Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Most Poniatowskiego - wieżyca A-22, Czeska Baszta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Fajnie, że będzie czeskie piwo z beczki (poza Budvarem który jest dostępny czy to w Pracovni czy to w Karuzelu Bielańskim). Pewnych spraw nie da się przeskoczyć ale mnie się po cichu marzy cena w okolicy 7 PLN lub przynajmniej jakieś znośne happy hours (powiedzmy przynajmniej dwa dni w tygodniu w okolicach godzin 16-18). Biznes jest Wasz, Wy wyliczacie jego opłacalność - ja piszę w punktu widzenia klienta. Tylko w Pradze można spokojnie kupić piwa czeskie z małych browarów za (do 40 koron), we Wrocku, Poznaniu i Krakowie mogą one kosztować w okolicach 6 PLN więc rozumiejąc specyfikę Warszawy, jako klient oczekiwałbym cen w granicach 7- 8 Pln.)
    Powodzenia życzę.
    "nie traćcie ani sekundy, zmarnowany jest czas, którego nie spędzacie w gospodzie", Ladislav Klima "Tragikomedia ludzka"

    Comment


    • #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta Wyświetlenie odpowiedzi
      2. Odnośnie osób palących - lokal posiada dwa pomieszczenia, więc znajdzie się i dla nich miejsce.
      (...)
      9. O dacie otwarcia poinformuję z wyprzedzeniem co najmniej kilkudniowym.
      Super, więc czekam na datę otwarcia
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

      Comment


      • #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta Wyświetlenie odpowiedzi
        1. Docelowo intencją Czeskiej Baszty jest także podawanie piwa z beczki.
        W związku z tym punktem uprasza się właścicieli lokalu o podanie również terminu wprowadzenia do sprzedaży piw z kranu
        Życzę jak największej liczby stałych klientów.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

        Comment


        • #19
          Niech się lokal otworzy, to wtedy się oceni. Z dyskusji wynika duża ewolucja tych co mają ten lokal otwierać, konkretnie sprawa podstawowa, piwo z beczki. Ktoś kto wyskakuje jak "filip z konopi", że będzie prowadził pub w oparciu o sprzedaż butelek z piwem z możliwością degustacji na miejscu, nie oznacza , że się nie zmieni i nie zrobi pubu z piwem czeskim z beczki tworząc jakiś nowy unikat w stolicy. Unikatem co prawda byłby pub tylko z piwem sprzedawanym w butelkach, ale to pomysł tak dziwny, że nawet w PRL-u by się chyba nie utrzymał. W PRL-u w pubie piwo z butelki piło się tylko w ostateczności, jak zabrakło piwa z beczki.

          Comment


          • #20
            Rozpoznanie zostało zrobione. Butelkowe nie przyniesie klienteli. Trzeba będzie "toczyć"!
            "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
            Niechybnie brakuje tam nas!
            Od stania w miejscu niejeden już zginął,
            Niejeden już zginął kwiat!"

            Comment


            • #21
              Z jednej strony dobrze, że coś wreszcie w Warszawie będzie się działo w temacie czeskiego piwa.
              Z drugiej strony lokal bez beczkowego... Zajrzę pewnie raz czy dwa z ciekawości czy choćby na jakąś przekąskę zapitą czymś z butli ale stałym bywalcem raczej nie zostanę.
              Właścicielowi i potencjalnym klientom życzę, żeby czeskie lane piwo pojawiło się jak najprędzej.
              Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

              Comment


              • #22
                sprawa jest prosta - w okolicy (powiedzmy w promieniu 1 km od Wieżycy) jest kilka lokali z normalnym, niekoncernowym lanym piwem - jeżeli akurat ten lokal ma przekonać miłośnika normalnego piwa do spędzenia czasu właśnie tam to MUSI mieć w ofercie lane piwo. I na info odnośnie tegoż czekam.

                A na marginesie - kilka dni i tyle emocji... zaden lokal Warszawy nie miał chyba takiego "debiutu" na Forum
                Koniec i bomba,
                Kto nie pije ten trąba !!!
                __________________________
                piję bo lubię!

                Comment


                • #23
                  Do kolegi czeskabaszta:
                  1. Jeśli wyznajesz zasadę "nieważne co mówią, byle nie przekręcali nazwy"- to pierwszy sukces masz za sobą.
                  2. Z pewnością zakładałeś sobie jakąś grupę docelową, do jakiej zwracasz się na tym forum. Jeśli twoim targetem są ludzie, którzy dziś napisali swoje pierwsze posty - to drugi sukces masz za sobą.
                  3. Jeśli chcesz skierować ofertę, do szerszego grona użytkowników forum, o większym stażu - to musisz się jeszcze postarać.

                  Życzę powodzenia, szczególnie o ile chodzi o punkt 3. Sądzę, że większość forumowiczów z Warszawy nie znajduje tu pubu, który by spełniał ich wszystkie rozsądne oczekiwania. Jest nisza do zagospodarowania!

                  Comment


                  • #24
                    Powiem tak, tylko beczkowe piwo mogłoby naprawdę wyróżniać ten lokal w Warszawie.
                    Myślę, że zwłaszcza na otwarcie powinniście zabezpieczyć jakieś beczki. Jeśli lokal utrwali się w pamięci jako serwujący dobre, świeże, beczkowe piwo to klienci wrócą, jeśli utrwali się jako podający butelkowe, to nawet informacja o wprowadzeniu lanego, może nie dotrzeć do wszystkich zainteresowanych.

                    Zapowiedzi o 80 różnych butelkowych piwach też nie robią na mnie specjalnego wrażenia. Zazwyczaj tak się zaczyna, a po kilku miesiącach zostanie mniej niż 40% asortymentu, bo reszta nie będzie cieszyć się odpowiednim zainteresowaniem.
                    pozdrawiam
                    www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                    Comment


                    • #25
                      Wątek o wymarzonej knajpie w Warszawie został wydzielony tutaj:
                      http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=90695

                      Proszę trzymać się tematu.
                      Last edited by ART; 03-01-2011, 23:15.
                      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                      Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                      Comment


                      • #26
                        Warszawa - Czeska Baszta - otwarcie

                        Panie i Panowie.
                        Oficjalne otwarcie Czeskiej Baszty zbliża się wielkimi krokami – to już niedługo, piątek 4 lutego godz. 17.00.
                        Pomyśleliśmy, że dla Was, forumowiczów, możemy zorganizować wcześniejsze otwarcie, w środę 2 lutego, od godz.17.00.
                        Żeby stało się to jednak faktem potrzebujemy Waszej deklaracji, że jesteście zainteresowani.
                        Lokal pomieści do 40 osób.
                        Większe pomieszczenie – 3 ławy po ok. 6-8 osób każda, 5 stolików po 2 osoby każdy, mini-ława naścienna z 2 stołkami barowymi, 2 stołki barowe przy barze.
                        Mniejsze pomieszczenie - ława z 6 miejscami na stołkach barowych.
                        Zgłaszajcie w tym wątku do dnia 30 stycznia swoje przybycie (i osób towarzyszących).
                        Czekają na Was 3 kije z czeskim piwem , lodówki wypełnione czeskim butelkowym, czeskie zakąski.

                        Poniżej mapka dojazdu::

                        Zapraszamy i do zobaczenia.
                        Attached Files
                        Czeska Baszta
                        Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
                        https://www.facebook.com/czeskabaszta

                        Comment


                        • #27
                          No teraz to brzmi bajerancko

                          Comment


                          • #28
                            Kierwa, pracuję do 22-ej. Piwo z pipy będzie na stałe, czy tylko na nieoficjalne otwarcie? Oraz z jakich browarów planujecie podawać lane?

                            Comment


                            • #29
                              Warszawa - Czeska Baszta - mapa powiększona

                              Warszawa - Czeska Baszta - mapa powiększona
                              Attached Files
                              Czeska Baszta
                              Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
                              https://www.facebook.com/czeskabaszta

                              Comment


                              • #30
                                Warszawa - Czeska Baszta - mapa powiększona

                                Warszawa - Czeska Baszta - mapa powiększona
                                Czeska Baszta
                                Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
                                https://www.facebook.com/czeskabaszta

                                Comment

                                Working...
                                X