Jeszcze niedawno w centrum Chojnic były sobie dwa lokaje Czeska Degustatornia i Wieśniak Burger prowadzone przez rodzeństwo. W tym roku połączyły się i koło Bramy Człuchowskiej przy ulicy Szewskiej powstał Wieśniak Burger w czeskim browarze. Wystrojem i klimatem nie umywa się do poprzedniej lokalizacji CD na ulicy Cechowej. Taki sobie mały peerelowski bar mleczny z kilkoma stolikami. Poza burgerami ok. 25 zeta za sztukę czeskie piwa w cenie dość sporej jak na małe miasteczko ok. 13-15 zeta za 0,5l. lanego. Te czeskie lane piwa dziś to holba, litovel, bernard. Towarzyszy im niemiecki hefe weizen z browaru Erdinger. Wszystko w oryginalnym szkle. W barze też widziałem szkło do Hoegaardena. Szału może nie ma, ale i tak jak na Chojnice to sporo
Chojnice, Szewska 18, Wieśniak Burger w Czeskim Browarze.
Collapse
X
-
Chojnice, Szewska 18, Wieśniak Burger w Czeskim Browarze.
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Tagi: brak👍 1
Related Topics
Collapse
-
Muzyka na żywo i 1 piwo w cenie wejściaStart2024-10-25Koniec2024-10-26AdresChojnice, Droga do Igieł 1, Chojnice, Browar Gościniec
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-09-27, 10:38 -
-
Chojnice to duży węzeł kolejowy, gdzie zbiegają się linie kolejowe z sześciu kierunków, co ciekawe żadna z nich nie jest zelektryfikowana.
W połowie roku miasto znalazło się na piwnej mapie Polski. Działalność rozpoczął browar restauracyjny Gościniec.
Browar mieści...-
Channel: Pomorskie
-
-
Filia piotrkowskiego lokalu. Powstała na jesieni 2020 roku.
Podobnie jak w mateczniku jest nalewak. Na kranie (przed lockdownem) pojawiały się piwa z Browar Jan Olbracht Rzemieślniczy.-
Channel: Łódzkie
2021-01-10, 13:18 -
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Niewielka knajpka w pawilone handlowym niedaleko pętli autobusowej przy ul. Słowackiego. Powstała w zeszłym roku w lokalu po sklepie mięsnym. W menu pizza, burgery, sałatki.
Jeżeli chodzi o piwo. Przekrój piw butelkowanych Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy. Jest też nalewak Olbrachta....-
Channel: Łódzkie
2020-09-29, 10:04 -
- Loading...
- Koniec listy.