Z wielką przyjemnością informujemy, że w sobotę 16 listopada od godz. 18.30 będzie można u Nas po raz pierwszy w Polsce spróbować beczkowej wersji piwa:
Antoš Slaný - Tlustý netopýr (žitná IPA) 17% EPM
Za słowa rekomendacji niech posłuży tekst ze strony browaru:
"Svrchně kvašené speciální pivo velmi výrazné chuti a konzistence, za kterou vděčí použitému žitnému sladu. Toto pivo je chmeleno čtyřmi druhy chmele převážně americké provenience, které mu dodávají výraznou až podmanivou hořkost."
We wtorek 12 listopada od godz.16.00 zapraszamy do Czeskiej Baszty na kolejne wyśmienite piwo z beczki.
Po raz pierwszy w Warszawie będzie można się napić:
Zámecký dvůr Všeradice - Všerad India Pale Ale 14°
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czeskabaszta
....
Po raz pierwszy w Warszawie z beczki będzie można się napić:
Matuška California 12 American Pale Ale..,
Świetne piwo, tylko trudno zakasować polski Pacific, zarówno smakowo jak i cenowo. W każdym razie z czeskich piw, które miałem okazję ostatnio degustować , wyróżniające się piwo.
W piątek 8 listopada od godz.18.30 zapraszamy do Czeskiej Baszty na wyjątkowe piwo z browaru Matuška.
Po raz pierwszy w Warszawie z beczki będzie można się napić:
Matuška California 12 American Pale Ale
Sami jesteśmy ciekawi w jak dobrej formie znajduje się wersja lana tego piwa.
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
Tak jak w tytule. Przeglądając ostatnio czeską stronę natknąłem się na zdjęcia z browarów. Ta strona to: http://www.zpravy.pivovary.info/?page_id=6458
W sumie to nic w tym dziwnego nie ma, ale przypadkiem odnalazłem tam moje zdjęcia wklejane do galerii browar.biz . Ktoś je sobie po prostu...
Leave a comment: