Janka Bytnara "Rudego" 23/25, Locale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MrSatan
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.10
    • 317

Janka Bytnara "Rudego" 23/25, Locale

Mały lokalik w peerelowskim pawilonie pośród osiedla, zaraz na wylocie z Mordoru. Wpadłem tam na pizze, okazało się, że niedawno otworzyli. Jadłem tam wspomnianą pizze (bardzo włoska w stylu, podobno sprowadzają prawdziwy piec opalany węglem prosto z Włoch, na razie była z pieca bardziej industrialnego), dobra, nie powiem, ale w menu zobaczyłem coś jeszcze - dobre piwo z nalewaka! I rzeczywiście, ze ściany za barem wystaje 8 kranów a w menu na razie cztery pozycje: Skalak 12, Primator Weizen, Lindemans Kriek i Pacific od Artezanów Dywagowałem dalej, okazało się że koncesji jeszcze nie ma, ale w ten piątek mają już być te cztery piwa na kranie + jakieś wino z nalewaka. Reszta kranów uzupełniana będzie sukcesywnie, a piwa oczywiście będą rotować. A, i będą dwie pojemności szkła - 0,4 i 0,2 plus deska degustacyjna na 4 sztuki. Ceny można podejrzeć - http://locale.waw.pl/

Pewnie wrócę, jak będą coś lali
  • MrSatan
    Porucznik Browarny Tester
    • 2012.10
    • 317

Znów odwiedziłem Locale, tym razem czynne jest sześć nalewaków, w jednym jest Prosecco, ale reszta to fajne piwa, których się można napić do włoskiego jedzenia. Podobno od kwietnia rusza ogródek i pełna obsada kranów, poczekamy, zobaczymy Tablica wygląda tak -
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• abelincoln
      Wola, Kasprzaka 29, Beer bar
      abelincoln
      Moja firma w delegacji przyoszczędziła i zamiast normalnego hotelu w centrum, w limicie zmieściły się "apartamenty" na Woli. A po drodze trafił się ten bar - ostatni raz byłem w tej okolicy naście lat temu, jak mieszkałem kilkuset metrów stąd. Wtedy nie było jeszcze Hongkongu…...
      2025-09-16, 17:00
    • tfur
      Praga Pn., Wileńska 25, White Crow
      tfur
      knajpa jest godnym następcą 'zakładu mięsnego'
      mamy tu 17 (chyba) kranów i smaczną pizzę na miejscu
      klimat pozostał z grubsza ten sam, tyle że inicjatywa ma historię...
      otóż ekipa 'white crow' w całości i z szyldem zaimportowała się z mińska
      skąd musiała się...
      Start
      2025-08-24
      Koniec
      2025-08-24
      Adres
      Wileńska 25
      2025-08-12, 10:02
    • dadek
      Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
      dadek
      Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
      2024-11-19, 04:20
    • ART
      Warszawa, ul. Poborzańska 39, Szyszka Chmielu Bródno
      ART

Sklep znajduje się w dzielnicy Bródno, na warszawskim Targówku – spokojnym osiedlu z dostępem do zieleni i komunikacji.

Dzień wcześniej w okolicy ul. Chodeckiej po powrocie Spod kopyta nie zdążyłem przed 22 i poznalem beznadziejną ofertę lokalnej żabki...
      2025-08-23, 15:51
    • dadek
      Náchod, Dobrošovská 130, Pivovar Primátor
      dadek
      Po wizycie na 5-leciu pivovaru Ovipistán https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...88#post2348988 drugą część dnia 21. 06.2025 (i już do oporu) spędziliśmy w dużo większym i znacznie starszym (1872)...
      2025-07-02, 02:24
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...