Jeśli tylko te "kilkanaście złociszy" za belga < 20 pln to źle nie będzie
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Swiecz Wyświetlenie odpowiedziJeśli tylko te "kilkanaście złociszy" za belga < 20 pln to źle nie będzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedziMiałem oczywiście na myśli 19 złociszy i 50 groszybigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziA dlaczego nie 19 złociszy i 99 groszy - nadal kilkanaście
Comment
-
-
Przy okazji mojej wizyty w Poznaniu odwiedziłem Setkę. Od słowa do słowa temat zszedł na Chmielarnię. Setka ma aktualnie także 13 nalewaków i chłopaki twierdzą, że nie wyobrażają sobie braku chłodzenia beczek. Uważają, że przy takiej liczbie nalewaków i sprzedaży również butelek niektóre piwa będą się psuły.
Sprzedali mi także patent na zrobienie prostej chłodziarki na beczki pod barem, w miejscu gdzie standardowo stoją. Myślę, że ich doswiadczenia mogą być pomocne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziJak sytuacja? Kiedy startujecie?
Comment
-
-
Remont, remont, remont .....
Jak to w starym budynku - co się ruszy, to się kruszy. Wszystko idzie pełną parą i mimo róznych przeciwności losu ( w stylu skąd i dokąd biegnie ta rura ), to termin w okolicy połowy czerwca aktualny.
Teraz dwie miłe wieści -
Aby Żą nie krakał o pechu trzynastego kranu, dojdą jeszcze dwa.
A teraz wieść druga - z wielką przyjemnoscią chciałbym poinformować, że do chmielarniowej ekipy dołączył Marcin ( Mason ). Marcin będzie prawą ręką Mikołaja, i będzie to ręka fachowo ogarniajaca piwne sprawy. I ta fachowa ręka dostarczy mi też wzorcowe dla Chmielarni cenniki norweskie - muszę dbać o Wasze poranne samopoczucie - podziękujcie Żą, że się za wami ujął
Comment
-
-
Patrzcie, jeszcze przedwczoraj ledwo coś dukał na zlocie, a teraz się do browarów i knajp wkręca, na wykładach mądruje. Dlaczego ja przez te wszystkie lata tylko chlałem, zamiast coś robić?
Ale o tym w następnym odcinku, w którym wystąpi również gniew ludu robiącego sobie z norweskich cen szwedzki stół.
Comment
-
-
Cześć. Szczypta nowości.
Dojechał piec Tandoor - wielki i ciężki - wlekło go 5 osób, ale dali radę.
Nasz szew kuchni Ram zmodyfikował kartę dań pod piwne brzuchy - razem z Mikołajem i Masonem zaśliniliśmy blat jednego za stołów od samego słuchania.
Mason powoli zaczyna tworzyć listy zamawianych pyszności i wcale nie są tak ciemne, jak niektórzy sądzili
Na koniec jeszcze jedna miła kwestia - w związku z ostateczną startową liczbą 16 nalewaków, postanowiliśmy jednak zainwestować w chłodnię przy barze, która pomieści 16 kegów, oraz podobną ilość wężyków z niej wychodzących i pędzących prosto w Wasze zachłanne paszcze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedziMason powoli zaczyna tworzyć listy zamawianych pyszności i wcale nie są tak ciemne, jak niektórzy sądziliPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
ja niestety w związku z pewnym wpisem na FB nie zamierzam się u Was pojawić. Szkoda ale trudno, pewnie zwisa Wam to i powiewa ale moglibyście jako właściciele lokalu do którego mają przychodzić najróżniejsi goście wstrzymać się z pewnymi rzeczami."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment