Różana 2, Zar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lisiewski
    Porucznik Browarny Tester
    • 2009.12
    • 459

Różana 2, Zar

Lokal znajduje się w wolno stojącym budynku na rogu Puławskiej i Różanej (okolice Morskiego Oka). Miejsce, które opisuję na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżnia. Wygląda jak zwykła budka z szybkim jedzeniem. Jednak moją uwagę przykuły dwa parasole Staropramena stojące na zewnątrz. W środku znalazłem rollbar tegoż czeskiego piwka.

Do końca października można się tutaj napić niezłego Staropramena w przystępnej cenie: 0,3l - 5 zł, 0,5l - 7 zł.

Bardzo miły właściciel chętnie opowiedział mi o swoich przygodach z gastronomią i wyszynkiem piwa. Chętnie rozmawiał też o piwie, Czechach i Warszawie.

Dobre miejsce na szybkie piwko i rybkę z frytkami po pracy

Adres: ul. Różana 1
    Ostatnia zmiana dokonana przez lisiewski; 2010-08-30, 00:05.

Related Topics

Collapse

• kaczka116
    Browarnia Sobótka Górka, Różana 12
    kaczka116
    Piwo gotowe do oceny
    2020-08-15, 22:20
  • ART
    Skierniewice, Reymonta 33, Piwnica Browar Strakacza
    ART
    Od 3 czerwca 2023 w zachowanych piwnicach browaru Strakacza mieści się klimatyczna restauracja z kuchnią bałkańską ale i co ciekawszym piwem.

Wejście dość niepozrne, pewnie nie zajrzałbym nie wiedząc wcześniej co tu jest.

Nadbudwa nad historyczmymi piwnicami jest...
    2025-05-24, 15:21
  • AaLeX
    Staropramen, extra chmel
    AaLeX
    Piwo kupione w polskim Aldi. Oryginalny import (jest dodatkowa naklejka w języku polskim). Alkohol 4,5%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, chmielowe produkty, drożdże. Ekstraktu brak. Piana gruba z lacingiem. Zapach siarkowo-chmielowy. Barwa złota. Smak? No cóż. Zawiodłem się na tym...
    2025-05-19, 15:44
  • ART
    Katowice, Francuska 12, Cybertap
    ART
    Przestronny lokal z samoobsługowym barem tworzącej się sieci Cybertap. Vis a vis Browariatu.

Plus za bezpłatną kartę, którą doładowujesz przy kasie i leje się ile tam się chce w ramach dostępnego budżetu. Różne szkła do wyboru. Gastronomia - jest tu pizzeria. Ogródek na...
    2025-04-30, 19:12
  • pebejot
    Antigua i Barbuda, Falmouth, Matthew Street, 2SIX8 Craft Brewery
    pebejot
    Wyspiarski kraj na Karaibach, Antigua i Barbuda i jedyny działający tam browar, znajdujący się na większej wyspie Antigua.
    Browar zlokalizowany jest na południowym skrawku wyspy, tuż nad zatoką Deep Bay.
    Od portu morskiego odległość 15 km można pokonać minibusem linii 17 w 35...
    2023-04-14, 11:50
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...