Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Most Poniatowskiego - wieżyca A-22, Czeska Baszta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • O Pana zaangażowaniu na tym forum jeszcze sobie porozmawiamy i już szykujemy się na okoliczność, w której Pana "obiektywizm" wyjdzie z tej pogawędki jak na dłoni.
    Z polityki cenowej nie zamierzamy się tłumaczyć , chyba że prowadzi Pan lokal gastronomiczny, potrafi "temat" rozebrać na czynniki pierwsze oraz nie porównywać ze sobą piw cenowo i jakościowo nieporównywalnych. Żałujemy, że nieświadomie lub celowo spłyca pan swoje obserwacje "cenowe" tylko do naszego lokalu. Jakby się szerzej przyjrzeć zmianom cen na przestrzeni lat także w innych lokalach...jakiś konstruktywny wniosek?...no cóż, ale to już nie Pana działka, już i tak od Pana za dużo wymagamy.
    Jeśli natomiast smakują Panu np. "nakladane hermeliny" robione w innych lokalach z przysłowiowego polskiego "Turka", to przepraszamy, ale mamy inne pojęcie o Czechach niż Pan.
    To na razie tyle.
    Tymczasem planujemy jednak skupić się na ważnym chyba dla każdego 1 listopada.
    Do usłyszenia.
    Cdn.

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi
    Polemizować nie musicie, jeśli zależałoby Wam na opinii to np napisalibyście wiadomość prywatną, opisałbym dokładniej o co chodziło, jak sprawa wyglądała, a tak widać, że po prostu macie w poważaniu bardziej zaangażowanych klientów (zaangażowanych czesko-piwnie), stosujecie zasadę "jak fakty się nie zgadzają z naszą wizją, tym gorzej dla faktów, mamy super opinie na jakiejś stronie, patrzcie". Dobrej woli mam bardzo dużo - jej przejawem jest to, że nie zrobiliśmy za takie zachowanie awantury, grzecznie i z uśmiechem podeszliśmy do żenującej obsługi i beznadziejnego jedzenia. Całe szczęście jest sporo knajp czeskich w wawie. Pozdrawiam właścicieli.
    Last edited by czeskabaszta; 31-10-2015, 22:44.
    Czeska Baszta
    Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
    https://www.facebook.com/czeskabaszta

    Comment


    • Informujemy, że w dniu 1 listopada Czeska Baszta będzie nieczynna.
      Zapraszamy od wtorku 3 listopada, od godz.16.00.
      Czeska Baszta
      Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
      https://www.facebook.com/czeskabaszta

      Comment


      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta Wyświetlenie odpowiedzi
        O Pana zaangażowaniu na tym forum jeszcze sobie porozmawiamy i już szykujemy się na okoliczność, w której Pana "obiektywizm" wyjdzie z tej pogawędki jak na dłoni.
        Cdn.
        A to z kolei zabrzmiało - hmm - jak groźba? Mam nadzieję, że się pomyliłem. Warunki prowadzenia lokalu mnie nie obchodzą, ale widzę, jakie są ceny w knajpach o podobnym profilu.
        P.S. Proszę podać namiar Turka robiącego Czeskie przekąski - chętnie wpadnę

        Ciekawi jesteście, nie powiem.

        Comment


        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi
          A to z kolei zabrzmiało - hmm - jak groźba? Mam nadzieję, że się pomyliłem.
          TTOP, raczej - na szczescie - jak zarzut braku obiektywizmu... o ktory sam sie wszak niepokoisz, wlasnie zobaczylem "Nie chcę tu wyjść na nachalnego reklamowca/PRowca, ale byłeś w..." i tu miejsce, ktorego nie znam, ale nazwa tez Czeska

          a ze w Baszcie czasem trzeba poczekac, to fokt...

          Comment


          • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ramidus Wyświetlenie odpowiedzi
            a ze w Baszcie czasem trzeba poczekac, to fokt...
            W Czechach też często trzeba czekać.

            Multitap Crawl
            Multitap Crawl na Facebook

            "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
            Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

            Comment


            • TTOP - w nawiązaniu do pańskiego potraktowania Czeskiej Baszty zadaliśmy sobie trud zrozumienia Pana postawy i zadaliśmy sobie pytanie, jak to możliwe, że jest Klient, dla którego wszystko od początku do końca w Czeskiej Baszcie jest złe (wystarczy przytoczyć fragmenty Pana oryginalnej wypowiedzi - jedzenie jak wymioty, speluna, robienie łaski). Chyba nie ma obiektywnie rzecz biorąc takiego miejsca, które jest bez wad i takiego, które posiada same zalety. Przeanalizowaliśmy pańskie wpisy na browar.biz.
              Na szczególną uwagę zasługują te dotyczące knajp naszych kolegów, knajp z Żoliborza i Tarchomina.
              Chłopaki, pozdrawiamy Was serdecznie!
              Poniżej zamieszczamy Pana wpisy.
              Jeżeli chciał się Pan komuś przysłużyć, to niestety jest to tylko niedźwiedzia przysługa wyświadczona samemu sobie.
              Można mieć sympatię do takiego czy innego lokalu, do takiego czy innego jego właściciela, ale to nie uprawnia do takich metod, do takiego postępowania.
              Pozdrawiamy i życzymy na przyszłość więcej przyzwoitości i obiektywizmu.

              Ps. Czas oczekiwania na piwo 30 min. - jest monitoring, mamy sprawdzić jak było naprawdę w Pana przypadku? Pracownica zbyt bezpośrednia i za dużo tłumaczy, za dużo doradza, za dużo mówi o piwie - bez żartów! Jedzenie jak wymiociny - naprawdę moglibyśmy sobie na to pozwolić przez 5 lat działalności?
              Proszę Nam wierzyć, mamy wielu stałych Klientów, nie byliby nimi, gdyby było tak jak Pan opisuje.

              Ps. Jeszcze jedno - dlaczego Pan opisał sprawę na forum ogólnym a od Nas wymaga odpowiedzi na priv'a? Chyba jakieś podwójne standardy się kłaniają?

              1. TTOP - W najbliższą środę (30.09) od 16 będzie miało miejsce świętowanie 2gich urodzin Czeskiej. W planach degustacja piwa warzonego wcześniej na Tarchominie (IIPA), zabawy, hulanki, swawole

              2. TTOP - Warto dodać, że od niedługiego czasu wszystkie piwa są wypychane azotem - ciekawa okazja, żeby spróbować np Merlina czy pszenice z Primatora na azocie.

              3. TTOP - Warto dodać, że jest też chłodnia i normalna kuchnia (tzn docelowo wydająca dania gorące) no i ta przestrzeń... Zapowiada się bardzo ciekawie.

              4. TTOP - Kuchnia zgodnie z zapowiedziami dużo bardziej rozwinięta od tej z Żoliborza, dostępny spory wybór dań. Ciekawym pomysłem jest grill samoobsługowy - płaci się tylko za mięso, dostaje się je na talerzyku, a dalej już proszę samemu. W cenie mięsa sa dodatki (chleb, ogórki, musztarda itp) bez ograniczeń, no i funkcja integrująca wspólnego grillowania - rzecz nieoceniona.

              5. TTOP - Z ciekawostek - jest lana kofola! Chyba jedyne miejsce w wawie, gdzie ten trunek z kija da się zakupić.

              6. TTOP - W ostatni piątek (11.09) w Czeskiej był pokaz podwójnego warzenia AIPY i Coffee Pale Ale w którym miałem okazję uczestniczyć. Mimo słabej frekwencji (bardzo późno ogarnęliśmy datę warzenia, więc rozreklamowanie imprezy było słabe plus BGM we Wrocławiu) impreza udana i prawdopodobnie będzie kontynuowana. AIPA będzie do spróbowania z kega na urodzinach Czeskiej na Żoliborzu w ostatni weekend września, Coffee Pale Ale idzie w butelki i na Warszawski Konkurs Piw Domowych.

              7. TTOP - Cicho tu i pusto, więc odnowie nieco temat. Lokal po dłuższej nieobecności odwiedziliśmy w czwartek 18.12. Widać, że KiK żoliborski nie obebrał knajpie klientów, wręcz przeciwnie - był tłum. Dużo znajomych twarzy, sporo zmian (nowe pozycje w menu przekąskowym, inaczej podawane próbki itp). Tak trzymać i do zobaczenia w nowym roku

              8. TTOP - Czeska Piviarnia na Żoliborzu - piwo dnia (czeska desitka-12, czasem półciemne) za 7zł, reszta czeskich za 8zł. W wakacje było za 5 zł. Ważne cały dzień. Można?

              9. TTOP - Nie ma przycisku like, więc po prostu napiszę - git:P

              10. TTOP - Chłopaki nic nie piszą, a wczoraj na fb było info, to i tu powtórzę - podwójna premiera ich autorskiego piwa i - oczywiście darmowa - degustacja obu - New Zeland Pale Ale oraz AIPA leżakowana z płatkami dębowymi. Szczególnie pierwsze piwo rewelka! No i pojawiła się klima i lada na zewnątrz (choć bez drugiego baru).

              11. TTOP - Dobra chłopaki, chwalić się co na walentynkowych kranach będzie

              12. TTOP - Chyba już zostanę jedyną osobą wypowiadającą się w tym temacie, ale niech przynajmniej inni wiedzą, że chłopaki rozszerzyli abonament i teraz można u nich oglądać mecze - wczoraj np ręczna POL-SRB. Doping trzeba dodać kulturalny i spokojny, raczej w rytmie dyskusji niż fanatyzmu. Średnio zainteresowani meczem (jak np my) mogli spokojnie sobie posiedzieć i nie przeszkadzał on."
              Last edited by czeskabaszta; 01-11-2015, 15:36.
              Czeska Baszta
              Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
              https://www.facebook.com/czeskabaszta

              Comment


              • Ale o co chodzi? Człowiek zamieścił opinię na forum dotyczącą lokalu w którym był. A wy robicie z niego hejtera i szukacie podwójnego dna.

                Comment


                • Prezes -udajesz czy naprawdę nie rozumiesz? Chodzi o to, że TTOP zamieścił hejterski post po to tylko, żeby zohydzić Czeską Basztę i wypromować jej konkurenta czyli Czeską Piwiarnię z filią na Tarchominie.Nie wiem, jakie powiązania ma TTOP z Czeską Piwiarnią - czy to jeden z właścicieli, czy też ich kolega - ale zamysł jest oczywisty. Jednak przeprowadzenie akcji jest fatalne - relacja jest bełkotliwa, zarzuty absurdalne - czekanie na piwo - a co ? barmanka ma łyżką pianę wybierać? - tak się u Was robi?, barmanka opowiada o piwach - fakt to rzadko się zdarza w pubach, gdzie barmani są z łapanki, jedzenie obrzydliwe - hermelin w CZB jest lepszy niż w Czechach/ a jadłem ich tam wiele/, nie można płacić kartą - no tak, tragedia, trzeba się pofatygować 1 min na dół do bankomatu. Do tego hejterski język - speluna, wymioty, etc.
                  Żałosny post.
                  Last edited by purc; 01-11-2015, 18:07.

                  Comment


                  • Jestem częstym gościem w Czeskiej Baszcie i uważam, że taka opinia (TTOP) to skandal. Bardzo przyjazna (wręcz wzorowa obsługa), ciekawe piwa i dobre jedzenie (spokojnie na poziomie oryginału). Na piwo trzeba czasem poczekać ale nie 0,5h. Bzdury i pomówienia. TTOP - hejtuj sobie gdzie indziej.
                    No i perełka - prośba o podanie adresu Turka robiącego czeskie przekąski - bezcenne.

                    Comment


                    • Jedyny wpis, który jest z sensem to ten prezesa niestety.. Panowie, żeby było jasne - ja chadzam do wszystkich warszawsko-czeskich knajp, w Waszej byłem pierwszy raz. I takie są moje spostrzeżenia. W czeskiej piviarni natomiast jestem często dlatego, że tamtejszy klimat mi najbardziej odpowiada. Jakby najbardziej pasował mi klimat np. u Was, to pisałbym wiele postów o wydarzeniach u Was. Piszę o nich (o czeskiej piviarni), bo najwięcej o nich wiem. Pisanie, że jestem na ich usługach czy wyciąganie historii moich postów w ww. tematach uważam za żałosne i nic nie wprowadzające. Pomówienia o mojej rzekomej współpracy i trollowaniu innych knajp czeskich na ich zlecenie jest absurdalne. O czym mam niby pisać, jak nie o miejscu, w którym jestem często? O takim, o którym nie mam pojęcia? No raczej nie. W kilku innych też byłem, napisałem posta o moich odczuciach, reakcja była jednopostowa i normalna. Akurat moje odczucia o Waszej knajpie były negatywne. Mam do tego prawo, tak jak i Wy macie prawo się nie zgodzić. W żadnym momencie nikogo nie chciałem obrazić lub przedstawić w nieprawdziwym (co nie wyklucza negatywnego) świetle. Jeżeli poczuliście się personalnie urażeni, to przepraszam, mój post miał na celu tylko i wyłącznie opinię na temat Waszego lokalu, nie na Wasz temat personalnie. Słów, których użyłem, a które Wy przytoczyliście nie uważam za wulgarne, rynsztokowe czy coś w tym rodzaju - ot inne standardy, można się tego spodziewać przy formie komunikacji niebezpośredniej jaką jest forum. Podsumowując - dalsza dyskusja nie ma sensu, bo:
                      a) ja Was nie przekonam ( w Waszym rozumieniu nie ma tematu)
                      b) Wy mnie nie przekonacie
                      c) obie strony wyraziły swoją opinię, czyli dopełniło się zadanie forum
                      d) zaśmiecamy wątek, a nie tego oczekuje się po tym forum
                      e) nie jestem na usługach Czeskiej Piviarni i proszę nie wyciągać żadnych wniosków na ich temat na postawie moich wypowiedzi, są one moją prywatną opinią, jestem natomiast ich klientem, podobnie jak wielu innych lokali z dobrym piwem w Warszawie

                      Mam nadzieję, że wątek się wyczerpał. Bez względu na reakcje nie będę już zamieszczał postów w tym wątku. Życzę wszystkim odsapnięcia od walenia hejtami na wszystkich o innym sposobie myślenia i - tak szczerze, po ludzku - wszystkiego dobrego, bo jesteśmy ciekawi dlatego, że się różnimy. Pozdrawiam.

                      Comment


                      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
                        Prezes -udajesz czy naprawdę nie rozumiesz?
                        Nie znam TTOP, ani nie byłem w knajpkach, których posty owego użytkownika są cytowane, ale byłem w Czeskiej Baszcie - mój wpis powyżej. Też nie wszystko mi się podobało i jestem w stanie sobie wyobrazić, że są inne lokale lepsze od tego. Zakładam, że każdy piszący pisze prawdę i nie doszukuję się zmowy w każdym wpisie. W przeciwnym wypadku to forum nie miało by sensu. Zaś dobór słów jest uzależniony od elokwencji każdego piszącego. Jeden napisze to tak, by nikogo nie obrazić a powiedzieć co mu leży na wątrobie a inny nie.

                        Comment


                        • Od "zawsze" chodzę do Baszty. Fakt piwo nalewa się dłużej, ale to urok czeskich knajp. Z tego co wiem, to Karole zamontowali odpieniacze, więc na piwo czeka się teraz max 3-5 minuty. Co do jedzenia - zawsze było takie jak w czeskich knajpach. Smaczne świeże i "na bogato".

                          Piotrek

                          Comment


                          • Czeska Baszta to jeden z lepszych lokali w mieście. Tanio nie jest i wielokrotnie o tym rozmawiałem. Natomiast reszta zarzutów to jakieś z palca wyssane bzdury
                            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                            Comment


                            • Na marginesie byłem w Czeskiej Baszcie z koleżanką w sobotę, była premiera nowego czeskiego piwa, podano mi z imponującą ponad kufel pianą, którą "można ciąć nożem", piwo dobre. Ja nie jestem czechofilem, ale ubawiła mnie informacja, że TTOP i znajomi to czechofile i narzekają na długi czas nalewania piwa. Poziom krytyki żenujący, nawiązanie do Kozienic też żenujące, są tu bardzo fajne miejsca z bardzo dobrym jedzeniem, ale jak się korzysta z byle czego to się ma byle co. Zresztą określenie jedzenia w Czeskiej jako wymiociny przekracza moją wyobraźnię jak można z tych trzech prostych dań zrobić coś co to przypomina. Nowa browarbizowa Gessler się tu trafiła, albo inspirowana celowa hejterska krytyka.
                              Last edited by emes; 03-11-2015, 21:07.

                              Comment


                              • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedzi
                                ....(grupa 4 osób)...... rzucone wymioty banthy na talerz...... piwo Nie-do-la-ne....... zerwany baner .
                                Dziwie sie, ze w grupie 4 osob nie bylo ani jednej dysponujacej telefonem z aparatem fotograficznym.
                                Mysle, ze wszystkim duzo latwiej byloby uwierzyc w Twoja relacje, gdybys zamiescil dokumentacje fotograficzna w/w niedociagniec, a skoro nie potrafisz tego, o czym piszesz, udowodnic, nie dziw sie, ze bedziesz posadzany o niecne zamiary, zwlaszcza przez tych, ktorzy ten lokal odwiedzaja i maja o nim dobre zdanie.
                                4905 kapsli z wypitych piw
                                874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                                "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                                http://latarniknj.web-album.org/
                                Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

                                Comment

                                Working...
                                X