Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Żurawia 32/34, Piw Paw

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Żurawia 32/34, Piw Paw

    Lokal jeszcze nie ruszył, ale lokalizacja już odkryta
    Piw Paw ma posiadać 50 nalewaków, z których piwo będzie serwowane na miejscu i na wynos w butelki PET. Lokal powstaje w dawnym Brooklyn Bar, wejście będzie od ulicy Parkingowej, łączącej Nowogrodzką z Żurawią. Na razie witryna jest zaklejona folią, ale gdzieniegdzie można zajrzeć w szparę . I ciekawostka: lokal powstaje ok. 100 metrów od Kufli i Kapsli, do Spiskowców Rozkoszy też daleko nie jest. Będzie piwne zagłębie w stolicy
    JEDNO PIVKO NEVADI!

  • #2
    Masakra systemu.
    Żeby się wyróżnić muszą mieć z 10 nalewaków z Mikkellerem i 23 ze smakowymi wynalazkami z Jagiełły, Czarnkowa, od Dionizosa etc.
    Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

    Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

    Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

    Comment


    • #3
      Bardzo jestem ciekaw działania tego lokalu w praktyce.

      Comment


      • #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
        Na razie witryna jest zaklejona folią, ale gdzieniegdzie można zajrzeć w szparę .
        Sporo się dowiedziałeś zaglądając akurat w tą szparę
        Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
        Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
        skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
        Epikur z Samos.

        Comment


        • #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
          Masakra systemu.
          Żeby się wyróżnić muszą mieć z 10 nalewaków z Mikkellerem i 23 ze smakowymi wynalazkami z Jagiełły, Czarnkowa, od Dionizosa etc.
          Dionizos spokojowo się wyrobi, trochę się martwię o kreatywność Mikkelera...

          Comment


          • #6
            Bardzo dobra lokalizacja. Szkoda, że AB nie będą pewnie lali...

            Comment


            • #7
              Pięknie. 200m od mojego biura kolejny lokal..

              Ale 50 nalewaków to już przesada; skąd ten pęd do zwiększania liczby tapów?

              Comment


              • #8
                Ciekawe jak rozwiązali przechowywanie i chłodzenie beczek. No i mam nadzieję, że w przeciwieństwie do PDSL będzie lepszy klimat.

                Comment


                • #9
                  Ciekawe czy piwne fiesty też będą tu organizowane?

                  Comment


                  • #10
                    No i czy "deski" przy takiej ilości będą.
                    Last edited by fuliano; 29-08-2013, 10:28.

                    Comment


                    • #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gaz4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ciekawe czy piwne fiesty też będą tu organizowane?
                      Pewnie tak i może być nawet częstsza. Będzie polegała na dopijaniu zalegających podpiętych beczek.

                      Comment


                      • #12
                        Wow co za żółć

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pewnie tak i może być nawet częstsza. Będzie polegała na dopijaniu zalegających podpiętych beczek.

                        Comment


                        • #13
                          To absolutnie nie jest zółć. Tylko wskazówka jak pozbyć się piwa jeszcze w czasie gdy będzie świeże.

                          Kibicuję tej inicjatywie, chociaż uważam że rynek nie jest jeszcze gotowy na 50 nalewaków. Licząc, że beczka powinna zejść średnio w 5 dni i biorąc w best case same beczki 30 litrów to mamy obrót na poziomie 600 piw na dzień, czyli 10 beczek. A prawdopodobnie bedą jeszcze butelki.

                          Comment


                          • #14
                            W końcu to hejterskie forum, to czego się spodziewać

                            Niechby nawet liczyć tydzień na beczkę, to średnio jest 3000 piw tygodniowo. Samo w sobie, to nie jest wynik nie do zrobienia, ale skoro piwa będą różne, to jedna beczka (np. piwo tańsze/popularniejsze) zejdzie w dwa dni, a inna (np. piwo droższe/udziwnione) nie zejdzie w dwa tygodnie.

                            Żeby te pierwsze beczki zarobiły na te drugie, to musi być ich więcej - i w tym momencie mamy wysyp kranów z małych, niedrogich browarów przemysłowych (krajowych i może z bliskiej zagranicy, czyli z Czech).

                            Wcale nie twierdzę, że to coś złego, gdzieżby. Ale zgadzam się, że 50 nalewaków to przesada – na dziś. I jeszcze na parę lat.
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                            Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

                            @WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

                            Comment


                            • #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
                              W końcu to hejterskie forum, to czego się spodziewać

                              Niechby nawet liczyć tydzień na beczkę, to średnio jest 3000 piw tygodniowo. Samo w sobie, to nie jest wynik nie do zrobienia, ale skoro piwa będą różne, to jedna beczka (np. piwo tańsze/popularniejsze) zejdzie w dwa dni, a inna (np. piwo droższe/udziwnione) nie zejdzie w dwa tygodnie.

                              Żeby te pierwsze beczki zarobiły na te drugie, to musi być ich więcej - i w tym momencie mamy wysyp kranów z małych, niedrogich browarów przemysłowych (krajowych i może z bliskiej zagranicy, czyli z Czech).

                              Wcale nie twierdzę, że to coś złego, gdzieżby. Ale zgadzam się, że 50 nalewaków to przesada – na dziś. I jeszcze na parę lat.
                              Sprawę może uratować piwo na wynos. Nie jestem jego zwolennikiem, ale często mam ochotę się czegoś dobrego napić (albo napić się premiery); a jestem autem. Biorę na wynos i 2h później delektuję się nim w domu. Rosnąca świadomość ludzi dot. piwa spowoduje, że takie miejsca będą popularne.

                              Dobra lokalizacja + dobra reklama, to może się udać.

                              Comment

                              Working...
                              X