A skoro to kogoś ciekawi, no coż jeśli działa, to po zmroku i nieoficjalnie - bo nie widnieje na liście opolskich koncesjonowanych lokali podających gościom alkohol. Przejeżdżałem wioząc beton browarbizu i z szoferki klepnąłem fotkę dla potomnych.
Czarnowąsy, Bawaria Pub tzw. Bar pod trupkiem [zamknięte]
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Related Topics
Collapse
-
Podchodziliśmy nieco jak do jeża sądząc że nie będzie zbyt ciekawie. A tu takie zaskoczenie.
Na opolskich Groszowicach jest zatem fajne miejsce na piwo. - Bawaria. Są 4 krany , m.in. Cerny Lobkowicz, jasny Rychtar i jakieś koncerny. Okolice 5 zł. za pół litra. Do tego można...-
Channel: Opolskie
-
-
Duży browar z Ingolstadt (Górna Bawaria), który ma swojego dystrybutora w Polsce i pojawiło się w niektórych naszych sieciach przed świętami.
Aromat - słodowy z lekką zbożową słodyczą
Piana - zdecydowanie wysoka, średnia trwałość
Barwa - ciemne złoto
...-
Channel: Niemcy
2025-12-08, 20:43 -
-
Żytni Roggen (tu określony jako roggen-weizen leżakowany w beczkach po lambicu).
7,3% alk.
Aromat - winna kwasowość, lekka beczka
Piana - niska, niezbyt trwała
Barwa - zamglony jasny bursztyn
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - owocowa cierpkość,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-11-30, 17:57 -
-
Browar z Górnej Frankonii (Bawaria) na północ od Bambergu.
https://sonnen-braeu.de/
16,3% ekstr.
6,6% alk.
Chmiele: Taurus, Herkules (Hallertau)
Aromat -słodowy, dużo suszu owocowego, lekki karmel, trochę chmielu (nieco kwiatowy, też ziołowy)...-
2025-11-28, 00:08 -
-
Piwo z górnołużyckiego browaru w Saksonii należącego do rodziny Glaab, który odzyskała go po reprywatyzacji w l. 90.
Ekstr. 12,5%
Alk. 5,1%
Chmiel Perle
Aromat - zbożowo-bananowy, ciut kwaskowych owoców (agrest)
Piana - wysoka, średnia trwałość,...-
2025-10-15, 22:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment