Po "tyskim z tanka" zostały jedynie tanki i reklamy.
Markę tą reprezentują lane : złote pszeniczne, ciemne łagodne i czerwony lager.
Pozostałe trzy nalewaki zajmują : pils ze Zwierzyńca oraz Miłosławie : pilzner i marcowe.
Piwa w cenie 6-7 zł za 0,5 l.
Chłopaki trochę zaszaleli z ulotką piwną... ale ceny dobre, fajny ogródek, piwo w porządku. Choć z powodu zalegającego na dnie beczki Racibora nie mogliśmy się doczekać obiecywanego na rozpisce Witbier Blonde z Cernej Hory, nawet moje miny i sugestie nie pomogły.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Mają kilka nieobrandowanych kranów z piwami o nazwach IPA, Lager, itp.
Bierzesz taką IPKę i pytasz się z jakiego to browaru. Dowiadujesz się że z Profesji Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby
Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...
W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
Comment