Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Porajów 10, Czeska Piviarnia Hospoda Tarchomin

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • olie
    Senior
    • 06-2011
    • 777

    Porajów 10, Czeska Piviarnia Hospoda Tarchomin

    Już w tę niedzielę startuje tarchomińska filia Czeskiej Piviarni. Będzie to najdalej wysunięty na północ lokal z dobrym piwem w Warszawie, a po przeniesieniu PDSL również najlepiej zaopatrzony piwny punkt po prawej stronie Wisły. 6 kranów, oferta pewnie zbliżona do tego co jest dostępne na Popiełuszki. Odmianą powinna być zdecydowanie większa powierzchnia: ok. 50 m2 sali i dodatkowo 40 m2 tarasu do dyspozycji. Wygląda na to, że powiększy się też czeska oferta kulinarna. Dojazd z lewobrzeżnej Warszawy jest całkiem komfortowy: liczne połączenia z Metra Młociny, do tego 518 z centrum, w nocy jeżdżą N01 i N13.
  • TTOP
    Senior
    • 03-2013
    • 449

    #2
    Warto dodać, że jest też chłodnia i normalna kuchnia (tzn docelowo wydająca dania gorące) no i ta przestrzeń... Zapowiada się bardzo ciekawie.

    Comment

    • Vortex
      Senior
      • 12-2011
      • 153

      #3
      Asortyment piwny podobnie jak w Piviarni na Żoliborzu, trzyma poziom 6 kranów: 4 czeskie 2 polskie. Natomiast trzeba docenić kuchnię, bo jedzenie naprawdę przyzwoite: zasmażany ser z frytkami jak najbardziej ok, zdegustowałem też hermelin - przyzwoicie. Znacznie większa przestrzeń niż na Żoliborzu, klimat taki raczej osiedlowy.

      Comment

      • TTOP
        Senior
        • 03-2013
        • 449

        #4
        Kuchnia zgodnie z zapowiedziami dużo bardziej rozwinięta od tej z Żoliborza, dostępny spory wybór dań. Ciekawym pomysłem jest grill samoobsługowy - płaci się tylko za mięso, dostaje się je na talerzyku, a dalej już proszę samemu. W cenie mięsa sa dodatki (chleb, ogórki, musztarda itp) bez ograniczeń, no i funkcja integrująca wspólnego grillowania - rzecz nieoceniona.

        Z ciekawostek - jest lana kofola! Chyba jedyne miejsce w wawie, gdzie ten trunek z kija da się zakupić.

        Comment

        • TTOP
          Senior
          • 03-2013
          • 449

          #5
          W ostatni piątek (11.09) w Czeskiej był pokaz podwójnego warzenia AIPY i Coffee Pale Ale w którym miałem okazję uczestniczyć. Mimo słabej frekwencji (bardzo późno ogarnęliśmy datę warzenia, więc rozreklamowanie imprezy było słabe plus BGM we Wrocławiu) impreza udana i prawdopodobnie będzie kontynuowana. AIPA będzie do spróbowania z kega na urodzinach Czeskiej na Żoliborzu w ostatni weekend września, Coffee Pale Ale idzie w butelki i na Warszawski Konkurs Piw Domowych.

          Comment

          • TTOP
            Senior
            • 03-2013
            • 449

            #6
            Warto dodać, że od niedługiego czasu wszystkie piwa są wypychane azotem - ciekawa okazja, żeby spróbować np Merlina czy pszenice z Primatora na azocie.

            Comment

            • Warzywo
              Senior
              • 08-2016
              • 955

              #7
              W niedzielę można zamówić burgery i piwo (znaczy zamówić w tygodniu, odebrać w niedzielę) - szczegóły na FB. Burgery pyszne, piwko dobre.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X
              😀
              🥰
              🤢
              😎
              😡
              👍
              👎