Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna
Collapse
X
-
Ostatnio miałem okazję pić pszeniczne - genialne! Bardzo fajny ogródek, ale nawet w sobotę wieczorem były jeszcze miejsca wolne. Obsługa bardzo miła i sympatyczna. Następnym razem ciemne i pewnie znowu pszenica
-
-
Cóż, po spacerze z innego browaru opodal piwa na Piwnej są pijalne, ale wymagające dopracowania.
Miło, że wieczorem można otulić się polarowym kocykiem, bo mury jeszcze niewygrzane...
Za to pikantna zupa rybna bardziej przypadła mi do gustu na Piwnej niż opodal właśnie.
Leave a comment:
-
-
News
Właśnie jestem w Browarze Piwna.
Na nalewakach:
▶ Pils (12,5º plato 5,3% alk.)
▶ Pszenica (12,6º plato, 5,4% alk.)
▶ Bohemskie Ciemne (11º plato, 4,5% alk.)
Jako, że dwa pierwsze piłem niejednoktotnie, degustuję ciemną bohemę
Moim zdaniem ciekawe lekkie piwo z delikatnym akcentem palonego słodu.
Leave a comment:
-
-
He, he, półtora roku pracowałem i mieszkałem w Gdańsku... ...na Piwnej .
Było to szmat czasu temu, myślałem więc, że trochę się zmieniło. I trochę się zmieniło, kiedyś nie było pań pod różowymi parasolami...
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziBędąc ostatnio przelotem w Trójmieście wymusiłem na koledze Budvarze wieczorne wyjście do tegoż przybytku (nie opierał się zbytnio, tylko jojczył, że nie może się już zalogować na forum...).
Maj, środek tygodnia, pustki... Fakt, dotarliśmy tam dopiero o 22-ej (wcześniej miałem krawaciarskie obowiązki), ale przemiła pani kelnerka na pytanie: "Co jeszcze można zjeść?" z uroczym uśmiechem odpowiedziała: "Dzisiaj? To już nic."
W lokalu było trzech gentlemanów (jeden to chyba piwowar, jego facjata pojawiała się na monitorach), dwie albo i trzy kelnerki, a w ogródku dzielny Budvar i ja. Piwa były trzy: pils, pszenica i dunkel. Dunkel to ponoć piwo sezonowe... Podane w firmowych odpowiednich naczyniach, wafelki były, OK.
Jak pisał pebejot, knajpka wygląda jak punkt sprzedażowy pewnej francuskiej sieci komórkowej , moim zdaniem zmarnowano potencjał sterej cegły, nowoczesne kadzie tego nie naprawiły... Wszystko powyżej i poniżej poziomu podstawowego pozamykane było łańcuchami, więc nie mogę opisać, choć pamiętam, jak onegdaj wyglądało wnętrze "Yesterday".
Fajnie, że było piwo na wynos, ale pani kelnerka ok. 24-ej zaczęła wokół nas nerwowo krążyć, więc poszedłem spać lekko niedopity i kompletnie "niedojedzony"... Może latem będzie lepiej...?
Leave a comment:
-
-
Będąc ostatnio przelotem w Trójmieście wymusiłem na koledze Budvarze wieczorne wyjście do tegoż przybytku (nie opierał się zbytnio, tylko jojczył, że nie może się już zalogować na forum...).
Maj, środek tygodnia, pustki... Fakt, dotarliśmy tam dopiero o 22-ej (wcześniej miałem krawaciarskie obowiązki), ale przemiła pani kelnerka na pytanie: "Co jeszcze można zjeść?" z uroczym uśmiechem odpowiedziała: "Dzisiaj? To już nic."
W lokalu było trzech gentlemanów (jeden to chyba piwowar, jego facjata pojawiała się na monitorach), dwie albo i trzy kelnerki, a w ogródku dzielny Budvar i ja. Piwa były trzy: pils, pszenica i dunkel. Dunkel to ponoć piwo sezonowe... Podane w firmowych odpowiednich naczyniach, wafelki były, OK.
Jak pisał pebejot, knajpka wygląda jak punkt sprzedażowy pewnej francuskiej sieci komórkowej , moim zdaniem zmarnowano potencjał sterej cegły, nowoczesne kadzie tego nie naprawiły... Wszystko powyżej i poniżej poziomu podstawowego pozamykane było łańcuchami, więc nie mogę opisać, choć pamiętam, jak onegdaj wyglądało wnętrze "Yesterday".
Fajnie, że było piwo na wynos, ale pani kelnerka ok. 24-ej zaczęła wokół nas nerwowo krążyć, więc poszedłem spać lekko niedopity i kompletnie "niedojedzony"... Może latem będzie lepiej...?
Leave a comment:
-
-
17 marca (niedziela) zapowiadana jest premiera nowego piwa Dry Stout (12,0% ekst.).
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziOj nie prawda to jest. Byłem dziś, próbowałem z tanka i zaciągnąłem języka.
(...).
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to zgodnie z zapowiedzią od dziś serwowany jest Milk Stout.
Jutro zamierzam się wybrać i skosztować.
Ile kosztuje? Czy leją do butelek własnych?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPremiera Milk Stouta została przesunięta na koniec marca.
Milk prawdopodobnie premierę mieć będzie na Dzień Kobiet, Dry Stout tydzień później - na św. Patryka. Ale może trochę to przeciągną, bo PMSowi - Polish Milk Stout (c) troszkę więcej gazu by się przydało. W sensie komercyjnym, dla przeciętnego odbiorcy, bo jak dla mnie, to jest już akurat jak na ten styl. Piwo wyszło nie najgorzej - z tanka wychodzi fajny efekt - piana tworzy się niczym z azotowego widgeta. Niestey, na zwykłym kranie pewnie będzie mizerna i szybko zniknie No chyba, że podepną azot...
Obecnie z kranów serwują drugą edycję Marcowego.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPremiera Milk Stouta została przesunięta na koniec marca.
Leave a comment:
-
-
Pendragon nie wie nic. Dry Stout miał być na św. Patryka, ale z tego co widać to być może to w końcu Milka tego dnia wypuszczą?
Leave a comment:
-
-
Premiera Milk stouta
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziKiedy premiera milk stouta?
Jeden z kelnerów powiedział mi, że premiera nieprędko - za ok. 2 miesiące.
Po chwili poprawiła go barmanka (wyglądała na bardziej zorientowaną w temacie) mówiąc, że około 10 marca.
Czekam na info gdyby ktoś coś wiedział (może Pendragon?)
Leave a comment:
-
Leave a comment: