Z racji bycia miejscowym zrobię pierwszy wpis.
Ruszyli w ostatni weekend. Na razie tylko bar. Część rekreacyjna dalej wykańczana.
Co do wystroju - ani nie razi ani nie zachwyca. Podobnie jak w innych zaadaptowanych budynkach z cegły.
Piwo: na otwarciu było 5, nie piłem tylko jasnego lagera.
Najsłabiej wypadł Pils- Kurza stopa. Smakował jak nijaki eurolager z czymś lepszym słodowym pod spodem co jednak nie mogło się przebić.
Weizen: do wypicia ale stanowczo za kwaśny i za goździkowy jak dla mnie.
Amber Ale- niezły, szczególnie po ogrzaniu.
Najlepszy zdecydowanie Dry Stout - i aromat, i smak wyrazisty, smaczny.
Ceny: 7 lub 8 zł. za pół litra.
Generalnie: jak na początek ok. No i jest pole do rozwoju
Ruszyli w ostatni weekend. Na razie tylko bar. Część rekreacyjna dalej wykańczana.
Co do wystroju - ani nie razi ani nie zachwyca. Podobnie jak w innych zaadaptowanych budynkach z cegły.
Piwo: na otwarciu było 5, nie piłem tylko jasnego lagera.
Najsłabiej wypadł Pils- Kurza stopa. Smakował jak nijaki eurolager z czymś lepszym słodowym pod spodem co jednak nie mogło się przebić.
Weizen: do wypicia ale stanowczo za kwaśny i za goździkowy jak dla mnie.
Amber Ale- niezły, szczególnie po ogrzaniu.
Najlepszy zdecydowanie Dry Stout - i aromat, i smak wyrazisty, smaczny.
Ceny: 7 lub 8 zł. za pół litra.
Generalnie: jak na początek ok. No i jest pole do rozwoju

No trudno, podziękowaliśmy i nie skorzystaliśmy tym razem. Obłożony ogródek był pewnie powodem wąskiego gardła, ale nie wiem jak taka obsada kuchni ma ogarnąć sytuację w przypadku pełnej restauracji.

, co powoduje że brakuje przytulności. Warzelnia za barem, obok za szybami reszta urządzeń browaru, wszystko srebrne z blachy kwasoodpornej.
Comment