Powiśle, Solec 81b (Most Poniatowskiego - wieżyca A-22}, Czeska Baszta
Collapse
X
-
Ciekawe, zauważyłem że tzw. narodowcy zazwyczaj gustują w wyrobach kosmopolitycznego SAB MilleraLeave a comment:
-
-
-
Wszystkie lokale poobrażane, trzeba będzie na piwo jeździć poza stolicęLeave a comment:
-
-
Witamy,
W środę 3 lipca od godz. 18.00 zapraszamy ponownie na beczkowe piwo:
Kocour 19 Quarterback Imperial IPA
Do zobaczenia,Leave a comment:
-
Weźcie pod uwagę jednak wypowiedź purca. Nie chodziło o dyskusję ale o agresję i zachowanie. Czekam na wypowiedź drugiej strony.Leave a comment:
-
Chyba, że jest wyznawcą panslawizmu.Leave a comment:
-
Kurczę to teraz do biblioteki nie mogę pójść w patriotycznej koszulcePrzepraszam za offtop, rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale nie generalizuj.
I najważniejsze - jak smakowała ta IPA z beczki i czy jeszcze zostało jej trochę?Leave a comment:
-
Relacja była dość chaotyczna . bo emocjonalna. Sprowadza się do tego, że do baru podszedł klnący na prawo i lewo prawicowiec i grożący śmiercią wszystkim czerwonym / akurat trwała jakaś dość abstrakcyjna dyskusja między Januszem , mną i Karolem / i zażądał piwa oraz śmierci dla wszystkich czerwonych. Dobra, zacząłem go przepytywać, jakie są te wartości, które on wyznaje -tak, wiem, że powinienem był siedzieć cicho /Polska , muzyka , literatura/sic!/ - inaczej mówiąc chciałem udowodnić, że narodowcy to nieuki, matoły i osobniki posługujące się kliszami, których kompletnie nie rozumieją./tak właśnie uważam/. To, poza wściekłością skinowatego osobnika, wywołało tez agresję Karola - jako człowiek inteligentny oburzył się, że zrobiłem kretyna z jego współwyznawcy - i nie tyle go oburzało , że w jego knajpie jakiś skinowaty chuligan grozi jemu stałemu - i zdawało mi się do wczoraj - zaprzyjaźnionemu klientowi - pobiciem, ale - wręcz przeciwnie - ośmieliłem się zezłościć bandytę /których paru już czekało na piwo na zewnątrz/. Inaczej mówiąc , w tej knajpie zaczynają rządzić prawicowi bandyci, a Karol B. będzie im tylko przyklaskiwał? Czy tak ma być Karolu Szefie? Czy wiesz co to oznacza dla Waszej knajpy???Leave a comment:
-
Przykro mi to pisać, ale jeśli w ciągu 12 godzin nie dostanę przeprosin od Karola Grubego za jego bierne zachowanie wobec prawicowych faszystów , którzy właśnie zawitali , kiedy stałem przy barze i zagrozili wkopaniem mnie w tzw. glebę, przy - wg mnie - pełnej aprobacie Karola Grubego, który całkowicie podziela poglądy tych bandytów - poszło o niewinną chyba prowokację / panowie prawicowcy mówili śmierć czerwonym i niech żyje polska muzyka , literatura, etc - na pytanie o polskich kompozytorów przedstawiciel narodu zaciął się na Paderewskim i przeszedł do gróźb/. Cóż, jeśli moja ulubiona knajpa staje się siedliskiem faszystowskich bojówek - przy pełnej aprobacie Karola Grubego,to jeszcze tylko proszę o opinię Karola Drugiego .Leave a comment:
-