Opoczno, Kazimierza Wielkiego (w parku na przeciwko zamku), Buda

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • peter007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.06
    • 2820

Opoczno, Kazimierza Wielkiego (w parku na przeciwko zamku), Buda

W owej knajpie oprócz butelkowej masówki można łyknąć Kipera z kija za 2,80zł/0,5l. Atmosfera może niezbyt przyciągająca klientelę ale w lato gdy rozstawione są stoliki na zewnątrz to aż miło posiedzieć w parku pod zamkiem przy dobrym piwie.
    Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Jeśli to jest to co myślę z neonem Kipera to jest juz chyba zamknięte, przynajmniej było kilka dni temu
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• peter007
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.06
      • 2820

Możliwe, że masz racje. Dawno w tamtych rejonach nie byłem. Jutro się tam zapuszczę i poddam weryfikacji

Comment

• peter007
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.06
        • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
        Możliwe, że masz racje. Dawno w tamtych rejonach nie byłem. Jutro się tam zapuszczę i poddam weryfikacji
        Jeeezu całkiem o tym zapomniałem.
        Knajpa cały czas jakoś utrzymuje się na rynku.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Niemcy, Mönchhagen, An der Postsäule 1, Maennerhobby Brennerei&Brauerei
          dadek
          Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
          Dzisiaj, 04:14
        • Pancernik
          Austria, Wiedeń, Hasengasse 56, Schnauzer & Beagle Brewery
          Pancernik
          Nieco poza centrum, nieopodal parku, w którym uciec od sobotniej spiekoty próbują całe rodziny (na oko) islamskich Wiedeńczyków.
          Mały lokal na rogu, w zupełnie nieoczywistym miejscu, z mini-ogródkiem na betonowym chodniku. Sobota wieczór, w środku dwóch kolesi (chyba właścicieli),...
          2025-06-30, 12:03
        • Ahumba
          Białowieża, Stoczek 16, Fanaberia
          Ahumba
          Chociaż Fanaberia znajduje się przy tej samej ulicy co Browar Przełom to dzieli ich ok 1,5 km. Jest blisko wejścia do Parku Narodowego oraz cerkwi. Sala dość sporo z ogródkiem od strony ulicy, w którym od słońca chronią parasole Browaru Markowego. Zresztą na 6 kranach jest tylko Markowe....
          2025-04-20, 11:44
        • darekd
          Du Bocq, Corsendonk Grand Hops Edition Anno 2023
          darekd
          Corsendonk warzył w swoim browarze do jego zamknięcia w 1953.
          Potem marka produkowana była w różnych browarach, a podobno od 2006 w Du Bocq (przynajmniej tak było ponad 10 lat temu).
          Nie chcą się przyznawać gdzie warzą. Wskazany adres na butelce i stronie https://www.corsendonk.com/
          ...
          2025-03-18, 00:18
        • Ahumba
          2025.06.13-15 - GRODZISK Wlkp, Piwobranie
          Ahumba
          NOWY TERMIN. Coroczna trzydniowa impreza piwna, na którą składają się festyn w parku, spotkanie przedgiełdowe i giełda birofiliów. Linki do dokładnych informacji bliżej czerwca
          Start
          2025-06-13
          Koniec
          2025-06-15
          Adres
          Grodzisk Wielkopolski Park Miejski
          2024-12-28, 23:16
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...