17 marca (niedziela) zapowiadana jest premiera nowego piwa Dry Stout (12,0% ekst.).
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Gdańsk, Piwna 50/51, Browar Piwna
Collapse
X
-
-
Będąc ostatnio przelotem w Trójmieście wymusiłem na koledze Budvarze wieczorne wyjście do tegoż przybytku (nie opierał się zbytnio, tylko jojczył, że nie może się już zalogować na forum...).
Maj, środek tygodnia, pustki... Fakt, dotarliśmy tam dopiero o 22-ej (wcześniej miałem krawaciarskie obowiązki), ale przemiła pani kelnerka na pytanie: "Co jeszcze można zjeść?" z uroczym uśmiechem odpowiedziała: "Dzisiaj? To już nic."
W lokalu było trzech gentlemanów (jeden to chyba piwowar, jego facjata pojawiała się na monitorach), dwie albo i trzy kelnerki, a w ogródku dzielny Budvar i ja. Piwa były trzy: pils, pszenica i dunkel. Dunkel to ponoć piwo sezonowe... Podane w firmowych odpowiednich naczyniach, wafelki były, OK.
Jak pisał pebejot, knajpka wygląda jak punkt sprzedażowy pewnej francuskiej sieci komórkowej , moim zdaniem zmarnowano potencjał sterej cegły, nowoczesne kadzie tego nie naprawiły... Wszystko powyżej i poniżej poziomu podstawowego pozamykane było łańcuchami, więc nie mogę opisać, choć pamiętam, jak onegdaj wyglądało wnętrze "Yesterday".
Fajnie, że było piwo na wynos, ale pani kelnerka ok. 24-ej zaczęła wokół nas nerwowo krążyć, więc poszedłem spać lekko niedopity i kompletnie "niedojedzony"... Może latem będzie lepiej...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziBędąc ostatnio przelotem w Trójmieście wymusiłem na koledze Budvarze wieczorne wyjście do tegoż przybytku (nie opierał się zbytnio, tylko jojczył, że nie może się już zalogować na forum...).
Maj, środek tygodnia, pustki... Fakt, dotarliśmy tam dopiero o 22-ej (wcześniej miałem krawaciarskie obowiązki), ale przemiła pani kelnerka na pytanie: "Co jeszcze można zjeść?" z uroczym uśmiechem odpowiedziała: "Dzisiaj? To już nic."
W lokalu było trzech gentlemanów (jeden to chyba piwowar, jego facjata pojawiała się na monitorach), dwie albo i trzy kelnerki, a w ogródku dzielny Budvar i ja. Piwa były trzy: pils, pszenica i dunkel. Dunkel to ponoć piwo sezonowe... Podane w firmowych odpowiednich naczyniach, wafelki były, OK.
Jak pisał pebejot, knajpka wygląda jak punkt sprzedażowy pewnej francuskiej sieci komórkowej , moim zdaniem zmarnowano potencjał sterej cegły, nowoczesne kadzie tego nie naprawiły... Wszystko powyżej i poniżej poziomu podstawowego pozamykane było łańcuchami, więc nie mogę opisać, choć pamiętam, jak onegdaj wyglądało wnętrze "Yesterday".
Fajnie, że było piwo na wynos, ale pani kelnerka ok. 24-ej zaczęła wokół nas nerwowo krążyć, więc poszedłem spać lekko niedopity i kompletnie "niedojedzony"... Może latem będzie lepiej...?
Comment
-
-
News
Właśnie jestem w Browarze Piwna.
Na nalewakach:
▶ Pils (12,5º plato 5,3% alk.)
▶ Pszenica (12,6º plato, 5,4% alk.)
▶ Bohemskie Ciemne (11º plato, 4,5% alk.)
Jako, że dwa pierwsze piłem niejednoktotnie, degustuję ciemną bohemę
Moim zdaniem ciekawe lekkie piwo z delikatnym akcentem palonego słodu.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Cóż, po spacerze z innego browaru opodal piwa na Piwnej są pijalne, ale wymagające dopracowania.
Miło, że wieczorem można otulić się polarowym kocykiem, bo mury jeszcze niewygrzane...
Za to pikantna zupa rybna bardziej przypadła mi do gustu na Piwnej niż opodal właśnie.
Comment
-
-
Jutro po raz drugi będzie warzony Milk Stout. Do kupienia będzie w litrowych butelkach. To nowość w browarze.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Bo generalnie trzecie, rotujące piwo, ma być ciemne.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Od dzisiaj nowa limitowana edycja pilsa - Iunga single hop. Jest dobry ale nie beznadziejny - lekkie warzywka, aromat chmielu taki sobie, goryczka w porządku. Ale mają być jeszcze dwie inne wersje: na Marynce, Lubelskim i Sybilli (nie pamiętam które w jakiej konfiguracji) i jedno z tych piw wejdzie do stałej oferty.Last edited by Jimmy_jb; 28-03-2014, 22:17.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Obecnie na rotacji bardzo smaczny Schwarzbier z nieco zmienioną recepturą - jest więcej ciemnych słodów. Polecam.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dzisiaj odbywa się warzenie Milda wg receptury i przy udziale piwowara domowego Dariusza Cieśli. Jest to nagroda za wygraną w konkursie piw domowych, który odbywał się w browarze od stycznia do marca br. Podczas pokazów warzenia piwa domowego prezentowano 3 style - German IPA, Witbier i zwycięski Mild. Każde piwo było oceniane wg punktacji PSPD, chociaż nie ściśle wg ich zasad, gdyż członkowie jury nie są sędziami ani też nie są z tą organizacją związani. Każde piwo było oceniane osobno, w momencie gdy dojrzało do konsumpcji.
Nie był więc to jednorazowy wybór spośród trzech piw, tylko punktowa ocena każdego piwa osobno, w mniej więcej miesięcznych odstępach czasowych. Ogłoszenie wyników miało miejsce 7 maja.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment