Był/jest to Bakalář polotmavé výčepní.
Było też: Cornel Red Ale i Svatováclavský Pivovar Tmavé pivo pana Bruna.
Powiśle, Solec 81b (Most Poniatowskiego - wieżyca A-22}, Czeska Baszta
Collapse
X
-
Możecie przypomnieć co to za polotmave wczoraj mieliście na kranach?Leave a comment:
-
W piątek do beczkowego Rychnov'a dołącza od godz.16.00 kolejne piwo z browaru restauracyjnego z Ołomuńca.
Tym razem jest to wytrawny "ciemniak":
Svatováclavský Pivovar - Tmavé pivo pana Bruna 13°
Ponadto na swoich miejscach pozostają wyśmienite Cornel'e - Red Ale i IPA.
Zapraszamy,Leave a comment:
-
W najbliższych kilku tygodniach ponownie w Czeskiej Baszcie będziemy gościć Was przy najlepszych czeskich piwach. Zresztą jak zawsze ;P .
Nowa dostawa to m.in. beczki z kilku wyśmienitych minibrowarów, w tym premiery i "oczekiwane powroty" oraz dodatkowo spora ilość piw butelkowych z, jak naliczyliśmy, 10 różnych minibrowarów.
Na początek zapraszamy na beczkową wersję:
Rychnov nad Kněžnou - Kněžna 12° Světlý Ležák
Na zdraví!Leave a comment:
-
Witamy,
W środę od godz.20.40 zapraszamy do Czeskiej Baszty na transmisję meczu Ligi Mistrzów:
Arsenal Londyn - Bayern Monachium
Do zobaczenia,Leave a comment:
-
Piękny dzień się Nam zaczął, Słońce za oknem, aż się nie chce siedzieć w domu czy w pracy...
Popołudnie i wieczór można natomiast spędzić ze znajomymi przy dobrym piwie, np. w CzB.
Od 16.00 w nalewakach znajdziecie u Nas m.in.:
Podklášterní pivovar Třebíč - Cornel IPA 14°
Podklášterní pivovar Třebíč - Cornel Red Ale 12°
Bardzo niewiele brakuje też do podpięcia wyśmienitej "dziesiątki" z Ołomuńca:
Svatováclavský pivovar - Vašek 10°
Smakowity zestaw nieprawdaż?
Do zobaczenia,Leave a comment:
-
W dniu dzisiejszym zapraszamy do Czeskiej Baszty na złotego Stocha i na złoty płyn...
Od 18.15 transmitujemy konkurs skoków w Soczi a w międzyczasie na podpięcie czekają kolejne wyśmienite piwa z browarów restauracyjnych z Ołomuńca i Třebíč'i.
Do zobaczenia na złotym szlaku!Leave a comment:
-
Witamy,
W czwartek zapraszamy m.in. na dwie "dwunastki" w naszych nalewakach:
jasnego Radasa
i jasnego Cornela Single Malt Ale
Do zobaczenia,Leave a comment:
-
A Jarząb dojechał?
Niewtajemniczony zada sobie pytanie "kto to Jarząb?".
Właśnie dzięki temu, że Baszta była pierwsza, niepowtarzalna, zasiała ziarno piwnego smaku na pustym rynku Warszawy. Ziarno zakiełkowało, czego efektem jest liczba otwieranych knajp z piwem, a nie wyrobem piwopodobnym, jak również liczba lokali przekwalifikujących się na jedyną słuszną drogę piwną bądź włączających w swój asortyment piwo obok jego podróbek.
Wykwitem tego ziarna są też różne ciekawe, śmieszne lub dziwne osobowości w światku piwnym, autochtoni lokalowi, których spotykamy w lokalach i dają nam dużo śmiechu lub poczucia litości. Bez tego elementu smak piwa nie byłby taki sam.
Baszto, bądź dzielna dalej!
Ps. I tutaj chciałem pozdrowić kolegę Jarząbka
Leave a comment:
-
No i 3 urodziny Czeskiej Baszty już za nami!
Było pięknie!
Przybyliście tak tłumnie.
Zewsząd płynęły miłe słowa i życzenia.
W takich momentach człowiek zdaje sobie sprawę, jak ważne jest wsparcie, docenienie i relacje z Wami.
Fajnie jest usłyszeć i zobaczyć, że jesteśmy potrzebni i że pamiętacie!
Dziękujemy Wam - naszym Kilentom, znajomym, kolegom, przyjaciołom.
Dziękujemy też naszej załodze, obecnej i byłej - za dobrą pracę, wielogodzinny urodzinowy maraton, za pomoc.
Bo knajpa to przede wszystkim ludzie.
W sobotę zapraszamy na "after" od godz.18.00 - otwieramy wyjątkowo od 18.00.
Planowane podpięcie na "ale" nalewakach - Nøgne Ø Special Holiday Ale - jedyna beczka w Polsce!, w promocyjnej cenie.Leave a comment:
-
Bardzo udana impreza. Miły akcent to obecność przedstawicieli innych pubów / ekipa z Chmielarni w komplecie, łącznie z genialnym kucharzem, Piotrek z KIKu, etc./. Tłumy piwoszy pokazały , jak ważna jest dla nas Czeska Baszta. Od Was, kochani, wszystko się zaczęło... Niezależnie od tego, ile będzie nalewaków w innych multitapach , będziemy z Wami , bo takiego klimatu, tak zakochanych w piwie właścicieli i tak interesujących ludzi przy barze nie ma nigdzie w Warszawie. Wszystkiego Najlepszego w kolejnym roku!Leave a comment:
-
Przypominamy i zapraszamy.
Już jutro, w piątek 7 lutego, od godz.16.00, 3 urodziny Czeskiej Baszty!
Także od jutra na stałe w Czeskiej Baszcie 5 nalewaków...prawie jak multitap
Z atrakcji urodzinowych, w jednym z nalewaków w piątek pojawi się gościnnie piwo beczkowe z browaru rzemieślniczego zza wody, w atrakcyjnej cenie.
Będzie się działo.
Do zobaczenia,Ostatnia zmiana dokonana przez czeskabaszta; 2014-02-06, 18:26.Leave a comment:
-
-
Witamy,
W środę 29 stycznia w Czeskiej Baszcie będzie można się napić beczkowego Cornela IPA:
Podklášterní pivovar Třebíč - Cornel India Pale Ale 14°
Pojawi się niebawem w nalewaku.
W lodówce zagościły za to piwa z browaru Matuška.
Zapraszamy,Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.
z zewnątrz nie zachęcał do wejścia
Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.
Byliśmy w porze obiadowej...-
Channel: Śląskie
2024-03-02, 03:21 -
-
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
-
Channel: Kulinaria
-
-
Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
Niestety w sobotnie przedpołudnie...-
Channel: Czechy
-
-
Tak jak w tytule. Przeglądając ostatnio czeską stronę natknąłem się na zdjęcia z browarów. Ta strona to: http://www.zpravy.pivovary.info/?page_id=6458
W sumie to nic w tym dziwnego nie ma, ale przypadkiem odnalazłem tam moje zdjęcia wklejane do galerii browar.biz. Ktoś je sobie po prostu...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: