Sępopol, Bar przy wyjeździe na Bartoszyce

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Sępopol, Bar przy wyjeździe na Bartoszyce

Po drodze z rynku na Bartoszyce, przy małym placu w uliczce po lewej stronie

Niestety dokładnego adresu nie pamiętam, nazwy też ułatwieniem będzie chyba fakt, że jest to jedyny czynny bar w Sępopolu (przynajmniej tak nam oznajmił miejscowy), mimo straszącego socrealistycznego gmaszyska na środku rynku z napisem Restauracja - który powoli obraca sie w ruinę ale do rzeczy.

Sam bar jak bar, żadna rewelacja, kilku miejscowych piwoszy, lane tyskie, wystrój dość miły, solidne drewniane stoły, jednoręki bandyta, butelkowe też tylko piwka z KP. Wspomniałem o tym barze z jednej ciekawej rzeczy, którą zauważyłem na głównej półce prezentujacej butelkowe piwa. Otóz obok nich stał pięknie wyeksponowy w rozsądnym i zauważalnym rozmiarze, w ładnych ramkach portret/zdjęcie Aleksandra Łukaszenki

Wot taki folkor
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Stralsund, Greifswalder Chaussee 84, Störtebeker Braugasthaus
    dadek
    Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
    2025-09-13, 20:21
  • Gringo
    Bartoszyce, Pl. Konstytucji 3 Maja 35, Kraftowy browar & tapas
    Gringo
    Nowy browar restauracyjny na mapie Warmińsko - Mazurskiego. Na roku głównego placu miasta który niedawno przeszedł rewitalizację i prezentuje się bardzo elegancko, warto pospacerować.
    Restauracja malutka, około 10 stolików plus ława z wysokimi siedzeniami. Klimat i wystrój taki barowy...
    2020-06-27, 12:49
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • Serokomlak
    Szwecja, Olandia, Rälla, Idrottsvägen 2, Fireside Brewery
    Serokomlak
    Olandia (137 km długości i od 5 do 16 km szerokości) to druga co do wielkości wyspa (o powierzchni 1342 km²) Szwecji, którą zamieszkuje nieco ponad 26 tys. osób. Jest to także jedna z najpopularniejszych w kraju letnich destynacji. Mimo to działają tu jedynie dwa browary. Oba niewielkie....
    2025-09-29, 21:43
  • Prusak
    Ostrowiec Świętokrzyski, Młyńska 7, Browar Bez Kultury
    Prusak
    Stsounkowo niedawno, bo bodaj przed rokiem otwarty browar restauracyjny. Zarazem w cetrum Ostrowca jak i na uboczu.
    W czwartkowe popołudnie zastałem niewielu gości. Oprócz sali restauracyjnej, neutralnej w odbiorze z widokiem na warzelnię i tanki plusem jest także taras wychodzący na bezludną...
    2025-09-06, 17:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...