Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Pytając o firmowe szkło, miałem na myśli szklanki, pokale, kufle. Czy będziecie w nim serwowali piwo i czy będzie można je zakupić do kolekcji?
    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
    Niechybnie brakuje tam nas!
    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
    Niejeden już zginął kwiat!"

    Comment


    • #17
      spryciula, ma do Was drobne 120 km

      a już naiwnie liczyłam, że gadam z potencjalnymi stałymi klientami 120 km, niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
      mimo kilometrów i tak zapraszam (już teraz na zapas), nie tylko na specjalne imprezy dla miłośników piwa

      Comment


      • #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzi
        a już naiwnie liczyłam, że gadam z potencjalnymi stałymi klientami 120 km, niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
        mimo kilometrów i tak zapraszam (już teraz na zapas), nie tylko na specjalne imprezy dla miłośników piwa
        A ja zapraszam do zapoznania się z tym tematem.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

        Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

        Comment


        • #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzi
          a już naiwnie liczyłam, że gadam z potencjalnymi stałymi klientami 120 km, niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
          mimo kilometrów i tak zapraszam (już teraz na zapas), nie tylko na specjalne imprezy dla miłośników piwa
          Ja mam bliżej - 35 km.
          "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
          Niechybnie brakuje tam nas!
          Od stania w miejscu niejeden już zginął,
          Niejeden już zginął kwiat!"

          Comment


          • #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzi
            a już naiwnie liczyłam, że gadam z potencjalnymi stałymi klientami 120 km, niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
            mimo kilometrów i tak zapraszam (już teraz na zapas), nie tylko na specjalne imprezy dla miłośników piwa
            No cóż... Wszystko zależy od godzin otwarcia. Jeśli browar będzie otwarty powiedzmy od południa, to kilka razy w roku wpadnę. Ostatni pociąg, którym dostanę się do domu (z przesiadką w Tczewie) odjeżdża z Bydgoszczy na dzień dzisiejszy o 17:45

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment


            • #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzi
              (...) niby nic ale na stałe wizyty raczej liczyć nie można...
              (...)
              Jeżeli będziecie warzyć smaczne piwa a zarazem piwna oferta nie będzie skostniała to będziemy odwiedzać was dość często.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment


              • #22
                Ja mam bliżej - 35 km.

                czyżby Toruń?
                jak ja się cieszę, że jest zainteresowanie. jak mi chłopcy na początku przedstawili swój pomysł, że warzelnia, że piwo, że w samym centrum, to przyznam sceptycznie na to patrzyłam. ale teraz coraz częściej przekonuję się, że na taki format jest u nas zapotrzebowanie.

                Comment


                • #23
                  Spoko, odległość problemu nie czyni...
                  Czasem zastanawiam się nad trasą przejazdu na Zlot (w tym roku gdzieś pod Olsztynem), myślałem, żeby "po drodze" pojechać przez Lublin.
                  Ale całkiem możliwa staje się też alternatywa przez Bydgoszcz... Wtedy po drodze mógłby być i Płock...

                  Comment


                  • #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika achamaciek Wyświetlenie odpowiedzi
                    czyżby Toruń?
                    jak ja się cieszę, że jest zainteresowanie. jak mi chłopcy na początku przedstawili swój pomysł, że warzelnia, że piwo, że w samym centrum, to przyznam sceptycznie na to patrzyłam. ale teraz coraz częściej przekonuję się, że na taki format jest u nas zapotrzebowanie.
                    1. Kierunek Pałuki, ale pracuję w Bydgoszczy.
                    2. Na naszej kujawsko-pomorskiej piwnej pustyni Regionalna Warzelnia Piwa powinna być na pewno miłą oazą. ...ale to już zależy od Państwa, czy stworzycie odpowiednią, szeroko rozumianą, atmosferę i czy warzone przez Was piwa będą przednie (czego Wam i sobie życzę ).
                    "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                    Niechybnie brakuje tam nas!
                    Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                    Niejeden już zginął kwiat!"

                    Comment


                    • #25
                      jak ja się cieszę, że jest zainteresowanie. jak mi chłopcy na początku przedstawili swój pomysł, że warzelnia, że piwo, że w samym centrum, to przyznam sceptycznie na to patrzyłam.
                      Macie ten plus, że w okolicy nie istnieje praktycznie żadna piwna konkurencja, pół dobrego lokalu. Więc jestem pewien, że zainteresowanie będzie bo podobnych inicjatyw brakowało a zapotrzebowanie jest.

                      Comment


                      • #26
                        Dzisiaj o 8.00 " Warzelnia Piwa - Bydgoszcz" rozpoczęła produkcje piwa. Pierwszym produkowanym piwem jest Koźlak o ekstrakcie 16,5 Blg.

                        Comment


                        • #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwowarAG Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dzisiaj o 8.00 " Warzelnia Piwa - Bydgoszcz" rozpoczęła produkcje piwa. Pierwszym produkowanym piwem jest Koźlak o ekstrakcie 16,5 Blg.
                          Gratulacje Rozumiem, że powinien smakować podobnie jak koźlak z pierwszej warki w łódzkim De Brasil?
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                          Comment


                          • #28
                            Wczoraj dokonałem zewnętrznego "oglądu". Od strony ul. Poznańskiej - przyzwoicie - coś się dzieje. W środku zaobserwowałem dużo skrzynek z winem. Od strony Brdy zapowiada się rewelacja - tarasy na kilku poziomach. Piękny widok na Bydgoską Wenecję. Jednakże - jeszcze sporo pracy przed właścicielami. Powodzenia.
                            "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                            Niechybnie brakuje tam nas!
                            Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                            Niejeden już zginął kwiat!"

                            Comment


                            • #29
                              Ja natomiast mam 5.7 km i z niecierpliwoscią czekam na pierwszy łyk........
                              Bardzo sie ciesze ,że w koncu na tej pustyni kuj-pom.coś takiego jak Regionalna Warzelnia Piwa sie pojawi.
                              Trzymam kciuki za efekt końcowy w postaci jasnego z pianką

                              Comment


                              • #30
                                Czekamy czekamy

                                W naszym Brombergu jest dosyć duże ciśnienie na dobre piwo. Jeśli do tego dopasuje się klimat miejsca itd to moje najbliższe środowisko (czytaj koledzy z pracy) i ja będziemy tam stałymi gośćmi. Życzę powodzenia i czekamy na informacje kiedy dokładnie startujecie

                                Comment

                                Working...
                                X