Browar restauracyjny w Vancouver, mieszczący się w drewnianej chatce stojącej w środku parku miejskiego Stanley.
Jest to popularne miejsce rekreacji i wypoczynku, a sam browar stoi dosłownie 150 metrów od plaży nad zatoką English.
Sam browar restauracyjny jest bardzo obleganym miejscem i nie jest tam tak łatwo się dostać.
Na początku zostałem wpisany na listę osób oczekujących.
W niedzielne majowe popołudnie obsługa zawiadująca ruchem przy drzwiach wejściowych sygnalizuje, że czas oczekiwania wynosi 25 min. Proszą o numer telefonu i informują, że można udać się na spacer, a informacja zwrotna przyjdzie sms-em.
I tak też się stało, po kilkunastu minutach wiadomość zwrotna o tym, że stolik jest już wolny.
Zaraz po zajęciu stolika pojawiła się kelnerka, zastrzegając, że zgodnie z regulaminem czas na konsumpcję wynosi nie więcej niż 2 godziny
Wnetrze lokalu wykonane jest niemal w całości z drewna, co sprawia przyjemne wrażenie i oddaje klimat górskiego schroniska.
Są trzy sale. Pierwsza główna z barem, kilkoma stolikami czteroosobowymi, miejscami przy barze i jednym długim stołem dwudziestoosobowym.
Dalej dwie kolejne pomieszczenia, w których rozlokowana jest dość potężna instalacja.
Na zewnątrz dobre miejscówki na tarasie lub w ogródku na trawie przy korcie tenisowym.
Lista piw była długa, ale po zasięgnięciu języka okazało się, że wiele pozycji to piwa warzone gdzie indziej na ich zamówienie.
Z tutejszych było 9 pozycji, w tym 3 stałe a pozostałe 6 to krany rotacyjne.
Stałe piwa na kranach to:
- Parkbeer Lager 4% [na zdjęciu]
- Parkbeer Greenskeeper Sesssion IPA 4%
- Parkhouse Blonde Ale 5%
Z rotacyjnych można było spróbować:
- Anzac Spirit (Pale Ale 4,7%)
- Gold (Lager 5%)
- Sweet Oblivion (Belgian Witbier 5,2%)
- Oxford Comma (NEIPA 6,2%)
- Bamberg Spezial (Rauchbier 5,5%)
- Shadow Play (Dark Ale 5%)
Piwa podają w firmowym szkle, podkładki z logotypem i nazwą browaru dostępne przy stolikach.
Wszystkie piwa w jednej cenie: 9,25 CAD za 0,47 i 10,75 CAD za 0,59 l.
Deska degustacyjna 4x0,14 l dostępna za 13,75 CAD.
W sklepiku firmowym lodówki z puszkami i pełna gama firmowych gadżetów.
Kuchnia oferuje rozmaitości od przekąsek do piwa (11 - 19 CAD), przez zupy (12 CAD), dania główne (22 - 30 CAD), burgery i pizzę (23 -30 CAD).
Ja jadłem Ceviche z tuńczyka "Pacific" za 19,25 CAD.
Otwarte codziennie od 11:00 do 21:00 (w piątki i soboty do 22:00)
Jest to popularne miejsce rekreacji i wypoczynku, a sam browar stoi dosłownie 150 metrów od plaży nad zatoką English.
Sam browar restauracyjny jest bardzo obleganym miejscem i nie jest tam tak łatwo się dostać.
Na początku zostałem wpisany na listę osób oczekujących.
W niedzielne majowe popołudnie obsługa zawiadująca ruchem przy drzwiach wejściowych sygnalizuje, że czas oczekiwania wynosi 25 min. Proszą o numer telefonu i informują, że można udać się na spacer, a informacja zwrotna przyjdzie sms-em.
I tak też się stało, po kilkunastu minutach wiadomość zwrotna o tym, że stolik jest już wolny.
Zaraz po zajęciu stolika pojawiła się kelnerka, zastrzegając, że zgodnie z regulaminem czas na konsumpcję wynosi nie więcej niż 2 godziny

Wnetrze lokalu wykonane jest niemal w całości z drewna, co sprawia przyjemne wrażenie i oddaje klimat górskiego schroniska.
Są trzy sale. Pierwsza główna z barem, kilkoma stolikami czteroosobowymi, miejscami przy barze i jednym długim stołem dwudziestoosobowym.
Dalej dwie kolejne pomieszczenia, w których rozlokowana jest dość potężna instalacja.
Na zewnątrz dobre miejscówki na tarasie lub w ogródku na trawie przy korcie tenisowym.
Lista piw była długa, ale po zasięgnięciu języka okazało się, że wiele pozycji to piwa warzone gdzie indziej na ich zamówienie.
Z tutejszych było 9 pozycji, w tym 3 stałe a pozostałe 6 to krany rotacyjne.
Stałe piwa na kranach to:
- Parkbeer Lager 4% [na zdjęciu]
- Parkbeer Greenskeeper Sesssion IPA 4%
- Parkhouse Blonde Ale 5%
Z rotacyjnych można było spróbować:
- Anzac Spirit (Pale Ale 4,7%)
- Gold (Lager 5%)
- Sweet Oblivion (Belgian Witbier 5,2%)
- Oxford Comma (NEIPA 6,2%)
- Bamberg Spezial (Rauchbier 5,5%)
- Shadow Play (Dark Ale 5%)
Piwa podają w firmowym szkle, podkładki z logotypem i nazwą browaru dostępne przy stolikach.
Wszystkie piwa w jednej cenie: 9,25 CAD za 0,47 i 10,75 CAD za 0,59 l.
Deska degustacyjna 4x0,14 l dostępna za 13,75 CAD.
W sklepiku firmowym lodówki z puszkami i pełna gama firmowych gadżetów.
Kuchnia oferuje rozmaitości od przekąsek do piwa (11 - 19 CAD), przez zupy (12 CAD), dania główne (22 - 30 CAD), burgery i pizzę (23 -30 CAD).
Ja jadłem Ceviche z tuńczyka "Pacific" za 19,25 CAD.
Otwarte codziennie od 11:00 do 21:00 (w piątki i soboty do 22:00)

Comment