo tracą przy piciu w zbyt niskich temperaturach, to nie jest koncernówka, gdy niska temperatura pomaga ukryć smak.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    Można.

Leave a comment:

• lotus
    replied
    Jestem leń i nie chce mi się przeglądać całego wątku , wiec mam tylko takie małe pytanko - można płacić plastikiem u was ?

Leave a comment:

• legart
    replied
    Takie piwne fiesty to rozumiem - tanie, dobre piwo w miłym towarzystwie. W końcu udało mi sie skosztować Red AIPA i American Lager z Hausta. Moją radość mąci jedynie to że żona dobrała się do zakupionych petów (Artezan IPA, Haust American Lager i Rowing Jack) i większość zawartości została skonsumowana podczas mojej obecności w krainie Morfeusza

Leave a comment:

• zgoda
    replied
    Cena 7 zł jest za pół litra. A że pet ma cały litr to sami rozumiecie, 14 zł za butlę.

Ale porter artezański przedni. Jak astrachański kawior. Luksusowe piwo.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    A ja w sobotę nie mogę akurat. Mader fakier Ale chyba się jutro wybiorę nabrać w butle to co leją w butle.

Leave a comment:

• Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    replied
    Smakuje tak samo

BTW Moja Żona miała kiedyś pretensje, że kupiłem beżową fugę do płytek zamiast jaśminowej. Odkryłem wtedy, przy okazji, że podobno, istnieją kolory kość słoniowa, beżowy, jasny beżowy, jaśminowy, ecrui, kremowy i jeszcze parę innych i podobno każdy z nich jest inny!

Leave a comment:

• leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra
    Porter Artezana jest w beczce, ale możemy go przelać do butelki specjalnym nalewakiem, pod ciśnieniem. Premiera Black Porter Arezana była w zeszły czwartek. Tylko z naszego fb http://tiny.pl/h2clj wiedziało o niej 652 osoby, więc chyba nie taka całkiem cicha
    Eee tam, to była premiera Brown Portera

Leave a comment:

replied
    Porter Artezana jest w beczce, ale możemy go przelać do butelki specjalnym nalewakiem, pod ciśnieniem. Premiera Black Porter Arezana była w zeszły czwartek. Tylko z naszego fb http://tiny.pl/h2clj wiedziało o niej 652 osoby, więc chyba nie taka całkiem cicha

Leave a comment:

• becik
    replied
    Porter Artezana też jest w butli?

Leave a comment:

• leona
    replied
    Dziś mamy na barze: (...)Artezan Black Porter, (...)
    Jakaś cicha premiera?

Leave a comment:

replied
    Uwolnić Orkę!

Zgodnie z wytycznymi producenta uwolnienie nastąpi o godzinie 16.30

Leave a comment:

• docent
    replied
    w sobotę premiera Orki z Widawy
    Bardzo dobra informacja. O której godzinie przewidziane podpięcie?

Leave a comment: