Zapraszamy,
W nalewakach pojawiły się:
Svijany Kvasničák 13° světlý speciál
Rychnovský Kaštan 11° polotmavý ležák
Powiśle, Solec 81b (Most Poniatowskiego - wieżyca A-22}, Czeska Baszta
Collapse
X
-
-
-
Premiera - Pivovar Venuše - Milver 13° světlý speciál oraz Dark Horse (USA) Scotty Karate już w nalewakach.
Ale nie próżnujemy, w sobotę 31 maja w Czeskiej Baszcie kolejna premiera z beczki.
W nalewaku pojawi się:
Pivovar Mordýř - India Pale Ale 14°
Sugerując się opisem ze strony browaru, zapowiada się smakowicie.
"Hořké,hořčí,nejhořčí! Světlejší sestra dark ipy. Milovníci chmelových symfonií jistě ocení toto svrchně kvašené pivo jantarové, až granátové barvy a citrusové vůně i chuti, která opět přichází z amerických chmelů, na kterých jsme opravdu nešetřili. Stupňovitostí čtrnáctka. "
Zapraszamy,Leave a comment:
-
W nalewakach: Koníček Ryzák světlý, Krakonoš světlý, Dobruška Muderlant polotmavý, Všerad Stout, Rogue Dead Guy Ale (USA).
Na podpięcie czekają:
Pivovar Venuše - Milver 13° světlý speciál (premiera)
Dark Horse Brewing Company (USA) - Scotty Karate Scotch Ale, ocena na retebeer 96/94 .
Zapraszamy,Leave a comment:
-
-
W sobotę zapraszamy do Czeskiej Baszty oczywiście na transmisję meczu finałowego Ligi Mistrzów Real Madryt - Atletico Madryt. Początek godz.20.40.
Z piwnych informacji:
Dobřanský Sekáč i Rogue Dead Guy Ale już się leją a na podpięcie po ciemnym Kanec'u czeka już kolejne premierowe piwo:
Zámecký dvůr Všeradice - Všerad Irish Dry Stout 13°
Do zobaczenia,Leave a comment:
-
Informujemy, że wyjątkowo w tą sobotę można u Nas rezerwować miejsca na dolnym poziomie lokalu, czyli na tym z barem i telewizorem.
W związku oczywiście z finałem Ligi Mistrzów.
Decyduje kolejność rezerwacji na pub@czeskabaszta.pl
Pozdrawiamy,Ostatnia zmiana dokonana przez czeskabaszta; 2014-05-22, 16:58.Leave a comment:
-
Witamy,
Miroslav IPA i Naparbier ZZ+ Amber Ale jeszcze się leją, ale w kolejce na podpięcie już czekają kolejna dwa premierowe piwa:
Pivovar Modrá Hvězda - Dobřanský Sekáč 17° světlý speciál
Rogue Ales (USA) - Dead Guy Ale (german maibock, 16° Plato, 40 IBU, ocena na ratebeer 92/100).
Zapraszamy,Leave a comment:
-
-
Purc, ty zaś zaś już jesteś w czołówce polskich klientów. Nawet jeśli nie porzucisz tego jałowego nawracania z ideologicznych dróg krzyżujących się z twoimi ścieżkamiLeave a comment:
-
Cudowny Mosaic w Naparbier - polecam wszystkim, którzy chcieliby poczuć pełna ekspresję tego chmielu /mango, marakuja etc. /. Oryginalny Vserad - długi / za długi?/finisz goryczkowy, piwo wyróżnia się na tle czeskich słodkich lagerów, i wreszcie dla smakoszy diacetylu - już nie musicie uganiać się za Lubuskim - spróbujcie Dobranske 12.
PS.
Mam nadzieję, że opcja zachodnia przeważy na nalewakach / dobra, chociaz 2 na 5/ - dawno nie pilem tak dobrego piwa jak Napar. Proszę o więcej - świetna atmosfera ,przyjazne ceny , dobra jakość piwa - chłopaki macie szansę być
w absolutnej czołowce polskich pubów - porzućcie te jałowe ideologiczne rozważania, tylko lejcie to, co sprowadzacie.Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2014-05-19, 13:56.Leave a comment:
-
Všerad "jasna trzynastka" i Naparbier American Amber Ale już w nalewakach.
Pierwsze porządnie nachmielone, mocno goryczkowe, bardzo smaczne - czeski klasyk, drugie bardzo orzeźwiające i pijalne, wyraźna cytrusowaść, w tle delikatna goryczka i paloność - ten american amber ale trzyma klasę!
Zapraszamy,Leave a comment:
-
Ten deszczowy piątek warto spędzić w Czeskiej Baszcie.
W nalewakach jasny Chotěboř i Kanec, Všerad IPA, półciemny Dragoun, Nøgne Ø God Jul.
A w kolejce za nimi czają się już beczkowe:
Zámecký dvůr Všeradice - Všerad 13° světlý speciál (premiera)
Rychnovský Kaštan 11° polotmavý ležák
Naparbier ZZ+ Amber Ale (premiera, Hiszpania, alk. 5,5%, IBU 50, chmiele: Mosaic, Nelson Sauvin, Topaz, Chinook, ocena na ratebeer 85/96).
Do zobaczenia,Ostatnia zmiana dokonana przez czeskabaszta; 2014-05-16, 10:12.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.
z zewnątrz nie zachęcał do wejścia
Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.
Byliśmy w porze obiadowej...-
Channel: Śląskie
2024-03-02, 03:21 -
-
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
-
Channel: Kulinaria
-
-
Tak jak w tytule. Przeglądając ostatnio czeską stronę natknąłem się na zdjęcia z browarów. Ta strona to: http://www.zpravy.pivovary.info/?page_id=6458
W sumie to nic w tym dziwnego nie ma, ale przypadkiem odnalazłem tam moje zdjęcia wklejane do galerii browar.biz. Ktoś je sobie po prostu...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: