Powiśle, Solec 81b (Most Poniatowskiego - wieżyca A-22}, Czeska Baszta
Collapse
X
-
No i mamy gościa - [ciach] to Marek Pecho z Czeskiej Piviarni na Tarchominie. https://www.youtube.com/watch?v=3kjr9q5XhDo. Ten typek powinien mieć bana na wejście do wszystkich szanujących się knajp w Warszawie.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2015-11-05, 10:00.Leave a comment:
-
Na koniec tej całej nieprzyjemnej historii chcemy zaproponować Wam małą zgadywankę.
Pod postem załączamy zdjęcia.
Jeśli macie ochotę to odgadnijcie kim jest jeden ze znajomych Pana TTOP-a (ten w charakterystycznej koszuli w kratę), który wspólnie z nim odwiedził Nas tej niedzieli, 25 października, w tym samym dniu, w którym pojawiła się na browar.biz tak niesprawiedliwa i szkalująca Nas opinia ze strony Pana TTOP-a?
Myślimy, że nie będzie to dla Was zbyt trudne.
Pozdrawiamy i zachęcamy do udziału!
(*na marginesie, zapis kamer monitoringu ukazał obraz, w którym to Panowie pojedli, popili, oddali puste kufle i puste talerze, więc jak sądzimy smakowało!).Leave a comment:
-
A w Czeskiej Piwiarni, nad którą ciągle pieje z zachwytu nigdy to mu się nie zdarzyło
Nie to co w Czeskiej Baszcie, gdzie jako czechofil trafił pierwszy raz od pięciu lat działalności pubu. Do niedawna czeskim pubem w stolicy była tylko Czeska Baszta, nawet jak ambasada czeska organizowała imprezę z okazji narodowego święta swojego kraju na wyścigach konnych na Służewcu, to czeskie piwo polewała tam tylko Czeska Baszta, ale skąd może o tym wiedzieć taki czechofil
Leave a comment:
-
Teoretycznie hermelin mógł się nieco rozlać.Leave a comment:
-
Panie TTOP, żeby była jasność, nie boimy się krytyki i jesteśmy otwarci na uwagi od naszych Klientów.
Ale poziom niesprawiedliwości i niespójności w Pana postach jest tak rażący, że wymaga dalszego skomentowania.
Na początek wystarczy to:
Po pierwsze – pisze Pan o sobie i swoich znajomych jako o czechofilach. Nieskromnie powiemy, że jesteśmy pierwszą knajpą warszawskiej piwnej rewolucji (już 5 lat działalności) i pierwszą w Warszawie o czeskim profilu. Jak Pan mógł być u Nas po raz pierwszy w życiu, jeśli jest Pan takim znawcą i sympatykiem Czeskiej Republiki?
Po drugie – mocno pokrętnie wypada Pana tłumaczenie, że jeśli bywa Pan w jakiejś knajpie regularnie, to musi Pan automatycznie o niej pisać na forum . My mamy też wielu stałych Klientów zadowolonych z Czeskiej Baszty a niekoniecznie wystawiają Nam bez przerwy "laurki" na forach piwnych czy na facebook'u. W myśl tej logiki, zgodnie z Pana wypowiedzią z poprzedniego posta, nie pisze Pan o miejscach, o których nie ma Pan pojęcia. U Nas był Pan pierwszy raz a jednak się wypowiedział i od razu wszystko było złe, do poziomu "wymiocin na talerzu" włącznie. Kolejna nielogiczność zatem.
Po trzecie – zadaliśmy sobie trud i sprawdziliśmy zapisy kamer monitoringu Czeskiej Baszty w dniu, kiedy Pan Nas odwiedził ze znajomymi.
Otóż nakladane hermeliny były podane standardowo, jak zawsze od 5 lat naszej działalności, z 3 kromkami chleba, z łagodną i ostrą papryczką i polane oliwą. Nie przypominały wymiocin, jak był Pan łaskaw to określić.
Najdłużej nalewany z zamówionych przez Panów beczkowych piw był Qasek American Brown Ale – szesnaście i pół minuty. Rzeczywiście się pieni, ale nie było to 30 minut, jak to zostało przedstawione.
W poprzednich postach pozwoliliśmy także sobie załączyć linki do portali Zomato i ratebeer.com, opisujące nasz lokal, jako kontrę dla Pana skrajnie niesprawiedliwej i nierzetelnej opinii. Jeden z tych portali to największy polski portal gastronomiczny, drugi to jeden z najważniejszych piwnych portali na świecie. To na wypadek, gdyby chciał Pan jeszcze coś dodać w kwestii ich wiarygodności.
Odezwali się też Nasi stali Klienci, i także w tym przypadku, zadali Panu kłam.
Cała ta analiza doprowadza w końcu tylko do jednego wniosku – chciał Nas Pan pomówić.
Proszę zatem następnym razem pamiętać, że nie ma Pan do czynienia z głupcami.Ostatnia zmiana dokonana przez czeskabaszta; 2015-11-04, 11:10.Leave a comment:
-
Mysle, ze wszystkim duzo latwiej byloby uwierzyc w Twoja relacje, gdybys zamiescil dokumentacje fotograficzna w/w niedociagniec, a skoro nie potrafisz tego, o czym piszesz, udowodnic, nie dziw sie, ze bedziesz posadzany o niecne zamiary, zwlaszcza przez tych, ktorzy ten lokal odwiedzaja i maja o nim dobre zdanie.Leave a comment:
-
Na marginesie byłem w Czeskiej Baszcie z koleżanką w sobotę, była premiera nowego czeskiego piwa, podano mi z imponującą ponad kufel pianą, którą "można ciąć nożem", piwo dobre. Ja nie jestem czechofilem, ale ubawiła mnie informacja, że TTOP i znajomi to czechofile i narzekają na długi czas nalewania piwa. Poziom krytyki żenujący, nawiązanie do Kozienic też żenujące, są tu bardzo fajne miejsca z bardzo dobrym jedzeniem, ale jak się korzysta z byle czego to się ma byle co. Zresztą określenie jedzenia w Czeskiej jako wymiociny przekracza moją wyobraźnię jak można z tych trzech prostych dań zrobić coś co to przypomina. Nowa browarbizowa Gessler się tu trafiła, albo inspirowana celowa hejterska krytyka.Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2015-11-03, 22:07.Leave a comment:
-
Czeska Baszta to jeden z lepszych lokali w mieście. Tanio nie jest i wielokrotnie o tym rozmawiałem. Natomiast reszta zarzutów to jakieś z palca wyssane bzduryLeave a comment:
-
Od "zawsze" chodzę do Baszty. Fakt piwo nalewa się dłużej, ale to urok czeskich knajp. Z tego co wiem, to Karole zamontowali odpieniacze, więc na piwo czeka się teraz max 3-5 minuty. Co do jedzenia - zawsze było takie jak w czeskich knajpach. Smaczne świeże i "na bogato".
PiotrekLeave a comment:
-
Nie znam TTOP, ani nie byłem w knajpkach, których posty owego użytkownika są cytowane, ale byłem w Czeskiej Baszcie - mój wpis powyżej. Też nie wszystko mi się podobało i jestem w stanie sobie wyobrazić, że są inne lokale lepsze od tego. Zakładam, że każdy piszący pisze prawdę i nie doszukuję się zmowy w każdym wpisie. W przeciwnym wypadku to forum nie miało by sensu. Zaś dobór słów jest uzależniony od elokwencji każdego piszącego. Jeden napisze to tak, by nikogo nie obrazić a powiedzieć co mu leży na wątrobie a inny nie.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
Będąc w sobotę w Gliwicach, lokal ten przyciągnął dość wczesnymi godzinami otwarcia:
sob- niedz - od 12:30, pn-czw - od 15:00, pt. od 13:00.
z zewnątrz nie zachęcał do wejścia
Jest tu Bernard z wajchy w 3 odsłonach.
Byliśmy w porze obiadowej...-
Channel: Śląskie
2024-03-02, 03:21 -
-
Przez 20 lat wyjazdów do Czech z różną częstotliwością i w różne regiony, kuchnia czeska stała się moją jedną z ulubionych. W zasadzie jest w pierwszej trójce. Uwielbiam te tłuste potrawy z knedlikami, chleb z kminkiem i zakąski do piwa. Nawet unowocześnianie tej kuchni przez niektórych...
-
Channel: Kulinaria
-
-
Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
Niestety w sobotnie przedpołudnie...-
Channel: Czechy
-
-
Tak jak w tytule. Przeglądając ostatnio czeską stronę natknąłem się na zdjęcia z browarów. Ta strona to: http://www.zpravy.pivovary.info/?page_id=6458
W sumie to nic w tym dziwnego nie ma, ale przypadkiem odnalazłem tam moje zdjęcia wklejane do galerii browar.biz. Ktoś je sobie po prostu...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: